28.10.2016 | 2. SNL
Krka po skalpu Rudarja še z vodilnim Triglavom

Drugoligaše do zimskega spanca ločijo še štirje krogi, ki pa bodo odigrani v okrnjeni izvedbi. Vodstvo završkega kluba se je odločilo za izstop iz tekmovanja, kar pomeni, da bodo v 13. krogu 2. SNL odigrane štiri tekme. Prosti bodo Brežičani, njihovi sosedje Novomeščani pa bodo skušali po napredovanju v pokalni polfinale presenetiti še vodilni Triglav. Kranjčani so v zadnjih dveh krogih osvojili točko, kar so izkoristili Dobljani in se orlom približali na štiri točke zaostanka. Modri bodo tokrat gostovali pri Veržeju. Tretjeuvrščeni Ankarančani pričakujejo Ptujčane, v dvoboju dna lestvice pa se bosta udarila Zarica in Brda.

Sobota, ob 13.00: KRKA - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Boris Tošeski
Prepoved nastopa: Žan Florjanc (Krka)
Spletni prenos: NZS.si

Novomeščani so v sredo poskrbeli za enega od vrhuncev nogometnega tedna na Slovenskem. Farmacevti so pozitivno presenetili že v prvi četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije, ko so si z zadetkoma Vukadina in Kambiča priigrali izdatno prednost pred povratnim obračunom na Portovalu. Velenjčani so v povratnem dvoboju prednost Krke izničili že po pol ure igre, a so se Dolenjci pobrali ter z goloma Mihe Kostanjška spisali eno lepših presenečenj letošnje sezone, v polfinalu pokalnega tekmovanja pa so se pridružili Domžalam, Mariboru in Olimpiji. Že dan po pokalnem slavju so se v novomeškem taboru že ozrli proti ligaškim obveznostim, kjer jih v soboto čaka nova zahtevna naloga. Zasedba trenerja Iztoka Kapušina bo gostila vodilni Triglav, za katerim po izstopu Zavrča in brisanju rezultatov druge tretjine prvenstva zaostaja za 15 točk, zaostanek za drugim Dobom pa znaša štiri točke manj.

Novomeščani so z zmago v Zavrču nadaljevali trend letošnje sezone, da porazu sledi zmaga, ki pa ni ostala vpisana v točkovno bero. Kranjčani so se želeli po porazu v Ankaranu vrniti v zmagovalne tirnice, a je Triglav brez kaznovanega trenerja Siniše Brkića v obračunu z Veržejem iztržil zgolj točko. Tako se je prednost pred zasledovalci z devetih točk stopila na štiri, Dobljani so z uspešnim nizom že pošteno pritisnili na gorenjsko zasedbo. Tokratna tekmeca sta v preteklosti že bila prvoligaške bitke, v drugoligaški konkurenci pa so v medsebojnih dvobojih precej uspešnejši Gorenjci, ki so dobili pet od šestih srečanj. Tako je bilo tudi v uvodu letošnje sezone, ko je orle v vodstvo popeljal Igor Bukara, po izenačenju Mateja Potokarja pa je za kranjsko zmago štiri minute pred iztekom igralnega časa zadel izkušeni Dejan Robnik. Kakšen bo tokratni razplet?

Iztok Kapušin, trener Krke: »V soboto nas čaka ključna tekma s Triglavom. Tekmo moramo dobiti, če hočemo še upati na drugo pozicijo. Triglav ima pred nami že ogromno prednost, zaostajamo 15 točk. Malo je klubov, ki lahko premagajo Triglav, zato gre za ključno tekmo v lovu na drugo mesto in dodatne kvalifikacije.«

Siniša Brkić, trener Triglava: »Pokalni uspeh bo dodaten veter v jadra Krke, ki je tudi sicer dobra, kakovostna ekipa. Če ne bomo pravi, lahko doživimo usodo Rudarja, zato moramo pokazati predvsem lakoto po novi zmagi. Ob želji, borbenosti in ekipni igri pa se nikakor ne bojim za končni rezultat. V nasprotnem nas čaka izjemno težka naloga.«

Sobota, ob 14.00: FARMTECH VERŽEJ - ROLTEK DOB
Sodnik: Vojko Goričan
Prepoved nastopa: /

