20.05.2023 | 1. SŽNL
Krog za prestiž pred televizijskimi kamerami

Pred ekipami Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je zadnji krog sezone. V nedeljo tri tekme, vse tri pa tudi pred kamerami. To bodo tudi tri tekme, kjer se med sabo merijo sosede na lestvici. Je pa pred zadnjim krogom tudi jasno, da se vrstni red na prvenstveni tablici ne more več menjati.

SŽNL, 20. krog, 21.5.
ŽNK Cerklje – Primorje Gaia Naturelle (11.00) (prenos na Planet TV2)
ŽNK Mura Nona – ŽNK Olimpija Ljubljana (15.00) (prenos na Sportklubu)
ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana (17.00) (prenos na Nzs.si)

Gorenjke potrjujejo 5. mesto, Primorke bi točko ali več

Na Gorenjskem se bosta pomerila ŽNK Cerklje in Primorje Gaia Naturelle. „S sezono smo zadovoljni, priložnost smo dali mladim igralkam, imeli pa tudi precej smole s poškodbami nosilk,“ pred zadnjo tekmo pove domači strateg Primož Štrajhar. To bo 10. medsebojna tekma, dve sta se končali z remijem. Tudi zadnja, 0:0 je bilo.

„V zadnji medsebojni tekmi smo dokazali, da se lahko s Cerkljami enakovredno kosamo. Sigurno je zadnja tekma v sezoni zadosten motiv, da odigramo po najboljših močeh, saj je sigurno lepše sezono zaključiti s pozitivnim rezultatom. Bo pa veliko odvisno od tega, v kakšnem stanju bo igralna površina in kako se bomo temu znali prilagoditi,“ napove Jan Polanc, trener Ajdovk.

Vabijo na dobro tekmo

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex bo z nedeljsko tekmo, ki se bo v Radomljah pričela ob 17. uri, zaključila sezono 2022/23. Že zdaj je jasno, da bodo Radomljanke prvenstvo končale na četrtem mestu, a so dekleta odločena, da na domačem igrišču končajo pričeto izpred nekaj tednov, ko so bile v Šiški v dvoboju z Ljubljano že na pragu zmage. To je že po obračunu z Olimpijo poudarila tudi Maja Madon: "To je zagotovo velika motivacija, zdi se mi, da bi morale zmagati že tisto tekmo v Ljubljani. Na koncu se je odvilo, kot se je, je pa to dober pokazatelj za zadnjo tekmo, ki jo res moramo dobiti. Nenazadnje bi bilo sezono lepo končati z zmago."

"Za zaključek sezone nas čaka še ena napeta in izenačena tekma, znova se bomo morali znajti brez Ajde. Nikakor se ne moremo sestaviti v polni bojni sestavi za tekme, vendar nič hudega, imamo rešitve. Še en teden smo trenirali na polno in v skladu s tem odigramo zadnjo tekmo. Še vedno nas malo boli remi izpred dveh tednov. To bomo imeli v mislih in bomo zagotovo dali vse od sebe, da zmagamo tekmo in prikažemo še boljšo predstavo," poudarja trener Aljaž Gornik.

Ekipa sicer znova ne bo popolna, saj Ajda Zajc zaradi rdečega kartona na tekmi z Olimpijo ne bo imela pravice nastopa, se pa v ekipo vrača Tajda Hlebec, po bolezni pa sta za nastop pripravljeni tudi Živa Galjot in Margit Kosirnik. V dvoboju z Olimpijo sta konkurenco s članskim debijem povečali Taia Doles in Nika Hojč.

„Z ekipo se veselimo zadnje ligaške tekme sezone. V tekmo želimo iti sproščeno, saj smo si končno 3. mesto že zagotovile, kljub temu pa je motivacija na najvišjem nivoju, saj si želimo sezono zaključiti z zmago. Ob tem bi povabila ljubitelje ženskega nogometa na ogled tekme, saj verjamem, da bo srečanje zelo zanimivo, borbeno, z veliko priložnostmi na obeh straneh,“ pa tekmo v Radomljah napove Tija Zakrajšek, članica zasedbe, ki jo vodi trenerka Urška Žganec. Ekipi sta se dosedaj merili šestkrat: 1., 4. in 5. tekmo je dobila Ljubljana, zadnja se je končala z remijem.

Motiva ne manjka

Vodilni ekipi ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta za konec pomerili še v murskosoboški Fazaneriji, kjer po koncu tekme sledi velika proslava dvojne domače krone. Tokratna tekma bo prestižnega pomena, a kljub temu v obeh taborih zagotavljajo, da jih zanima le in samo zmaga.

„Najprej bi rad čestital igralkam Pomurja za zelo uspešno sezono. Pred nami je še zadnje dejanje, ki ga želimo končati z zmago. Vem, da imajo tekmice identičen cilj. Čeprav je to zadnja tekma sezone, je za nas zelo pomembna. Naše punce želijo do treh točk, s katerimi bi potrdile 1. mesto v spomladanskem delu sezone,“ pove trener Olimpije Zlatko Gabor, ki je sezono začel na klopi Pomurja, sklenil pa jo bo v Ljubljani. Pred derbijem pa se tudi Gabor nadeja dobremu obisku v Fazaneriji, kjer pa bodo tudi kamere Sportkluba.

„Pred nami je derbi, ki ga želimo končati z zmago, da potem skupaj z navijači proslavimo sezono,“ napoveduje trener Robi Berendijaš . „Cel teden je bilo na treningu izvrstno in sproščeno vzdušje. Igralke se zavedajo, kaj jim je uspelo. Bo pa kljub temu v nedeljo velik motiv na obeh straneh. Punce med sabo tekmujejo, motiva ne manjka. Tako na naši kot drugi strani. Morda so tam igralke, ki se želijo dokazati, morda katera od njih poleti pride k nam,“ dodaja Berendijaš, ki bo imel na voljo vse igralke.

28 tekem, 6 v pokalu

Ekipi sta dosedaj v SŽNL odigrali 22 tekem (trinajst zmag Pomurja oz. ŽNK Mure Nona, osem Olimpije, ena tekma se je končala z remijem), od prve medsebojne, 23.8. 2015, bo že skoraj osem let. Takrat je bilo 10:0 za Pomurke. V pokalu NZS sta se ekipi pomerili šestkrat, prve tri tekme so dobile Pomurke, zadnji dve Olimpija, 6. maja letos pa vnovič Mura.

Državne prvakinje:
ŽNK Mura Nona 10
ŽNK Krka: 8
Ilirija: 4
ŽNK Olimpija Ljubljana: 2
ŽNK Pikapolonica Jarše: 2
ŽNK Škale Pande: 2
Tesar Ižakovci: 1
Krim: 1

Tekst: D.P., ŽNK Radomlje Medex
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 03.10.2023 | 1. SŽNL
  Iz Radomelj v Italijo
  Kolonijo bivših igralk članske ekipe ŽNK Radomlje Medex na tujem je v teh dneh okrepila še Naja Poje Mihelič, ki je postala igralka italijanskega Sassuola. Sedemnajstletnica je konec tedna že zaigrala na tekmi italijanske mladinske Primavera lige.
 • 01.10.2023 | 1. SŽNL
  Ljubljana četrtič zapored, Radomlje tretjič brez prejetega gola
  Po reprezentančni pavzi se je nadaljevalo državno prvenstvo članic. Na sporedu je bil 7. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ekipa lige ŽNK Mura Nona je slavila na Gorenjskem, do zmag še ŽNK Ljubljana, ŽNK Radomlje Medex in Primorje Gaia Naturelle. Olimpija je bila prosta.
 • 30.09.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Velesovem, v Radomljah pod žarometi
  Po reprezentančni pavzi se nadaljuje državno prvenstvo članic. Na sporedu je 7. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje.
 • 17.09.2023 | 1. SŽNL
  Prva zmaga Ptujčank, prva točka Krimovk
  Prva tekma 6. kroga, derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je že v soboto prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. Danes so bile na sporedu še tri tekme: ŽNK Radomlje Medex so slavile v Ajdovščini, WFC Drava Ptuj v Kopru, ŽNK Cerklje v Ljubljani. Prosta je bila ŽNK Ljubljana.
 • 17.09.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Ajdovščini, na Kodeljevem pod reflektorji
  Prva tekma 6. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla zmago ŽNK Muri Nona. V nedeljo še tekme Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00), ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00) in Krim – ŽNK Cerklje (20.00).
 • 16.09.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke ostale v Murski Soboti
  Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
 • 15.09.2023 | 1. SŽNL
  Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
  S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
 • 10.09.2023 | 1. SŽNL
  Radomlje do prve zmage
  Najvišjo zmago kroga je vknjižil ŽNK Radomlje Medex, ki je za prvo zmago sezone z rezultatom 10:0 odpravil ŽNK Gažon. ŽNK Ljubljana je z 9:0 slavila na Ptuju, ŽNK Olimpija Ljubljana s 7:0 doma proti Krimu. V Velesom brez zmagovalca (1:1). Prosta je bila ŽNK Mura Nona.
 • 10.09.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Velesovem in Radomljah
  S tekmo v Ljubljani se začel 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Olimpija je bila s 7:0 boljša od Krima, Sara Makovec je dosegla tri gole. Ostale tri tekme bodo v nedeljo, ko bosta na sporedu tudi dva prenosa. Kamere Planet TV-ja bodo v Velesovem, kamere NZS-ja pa v Radomljah.
 • 09.09.2023 | 1. SŽNL
  Olimpija suvereno do nove zmage
  S tekmo v Ljubljani se začel 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Olimpija je bila s 7:0 boljša od Krima, Sara Makovec je dosegla tri gole. Ostale tri tekme bodo v nedeljo.

DELI NA