17.10.2020 | 2. SNL
Krka zaustavila niz Brežic, Radomlje povečale prednost

Neporažena Krka je zaustavila zmagovalno serijo Brežic, dvoboj se je končal z delitvijo točk. Na drugo mesto je z zmago v Beltincih skočil Dob, Radomlje pa so se z uspešno predstavo v Ajdovščini še utrdile na vrhu lestvice.

Dolenjsko-posavski obračun je bil odigran na novomeškem igrišču z umetno travnato površino. Prvi polčas ni ponudil zadetkov, čeprav sta si oba nasprotnika pripravila nekaj priložnosti. V nadaljevanje obračuna so bolje krenili gostje, ki so na Portovalu pogrešali Matica Predaniča in Žigo Jurečiča. Kljub temu so v sedmi minuti drugega polčasa povedli z golom Timoteja Rešetiča, a je bilo vodstvo kratkega roka. V 59. minuti kasneje je izenačil Marko Brekalo, kmalu zatem pa je bil po drugem rumenem kartonu izključen brežiški strateg Rok Zorko. 

Rok Zorko, trener Brežic: "Za nas dobra tekma brez pike na i, to je zmage. Derbi je pojedel razum in dogajale so se stvari, ki se na običajni tekmi ne bi. Vseeno smo zadovoljni z našo igro, ampak upravičeno nezadovoljni z nekaterimi odločitvami odgovornih za odločanje na tej tekmi. Gremo pozitivno naprej."


Vodilne Radomlje so gostovale v Ajdovščini, Primorci pa so po avtogolu Zvonimirja Blaića povedli v šesti minuti tekme. Gostje so izid v svojo korist preobrnili še pred odmorom. V 16. minuti je izenačil Gašper Trdin, osem minut kasneje je za radomeljsko vodstvo zadel Mark Zabukovnik. Ajdovska mreža se je v nadaljevanju tekme zatresla še dvakrat. V 56. minuti je prednost rumeno-črnih povišal Luka Cerar, v sodniškem dodatku pa je bil uspešen še Žan Nikolić. Radomljani so se na Primorskem razveselili osme zaporedne zmage v 2. SNL.


Na drugo zmago so se z zmago v Beltincih zavihteli Dobljani, ki so dobili še sedmo od zadnjih osmih tekem. Četa Simona Sešlarja je odpor gostiteljev strla v 15. minuti, ko je Kristijan Šipek hitro akcijo zaključil s strelom v levi spodnji kot. Beltinčani so tik pred koncem prvega polčasa prejeli še drugi zadetek. Napako domačinov je kaznoval Nejc Leve, ki je v polno meril z 11 metrov. Dobljani imajo ob tekmi več pred tretjo Krko točko prednosti.


Najvišje zmage kroga so se razveselili nogometaši Bilj, ki so s teniških 6:1 premagali Šmartno. Šmarčani so prvi zadetek prejeli v peti minuti, po strelu Jana Štruklja, sredi polčasa je bil natančen še Danijel Šturm. Biljenci so po uri igre izkoristili črne minute gostov, ki so v razmaku štirih minut klonili kar trikrat. Med 62. in 66. minuto je dvakrat zadel Tin Matić, vmes je bil uspešen tudi Luka Žižmond. Gostje so zaostanek znižali z golom Matjaža Tropa, v zadnji minuti srečanja pa se je gola razveselil še mladi Thomas Breganti.


Robert Koren je se je v strokovnem štabu Fužinarja predstavil z remijem. Ravenčani so gostili ekipo Jadrana, ki se je v zaostanku znašla v deseti minuti, po golu Mateja Potokarja. Na izenačenje ni bilo potrebno čakati prav dolgo, po pol ure igre se je pod prvi gol v letošnji sezoni podpisal Kristijan Meštrić. Fužinar je na svoj račun dodal 15., Jadran pa deveto točko sezone.


Krčani so v dvoboju z Brici prekinili serijo brez zmage, odločitev o zmagovalcu pa je padla v 88. minuti. Posavci so tedaj prišli do najstrožje kazen, ki jo je v zadetek pretvoril Zvonko Pamić. Krčani so se s tretjo zmago sezone povzpeli na 11. mesto, Brda ostajajo na repu lestvice. 


Niz skromnejših rezultatov so prekinili tudi Ptujčani, ki so v Zavrču premagali kranjski Triglav. Tudi v Zavrču je padel zgolj en zadetek, v 44. minuti ga je dosegel Antonio Đurić. Triglav je tekmo končal z deseterico igralcev, v izdihljajih tekme je pordečel Žan Flis. Štajerci so se razveselili tretje zmage v letošnji sezoni, Triglav je doživel prvi poraz po dveh zaporednih zmagah.


Zaradi okužb z novim koronavirusom v lendavski ekipi je bila odpovedana tekma med Nafto in Rudarjem.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA