15.11.2019 | 1. SFL
Krog, ko je vsaka tekma derbi

Pred nami je izredno zanimiv 8. krog 1. SFL, ki prinaša kar štiri izjemne tekme. Drugače povedano – vsaka od štirih tekem, na sporedu so v Sevnici, Rogaški Slatini ter na Ptuju in Škofijah, je derbi.

Tekma meseca

Za nameček pa je tokrat Nogometna zveza Slovenije s tekmo meseca poskrbela, da boste srečanje s Škofij od 20.25 naprej lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Futsal.si. Tokrat je prosta Litija, ki pa je v četrtek zvečer odigrala prijateljsko tekmo s avstrijskim Celovcem, ki ga vodi Dušan Razboršek.

1. SFL, 8. krog, 15.11.
KMN Sevnica – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – KMN Tomaž Šic bar (20.00)
Dobovec Pivovarna Kozel – Siliko (20.00)
KMN Bronx Škofije – FSK Stripy (20.30)  

Ponovitev superpokala

Ekipa državnega prvaka Dobovca Pivovarne Kozel se v teh dneh pospešeno pripravlja na elitni del lige prvakov, ki ga bodo prihodnji teden odigrali v Moskvi. Poprej pa je na vrsti še tekma 8. kroga 1. SFL, tekmec pa vrhniški Siliko. Dobovec še ni pozabil, da je bil prav Siliko tisti, ki je kozlom zagrenil življenje prvakom na začetku sezone. Siliko je osvojil superpokal in tako prikrajšal kozle za lovoriko.

„Naše misli so pri petkovi tekmi, merimo se z izredno kakovostno ekipo Silika, ki sodi v sam vrh,“ trener prvakov Kujtim Morina spoštljivo in skromno napove za tekmo med 1. in 4. ekipo lige.

„Odhajamo v goste k evropski ekipi. V tem trenutku so v izjemni formi – v primerjavi z ekipo iz superpokala. Če bomo hoteli vsaj malo parirati, bomo morali odigrati izjemno tekmo,“ je tudi trenerju Miletu Simeunoviću jasno, da jih v Rogaški Slatini čaka zahtevno delo. „V kakšnem stanju smo, nam bo pokazala petkova tekma,“ še doda Simeunović, čigar zasedba je v minuli sezoni z agresivno in hitro igro povzročila kar nekaj težav Dobovcu.

Tekma dveh najmanj učinkovitih

Derbi začelja se igra v Sevnici, tam pri domačinu, ki je osma ekipa lige, gostuje devetouvrščeni Oplast. Sevničani imajo štiri točke, Oplast dve. To bo tudi tekma ekip, ki premoreta najmanj učinkovit napad lige.

„To je za nas težko obdobje. K nam pa prihaja izredno težaven in zahteven nasprotnik, ki prav tako potrebuje točke. Skušali bomo vse, da končno krivuljo obrnemo navzgor. Vse, kar pa pričakujem, pa je, da bomo trgali parket – vsi po vrsti – od mene pa vse do napovedovalca v dvorani,“ se resnosti situacije zaveda trener Sevničanov Mitja Jontez. Oplast je bil v minulem krogu prost, to pa je bila voda na mlin novemu trenerju Zoranu Tesko, ki je dobil nekaj večerov treninga, da je spoznal in pripravil svoje varovance.

Motivacija ni sporna

Zanimivo pa nocoj tudi na Ptuju, ko k zasedbi trenerja Dejan Krauta prihaja KMN Tomaž Šic bar. V minuli sezoni sta bili ekipi tekmeca v 2. SFL, boljše so se odrezali igralci KMN Tomaža, ki so slavili v 2. SFL in neposredno napredovali med elito. Ptujčani so morali v dodatne kvalifikacije, kjer pa so bili uspešni. Danes Ptujčani zasedajo 5. mesto v 1. SFL, tri točka manj imajo Ljutomerčani na 7. mestu.

„Po katastrofalnem porazu v Škofji Loki smo se pogovorili in si nalili čistega vina. Pred nami je nova tekma, kjer pa kljub naši točkovni prednosti favorita ni. Bi pa ob tem spomnil, da je zame in mojo ekipo to le ena v nizu tekem, ki nas čaka v tej sezoni,“ stopa na žogo Dejan Kraut, trener FC Hiše daril Ptuj.

„Fantje komaj čakajo, da se tekma začne. Motivacijski faktor ni pod vprašajem. Med ekipama skrivnosti praktično ni, igralci se poznajo tudi izven terena. Na Ptuj prihajamo kompletni, smo v nizu pozitivnih rezultatov, ki bi jih želeli nadaljevati,“ pa se izkupičku na Ptuju nadeja tudi Matej Gajser, ki vodi zasedbo KMN Tomaž Šic Bara.

Vsaka od treh je finale

Škofjoti so odlično začeli sezono z dvema zmaga, od zadnje pa minil že mesec in pol – v tem času so se zvrstili štirje zaporedni porazi. Trener Marko Hrvatin je vidno nezadovoljen. „Premalo igralcev je v tem trenutku na nivoju prve lige, to vendarle ni turnir v Marezigah, in tega se očitno vsi ne zavedajo,“ slikovito, a še vedno z zvrhano mero resnosti pove Hrvatin, ki se zaveda, da so pred njim in ekipo tri tekme, ki določajo kurs in oceno sezone!

„Pred nami so tri finalne tekme – doma gostimo FSK Stripy, odhajamo v goste KMN Tomažu in v pokalu Terme Olimia igramo proti Sevnici. To so tekme, na katere stavimo, tu se rešuje sezona. V petek je prva in najpomembnejša. Šteje le zmaga, kako pa bomo do nje prišli, pa se mi v tem trenutku še ne sanja,“ sklene Hrvatin.

Povsem drugačno razpoloženje pa je v taboru Gorenjcev, ki so na zadnjih štirih tekmah, z razliko od Primorcev, nanizali štiri zmage. Na Obalo prihajajo brez Vanča Florjančiča in Tineta Šturma. „Odhajamo na še eno težko gostovanje. Ekipa Bronxa je doživela kar nekaj kadrovskih sprememb, vendar so se hitro adaptirali. Vidi se, da dobro delajo in dobro trenirajo. Pričakujemo še eno izenačeno in odprto tekmo,“ napoved sklene kapetan Gorenjcev izkušeni Aleš Bešter.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.

DELI NA