08.09.2019 | 1. SŽNL
Krimovke po tri točke, za primat pred kamerami

V minulih dneh smo pisali, da je v 3. krogu SŽNL na sporedu primorski derbi, ki ga bomo lahko od 11.00 naprej spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Danes pa se bo igralo še v Cerkljah, Mariboru in Ljubljani.

SŽNL, 3. krog, 8.9.
Koper Obala – Ajdovščina (11.00) (prenos na www.nzs.si)
ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija (11.00)
ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (11.00)
ŽNK Krim RollJet – ŽNK Radomlje (16.30)

Lestvica strelk po 2. krogu SŽNL:
Ana Milović (ŽNK Olimpija) 8
Manca Suhoveršnik (ŽNK Olimpija) 5
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 4

Prepoved igranja v 3. krogu SŽNL:
Sonja Čevnik (ŽNK Radomlje)

Prvakinje v Maribor

Državne prvakinje ŽNK Nova Pomurje Beltinci odhajajo v Maribor, to pa bo posebna tekma za kar nekaj igralk, ki je v zadnjem času menjalo prav ti dve klubski barvi. V Pomurje se je selila Kim Juršnik, v dresu Mariborčank pa igrajo nekdanje Pomurke Mihaela Horvat,Vita Šiftar, Špela Pernek, Maša Šibila in Eva Potočnik, ki za modre nastopa s statusom posojene igralke, dodajo na spletni strani ŽNK Pomurje. Domačinke točk v novi sezoni še nimajo, danes bodo igrale brez poškodovane Urške Bratuša.

Za Olimpijo in Krim štejejo le tri točke

„Delamo na dolgi rok. Veseli udeležba na treningu, pogoje imajo dobre, prav tako atmosfero,“ pa pred tekmo z Olimpijo razmišlja trener Primož Štrajhar, ki vodi ŽNK Cerklje. Prepričan je, da njegova vrsta dela korake v pravo smer, da se približa tudi najboljšim v državi. „V minulih dveh tednih smo dobro trenirali, odhajamo po nove tri točke,“ pa nima skrbi s sestavo ekipe trener Ljubljančank Peter Kristan.

Krimovke in Radomljanke se bodo srečale v Ljubljani, po dveh krogih pa imajo oboji popoln izkupiček. „Zaradi poškodb in odsotnosti do sedaj še nismo zaigrali v popolni postavi, enako bo tudi danes. Kljub temu počasi prehajamo v pravo formo. Upam, da bomo zbrani in da bomo pokazali pravi obraz. Nasprotnik je premagljiv, zato ciljamo na tri točke. Vse drugo kot zmaga bo za nas neuspeh,“ odločno napove David Fekonja, ki uspešno vodi krimovke.

„Vsako gostovanje je težko, sedaj pa igramo še proti nasprotnicam, ki si želijo vrha, tako kot mi. Mislim, da bo tekma pravi derbi, izenačena do zadnje minute. Začeti moramo skoncentrirano, individualna in ekipna motivacija mora uspešno delovati. Mi bomo seveda igrale na zmago in verjamem v naš uspeh,“ pa v imenu Radomljank za klubsko spletno stran tekmo napove Tjaša Kavšak.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Krim RollJet

SORODNE NOVICE

 • 11.01.2020 | 1. SŽNL
  Iz tabora prvakinj v Italijo
  V Italiji bo v nadaljevanju sezone 2019/2020 igrala tudi izkušena Tjaša Tibaut, ki se je vrste vodilne ekipe prvenstva ŽNK Nova Pomurje Beltinci seli v italijanskega prvoligaša UPC Tavagnacco.
 • 24.11.2019 | 1. SŽNL
  Pomurke z odliko sklenile leto 2019
  Za konec še obračuna v Bratoncih in Ljubljani, ki sta potrdila, da so Pomurke in Ljubljančanke korak pred konkurenco. Prvakinje iz Beltincev so s 6:0 odpravile Radomljanke in tako postavile piko na i krasnemu letu 2019 – ko so vrnile naslov državnih prvakinj spet v Pomurje.
 • 24.11.2019 | 1. SŽNL
  Mestni derbi v Ljubljani
  Napovedali smo, da bo 12. krog SŽNL v znamenju prenosa tekme iz Bratoncev, kjer pri prvakinjah ŽNK Nona Pomurje Beltinci gostujejo Radomlje. Ob tem velja omeniti še tekme v Ajdovščini, Kopru in Ljubljani.
 • 23.11.2019 | 1. SŽNL
  Za konec jeseni še prenos derbija
  Nedeljo bo zaznamoval 12. krog SŽNL, ki bo tudi zadnji v tem koledarskem letu. Članice bodo piko na i postavile s tekmami v Ajdovščini, Kopru, Bratoncih in Ljubljani. Kot je bila praksa v tej nogometni jeseni, pa tudi to pot ne bo izostal prenos. Kamere bodo tokrat v Bratoncih.
 • 18.11.2019 | 1. SŽNL
  Radomljanke in Koprčanke stopničko višje
  Predzadnji krog jeseni so obeležile tri zmage gostujočih ekip in visoka zmaga Radomelj, ki so se s tem uspehom zavihtele na 3. mesto, na 4. so padle krimovke. Mesto je pridobil tudi Koper Obala, ki je v neposrednem obračunu porazil in preskočil ŽNK Cerklje.
 • 17.11.2019 | 1. SŽNL
  Prenos iz Maribora, derbi v Cekljah
  Danes bo zanimivo videti, kateri ekipi je najbolj del reprezentančni premor. Danes se igrajo tekme 11. kroga SŽNL, obračun iz Maribora pa boste lahko od 10.55 dalje spremljali v spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 16.11.2019 | 1. SŽNL
  Iz Maribora: Olimpija je Olimpija
  V nedeljo se bosta pred kamerami Nogometne zveze Slovenije, začnemo 10.55 na spletni strani Nzs.si, pomerila petouvrščeni ŽNK MB Tabor in drugouvrščena ŽNK Olimpija. V prvem delu jeseni je bilo 7:0 za Ljubljančanke, domačinke pa so tokrat izredno motivirane, da se pokažejo v boljši luči.
 • 03.11.2019 | 1. SŽNL
  Prva za Ajdovke, derbi Radomljam
  Do 10. kroga je Ajdovščina čakala točko in jo dobila na regionalnem derbiju. Prenos iz Radomelj nam je postregel z dobro tekmo in zmago domačink, do treh točk še vodilni dvojec. Prvenstvo se zavoljo reprezentančne tekme članic nadaljuje 17.11.
 • 03.11.2019 | 1. SŽNL
  Krimovke ne skrivajo svojih ambicij
  V dresu gostij bo veliko odvisno tudi od izkušene Urške Žganec, ki se je po epizodi v Olimpiji preselila v vrste mestnega tekmeca ŽNK Krima in postala eden od stebrov uspešne zgodbe, ki jo pišejo krimovke. Urška Žganec je danes pri 166 nastopih v SŽNL (93 golov) in 15 tekmah v pokalu (štirje zadetki).
 • 02.11.2019 | 1. SŽNL
  Prenos iz Radomelj, Mariborčanke brez bele zastave
  Tokratna nedelja je rezervirana za 10. krog SŽNL, ki ga bodo obeležile tekme v Bratoncih, Radomljah, Ljubljani in Ajdovščini. Obračun med ŽNK Radomlje in ŽNK Krim RollJet pa si boste lahko od 11.00 dalje ogledali v neposrednem prenosu.

DELI NA