Slabši izplen vodilnega Triglava, ki je v dveh tekmah iztržil točko, so najbolje izkoristili Dobljani. Romihova četa je sledila prav zgledu Kranjčanov, saj se lahko modri v zadnjih petih krogih pohvalijo s popolnim izkupičkom, v dosedanjem delu prvenstva pa je Dob klonil zgolj proti Triglavu. Z novo, že osmo zmago v letošnji sezoni so se Dobljani odlepili od Ankarana, ki so ga minulo soboto na domači zelenici ugnali z izidom 3:1. Znova je dvakrat v polno meril Rok Kidrič, ki se je z devetimi zadetki že pošteno približal vodilnima strelcema 2. SNL. Nekdanji up Celja bo skušal še korak bližje k vrhu ligaške lestvice strelcev storiti tudi v dvoboju z Veržejem, ki mu je že zabil v dresu Drave. Dob se lahko v medsebojnih dvobojih z Veržejem pohvali s pozitivno bilanco, za nameček pa Veržejci v medsebojni tekmi niso slavil v zadnjih petih primerih. Zadnja dva dvoboja sta se razpletla z neodločenim izidom, točko pa so Prleki osvojili tudi v minulem krogu, ko so gostovali pri Triglavu.

Sobota, ob 14.00: ANKARAN HRVATINI - DRAVA PTUJ
Sodnik: Andraž Stojanoski
Prepoved nastopa: /

Ankarančani so morali po skalpu kranjskega Triglava, ki so mu zadali sploh prvi poraz sezone, čestitati Dobljanom. Dvoboj v Dobu se je končal z izidom 3:1, Primorci pa so klonili še tretjič v tej sezoni, s čimer so vsaj za kakšen krog izgubili stik z drugouvrščenim Dobom, ki je pobegnil na štiri točke razlike. Štiri točke zaostajajo tudi četrti Brežičani, Ptujčane, ki bodo naslednji tekmec čete trenerja Vlada Badžima, pa za primorsko zasedbo na šestem mestu zaostajajo že za devet točk. Ptujčani na Obalo prihajajo po dveh zaporednih zmagah, s katerima so kurenti odgovorili na manjšo rezultatsko krizo, saj so pred dvobojema z Brdi in Zarico na zmago zaman čakali pet krogov. Ptujčani so v dosedanjem poteku sezone vknjižili šest porazov, enega so jim zadali tudi Ankarančani, ki so v najstarejšem slovenskem mestu slavili z izidom 3:1. Vsi štirje zadetki so padli v drugem polčasu, ob Robiju Obrstarju pa je dvakrat v polno meril tudi Matej Zemljak. Z 11 zadetki drugi strelec lige v zadnjih treh krogih ni uspel povečati bere zadetkov, bo uspešnejši proti Ptujčanom?

Sobota, ob 14.00: ZARICA KRANJ - BRDA
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved nastopa: /

V Kranju bo v sobotnem popoldnevu odigran dvoboj spodnjega doma ligaške razpredelnice. Zarica bo gostila Brda, v gorenjski prestolnici pa se bosta udarili ekipi, ki nekaj zadnjih krogov nista okusili slasti zmage. Brici so po prihodu Tončija Žlogarja vknjižili dve zaporedni zmagi, niz brez zmage pa se je pričel prav v Kranju. Po Triglavu je morala zasedba z Goriških Brd priznati premoč še Dobu in Dravi, negativen niz pa je bil s točko prekinjen v Brežicah. Letošnja novinca sta se tudi v drugem medsebojnem dvoboju razšla brez zadetkov. Medtem ko Primorci na zmago čakajo štiri kroge, je kranjski niz še nekoliko daljši. Gorenjci so slast zadnje zmage okusili prav v obračunu z Brdi, ko je zmagovalca po dobri uri srečanja odločil Aleš Poplatnik. Po gostovanju v Vipolžah je zasedba trenerja Janeza Zupančiča na svoj konto dodala le še točko, ob sedmih porazih, nazadnje je Zarica izgubila tudi z Dravo, so Gorenjci remizirali z Zavrčem, ki je, kot že zapisano, izstopil iz tekmovanja. Tako kot Haložani, pa so imeli tudi Kranjčani na dnu lestvice sedem točk, tri manj od Brd.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.09.2021 | 2. SNL
    Slatinčani slavili na Portovalu, Beltinci prekinili niz Gorice
    Rogaška je z zmago na Portovalu podaljšala niz porazov Krke, Triglav pa je bil na domači zelenici boljši od ajdovskega Primorja in na vrhu lestvice ujel Gorico. Primorci so po sedmih zmagah remizirali z Beltinci.
  • 08.08.2021 | 2. SNL
    Triglav slavil še na Portovalu, Gorica po preobratu ugnala Bilje
    Kranjčani so se na novomeškem Portovalu veselili še druge zmage. Gorica je po preobratu v izdihljajih tekme dobila sosedski derbi z Biljami, po podobnem scenariju pa so do zmage v Dekanih prišli tudi Ptujčani. Dob je v zadnji tekmi krog presenetil Nafto.

DELI NA