25.05.2019 | 1. SŽNL
Kronanje prvakinj in generalki za pokal

Pred nami je še zadnje dejanje 27. sezone SŽNL, ki se bo sklenila z 21. krogom, ki je na sporedu v nedeljo. Piko na i prvenstvu bo dodal še neposredni prenos tekme med novimi in starimi državnimi prvakinjami. Tekmo boste lahko od 11. ure dalje spremljali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

Medtem ko sta 1. in 2. mesto oddana, je še nekaj matematičnih možnosti za mesta od 3. do 5. V zadnji krog gre kot tretja ekipa ŽNK Maribor (34 točk), 33 jih ima ŽNK Moje-lece.si Radomlje, 32 pa ŽNK Krim Rolljet.

SŽNL, 21. krog, 26.5.
ŽNK Cerklje – ŽNK Maribor (11.00)
ŽNK Telemach GMT Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00) (videoprenos na nzs.si)
ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (17.00)
Ajdovščina – ŽNK Krim Rolljet (17.00)

Lestvica strelk po 20. krogu:
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 45
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 35
Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana) 29

Dosedanje državne prvakinje (vključno s sezono 2018/2019):
ŽNK Krka: 8-krat
ŽNK Pomurje Teleing: 7
Ilirija: 4
ŽNK Olimpija Ljubljana: 2
ŽNK Pikapolonica Jarše: 2
ŽNK Škale Pande: 2
Tesar Ižakovci: 1
Krim: 1

Zmajčice bi pokvarile zabavo

Po dveh sušnih letih se naslov državnih prvakinj, zagotovo najbolj cenjena in čislana lovorika, vrača v Pomurje, vse to bodo jutri v Bratoncih v taboru ŽNK Telemach GMT Beltinci tudi dostojno proslavili. Da bo zabava prava, pa bo treba poprej odigrati še derbi z ljubljansko Olimpijo, ki tako v Bratoncih po dveh šampionskih sezonah sestopa s trona. „Najprej bomo domačinkam čestitali, potem pa jim bomo skušali pokvariti zabavo,“ sporoča trener Andrej Janežič, ki z Ljubljančankami prihaja na tekmo.

V domačem taboru želijo dostojno slovo od ligaške sezone, razmišljajo o prvemi naslednjem obračunu, zato so misli na pokalni obračun 30.5. "prepovedane". Bo pa to generalka varovank trenerke Nuše Ladinek pred četrtkovim spektaklom v Celju!

Najprej derbi, potem skupščina

"Tri kroge pred koncem prvenstva smo vedele, da je naslov spet v naši lasti, vendar smo šle v vsako naslednjo tekmo z enakim pristopom, željo in energijo. Vsak derbi je nekaj posebnega, tudi v nedeljo bo. Mislim, da tekma ne bo nič drugačna od ostalih, le-to, da bomo na koncu v zrak dvignile pokal,“ na temo 21. kroga dodaja Sara Makovec, ki je strnila misli za klubsko spletno stran Pomurk, ki bodo tako v svoje vitrine pospravile sedmi naslov državnih prvakinj.

Nekaj ur po tekmi pa sledi tudi redna letna skupščina, kjer bodo zastavili in zarisali ambiciozne cilje za jutri.

Uresničiti, kar so obljubili

Pa ostala igrišča?

„Imamo nekaj težav s poškodbami, manjkala bo tudi Pija Kovačič. A kljub temu verjamem, da lahko potrdimo to, kar smo si priigrali ter tudi napovedali – 3. mesto v državi,“ napoveduje trener Mariborčank Semir Šabotić, ki s svojo vrsto gostuje pri ŽNK Cerklje, kjer so tudi v tej sezoni pokazali korak naprej pri delu in rezultatih (17 točk iz 20 tekem).

Prvič proti bivšemu klubu

Radomljanke odhajajo v goste ŽNK Ankaran Obala. „Jutrišnjo tekmo nestrpno pričakujem, ker bom na tistem igrišču prvič zaigrala v dresu drugega kluba. Moje obdobje v Radomljah je bilo sicer kratko, vendar sem kljub vsemu navezala nekaj dobrih prijateljstev in pridobila veliko izkušenj. Soigralkam in vsem ostalim v klubu sem zelo hvaležna, da so me sprejeli in podpirali, pa čeprav za tako kratek čas,“ se tekme proti svojemu bivšemu klubu veseli vratarka Radomljank Melania Pasar, ki je svoje povedala za klubsko Facebook stran.

„Tudi v zadnjo tekmo gremo sproščeno. Katerikoli rezultat ne bi vplival na potek našega stanja na lestvici. Pričakujem, da bomo na igrišču bolj kompaktni in delali manj napak v zadnji liniji. Saj nas vsaka napaka stane zadetka. Ekipa Iz Radomelj je kvalitetnejša, kar pomeni, da se bo treba boriti do zadnje minute. Cilj je prejeti čim manj poceni zadetkov,“ pa tekmo napove še Miha Gaberc iz tabora ŽNK Ankaran Obala.

Generalka za pokal

V Ajdovščino prihajajo krimovke, ki bi rade na predvečer finala pokala potrdile dobro pripravljenost. „Ob odsotnosti Nine Šmid (kartoni) imamo tudi nekaj težav s poškodbami in pripravami deklet na maturo, zato bo postava nekoliko spremenjena. Prvenstvo želimo zaključiti z zmago,“ pa ambicij ne skriva trener krimovk David Fekonja.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Telemach GMT Beltinci/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 11.01.2020 | 1. SŽNL
  Iz tabora prvakinj v Italijo
  V Italiji bo v nadaljevanju sezone 2019/2020 igrala tudi izkušena Tjaša Tibaut, ki se je vrste vodilne ekipe prvenstva ŽNK Nova Pomurje Beltinci seli v italijanskega prvoligaša UPC Tavagnacco.
 • 24.11.2019 | 1. SŽNL
  Pomurke z odliko sklenile leto 2019
  Za konec še obračuna v Bratoncih in Ljubljani, ki sta potrdila, da so Pomurke in Ljubljančanke korak pred konkurenco. Prvakinje iz Beltincev so s 6:0 odpravile Radomljanke in tako postavile piko na i krasnemu letu 2019 – ko so vrnile naslov državnih prvakinj spet v Pomurje.
 • 24.11.2019 | 1. SŽNL
  Mestni derbi v Ljubljani
  Napovedali smo, da bo 12. krog SŽNL v znamenju prenosa tekme iz Bratoncev, kjer pri prvakinjah ŽNK Nona Pomurje Beltinci gostujejo Radomlje. Ob tem velja omeniti še tekme v Ajdovščini, Kopru in Ljubljani.
 • 23.11.2019 | 1. SŽNL
  Za konec jeseni še prenos derbija
  Nedeljo bo zaznamoval 12. krog SŽNL, ki bo tudi zadnji v tem koledarskem letu. Članice bodo piko na i postavile s tekmami v Ajdovščini, Kopru, Bratoncih in Ljubljani. Kot je bila praksa v tej nogometni jeseni, pa tudi to pot ne bo izostal prenos. Kamere bodo tokrat v Bratoncih.
 • 18.11.2019 | 1. SŽNL
  Radomljanke in Koprčanke stopničko višje
  Predzadnji krog jeseni so obeležile tri zmage gostujočih ekip in visoka zmaga Radomelj, ki so se s tem uspehom zavihtele na 3. mesto, na 4. so padle krimovke. Mesto je pridobil tudi Koper Obala, ki je v neposrednem obračunu porazil in preskočil ŽNK Cerklje.
 • 17.11.2019 | 1. SŽNL
  Prenos iz Maribora, derbi v Cekljah
  Danes bo zanimivo videti, kateri ekipi je najbolj del reprezentančni premor. Danes se igrajo tekme 11. kroga SŽNL, obračun iz Maribora pa boste lahko od 10.55 dalje spremljali v spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 16.11.2019 | 1. SŽNL
  Iz Maribora: Olimpija je Olimpija
  V nedeljo se bosta pred kamerami Nogometne zveze Slovenije, začnemo 10.55 na spletni strani Nzs.si, pomerila petouvrščeni ŽNK MB Tabor in drugouvrščena ŽNK Olimpija. V prvem delu jeseni je bilo 7:0 za Ljubljančanke, domačinke pa so tokrat izredno motivirane, da se pokažejo v boljši luči.
 • 03.11.2019 | 1. SŽNL
  Prva za Ajdovke, derbi Radomljam
  Do 10. kroga je Ajdovščina čakala točko in jo dobila na regionalnem derbiju. Prenos iz Radomelj nam je postregel z dobro tekmo in zmago domačink, do treh točk še vodilni dvojec. Prvenstvo se zavoljo reprezentančne tekme članic nadaljuje 17.11.
 • 03.11.2019 | 1. SŽNL
  Krimovke ne skrivajo svojih ambicij
  V dresu gostij bo veliko odvisno tudi od izkušene Urške Žganec, ki se je po epizodi v Olimpiji preselila v vrste mestnega tekmeca ŽNK Krima in postala eden od stebrov uspešne zgodbe, ki jo pišejo krimovke. Urška Žganec je danes pri 166 nastopih v SŽNL (93 golov) in 15 tekmah v pokalu (štirje zadetki).
 • 02.11.2019 | 1. SŽNL
  Prenos iz Radomelj, Mariborčanke brez bele zastave
  Tokratna nedelja je rezervirana za 10. krog SŽNL, ki ga bodo obeležile tekme v Bratoncih, Radomljah, Ljubljani in Ajdovščini. Obračun med ŽNK Radomlje in ŽNK Krim RollJet pa si boste lahko od 11.00 dalje ogledali v neposrednem prenosu.

DELI NA