04.04.2018 | 2. SNL
Krka po preobratu do zmage v Veržeju

Igrišče Na Čistini je gostilo zaostalo srečanje 19. kroga drugoligaškega prvenstva. Zadnjeuvrščeni Prleki so po visokem porazu z Muro gostili Novomeščani, ki so po preobratu domov odnesli vse tri točke.

Gostitelji so v tekmo krenili brez Antona Ftičarja in Mateja Voka, novomeški strateg Borivoje Lučić pa je pogrešal še igralca več, saj Dino Cvrtila, Luka Kambič in Aljaž Tot niso imeli pravica nastopa. V dvoboj zdesetkanih zasedb - domači strateg Radoš je imel na klopi zgolj tri rezerviste - so bolje krenili Veržejci.

Domača četa je z golom Jureta Volmajerja, nekdanjega mladinca Maribora, povedla že v osmi minuti tekme in prednost zadržala vse do zaključka prvega polčasa. Dolenjci so izid preobrnili v zadnji tretjini tekme. V 63. minuti je zadel Korejec Dohyun Kim, štiri minute kasneje pa so farmacevti prišli še do najstrožje kazni, ki jo je v tri točke pretvoril Matej Potokar.

Drugoligaško tekmovanje se z jutrišnjo tekmo 22. kroga med Bravom in Dobom nadaljuje že jutri, Veržej bo v soboto gostoval v Kranju, Krka pa bo gostila Dekančane.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA