30.03.2017 | 2. SNL
Krka po ankaranskem skalpu gosti Ptujčane

Drugoligaši bodo v sobotnem popoldnevu zakorakali v zadnjo tretjino letošnjega prvenstva. Prvi vodilnem Triglavu bodo prosti tekmovalnih obveznosti, a bodo zagotovo z zanimanjem pogledovali Dob, kjer bo domača ekipa gostila Veržej. Ankarančani bodo po dveh zaporednih porazih pričakali Zarico, v dvoboju letošnjih novincev se bodo udarili Brežičani in Brici, v spletnem prenosu na NZS.si pa boste lahko ljubitelji drugoligaškega nogometa spremljali obračun Krke in Drave.

Sobota, ob 16.00: KRKA - DRAVA PTUJ
Sodnik: Andrej Žnidaršič
Prepoved nastopa: Denis Mojstrovič (Krka)
Spletni prenos: NZS.si

Novomeščani so se po trenerski zamenjavi razveselili prve spomladanske zmage. Krka, na klopi katere je Iztoka Kapušina po točki v dveh tekmah nadaljevanja sezone nasledil Sandi Bracović, ki je farmacevte vodil že v prvoligaški konkurenci, je bila v Dekanih po preobratu v drugem polčasu boljša od Ankaran Hrvatinov. Tri točke sta Dolenjcem priigrala Danijel Dežmar in Miha Drnovšek, eden od trojice nekdanjih nogometašev Krškega, ki so se med zimskim premorom preselili na novomeški Portoval. Na prvo slavje v nadaljevanju sezone po dveh odigranih tekmah še vedno čakajo Ptujčani, ki tako kot Ankarančani po zimskem premoru na svoj račun še niso dodali novih točk. Četa trenerja Simona Sešlarja je uvodoma pokleknila pred kranjskim Triglavom, pred dobrim tednom pa izgubila še z drugovrščeno ekipo prvenstva. Kurenti so sicer povedli z golom Mitje Križana, a je sledilo hitro izenačenje Dobljanov, ki so v drugem polčasu prišli do treh točk.

Novomeščani so se z zmago na Primorskem vsaj za zdaj izognili nepredvidljivemu boju za mesta tik nad cono izpada, saj imajo pred Brdi in Dravo šest točk prednosti. Ptujčane na drugi strani lovi osma Zarica, ki po uspešnem vstopu v nadaljevanje sezone za zasedbo iz najstarejšega slovenskega mesta zaostaja le še točko, še dodatne štiri pa znaša razlika do Veržeja, ki drži nepriljubljeno deveto mesto. Glede na oba jesenska dvoboja so v vlogi favorita Novomeščani, saj so zeleno-beli dobili oba obračuna, na Ptuju so bili boljši s 3:1, v dolenjski prestolnici, na igrišču z umetno travnato površino, pa je domača zasedba slavila s 4:1. Ob tem velja izpostaviti, da sta tako Drava kot Krka med zimo doživela precejšnje kadrovske spremembe, v novomeški zasedbi tako ni niti Marka Brekala, ki se je kar petih od skupno desetih doseženih zadetkov razveselil v tekmah s Ptujčani. Ima mlada zasedba trenerja Bracovića novo orožje, ki lahko obuje čevlje zdaj že bivšega napadalca Dolenjcev?

Mitja Križan, napadalec Drave: »Tekma ne bo lahka,saj igramo v gosteh, Novomeščani pa so na lestvici pred nami. Mi smo odlično pripravljeni in zelo dobro treniramo. Med igralci vlada odlična atmosfera. Seveda se bomo borili in naredili vse, da tekmo zmagamo in domov prinesemo tri točke.«

Miha Drnovšek, vezist Krke: »Dobro predstavo iz Dekanov bo potrebno ponoviti tudi proti Dravi. Tekmi moramo pristopiti enako kot prejšnji krog in mislim, da potem tudi rezultat ne bo izostal. Čas je, da zmaga in tri točke ostanejo v Novem mestu. Zmaga v prvenstvu bi bila zagotovo lepa popotnica za pokalni srečanje z Domžalami.«

 

Sobota, ob 16.00: ROLTEK DOB - FARMTECH VERŽEJ
Sodnik: Slavko Vinčić
Prepoved nastopa: Jernej Leskovar (Dob) ter Luka Ciglarič in Matej Vok (Veržej)

Dobljani so se v tretjem poskusu razveselili prve pomladanske zmage. Po domačem porazu s Triglavom in remiju z Brežicami so bili varovanci trenerja Damijana Romiha uspešnejši na gostovanju. Nekdanji prvak 2. SNL je v lanski sezoni na Ptuju izgubil obe tekmi, tudi tokrat so gostitelji dvoboja bolje krenili v obračun, a je po golih Matica Mirtiča in Klemna Kunstlja sledil preobrat gostov. Veržej, ki bo tokratni gost Doba, skalpa Ankarančanov niso uspeli potrditi v Brežicah, saj so po štirih zadetkih za hrbtom Mateja Andrejča vknjižili še 11. poraz sezone. Zaostanek za osmo Zarico ostaja na štirih točkah. Za nameček so Prleki v Posavju izgubili Luke Ciglariča in Mateja Voka, medtem ko bo v domačem moštvu manjkal Jernej Leskovar, ki je jeseni izkoristil že dve enajstmetrovki, s skupno šestimi zadetki pa je ob Ernestu Grvali za Rokom Kidričem drugi strelec ekipe. Prav omenjena trojica je odločila drugi jesenski dvoboj, prva tekma v Dobu pa ni ponudila zadetkov.

 

Sobota, ob 16.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - BRDA
Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved nastopa: Jani Rijavec (Brda)

Brežičani so ob obeh kranjskih drugoligaših še edini, ki v nadaljevanju drugoligaškega tekmovanja še niso okusili grenkobe poraza. Posavci, ki so že jeseni v tedaj edini odigrani tekmi 16. kroga 2. SNL premagali Ankaran Hrvatine, so po remiju v Dobu na domačem igrišču ugnali Veržej. V obračunu s Prleki je nase opozoril zimski prišlek v zasedbi novega trenerja Alberta Poborja. Nedo Turković je golu s tekme proti Dobu dodal še »hat-trick« v mreži Veržejcev in hitro nakazal, da gre za kakovostno okrepitev. Sarajevčan bo s soigralci tokrat pričakal Brice, ki so v dveh spomladanskih preizkušnjah vknjižili točko v obračunu s Krko, pred tednom pa doživeli tesen poraz v tekmi z vodilnim Triglavom. Gostovanje v Brežicah bo prisiljen izpustiti Jani Rijavec, ki je jeseni odigral obe tekmi jesenski tekmi letošnjih novincev v drugoligaški druščini. Tako tekmi v Brežicah kot Vipolžah gledalcem nista ponudili zadetkov, bo v tretjem dvoboju kaj drugače?

 

Sobota, ob 19.30: ANKARAN HRVATINI - ZARICA KRANJ
Sodnik: Roman Glažar
Prepoved nastopa: Erik Gliha (Ankaran Hrvatini) ter Luka Šušnjara (Zarica)

Nogometaši Zarice se po prostem vikendu podajajo na slovensko Obalo. Kranjčani so odlično vstopili v nadaljevanje sezone, saj se lahko ob mestnem tekmecu Triglavu pohvalijo s popolnim izkupičkom. Rdeči vragi so sicer odigrali tekmo manj, po zmagi v obračunu dna lestvice proti Veržeju pa so bili Gorenjci pred dvema tednoma boljši še od novomeške Krke. Za razliko od Zarice, ki se bori za obstanek v drugoligaški konkurenci, so Ankarančani v pomlad krenili precej skromneje. Po novembrskem porazu v Brežicah so varovanci trenerja Vlada Badžima izgubili tudi obe spomladanski preizkušnji. Po Veržeju so Primorce v Dekanih presenetili še Novomeščani, ki so do zmage prišli po preobratu v drugem polčasu. Ob tem so Ankarančani med tednom po izvajanju enajstmetrovk izgubili tudi polfinalno srečanje MNZ pokala, v dvoboju s Kranjčani pa bodo skušali ponoviti jesenski dosežek, ko so dobili obe tekmi. V domači zasedbi bo manjkal Erik Gliha, pri gostih bo srečanje na atletskem stadionu Bonifike izpustil Luka Šušnjara.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.11.2021 | 2. SNL
    Drava v zaostalem dvoboju s Krko prekinila niz brez zmage
    Na Ptuju je bila odigrana zaostala tekma 14. kroga 2. SNL. Drava je v obračunu z novomeško Krko prekinil zmagovalni post, ki je trajal vse od četrtega kroga in zaključka avgusta.
  • 27.03.2019 | 2. SNL
    Farmacevti gostijo kurente
    Drugoligaši v soboto in nedeljo vstopajo v zadnjo tretjino prvenstva. Spored 21. kroga 2. SNL bodo odprli nogometaši Krke in Drave, dolenjsko-štajerski spopad pa boste lahko spremljali v prenosu na Sportklubu. Bo močnejši tok Krke ali Drave?

DELI NA