22.04.2018 | 1. SŽNL
Krim, Maribor in Ankaran v boju za 4. mesto

Danes je na sporedu 16. krog SŽNL, ki ga bodo obeležile tekme v Mariboru, Bratoncih in Ljubljani. Vodilni dvojec ŽNK Moje-lece.si Radomlje in ŽNK Olimpija Ljubljana je to pot prost. Ekipi bosta na delu že v sredo, ko sta na sporedu polfinalni tekmi ženskega pokala.

SŽNL, 16. krog, 22.4.
ŽNK Maribor – ŽNK Ajdovščina (11.00)
ŽNK Teleing GMT Telemach – ŽNK Celje (16.00)
ŽNK Krim Rolljett – ŽNK Ankaran (16.30)

Lestvica strelk:
Tina Paliska (ŽNK Ankaran) 21
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 20
Tjaša Tibaut (ŽNK Olimpija Ljubljana) 15

Mariborčanke so absolutne favoritinje te tekme. Z zmago ostajajo v boju za 4. mesto, ki vodi v končnico. Gostje pa nadaljujejo z učnimi urami nogometa ter nabiranjem dragocenih izkušenj.

Jasna opozorila

Pomurke so favoritinje proti ekipi s Cerkelj na Gorenjskem. A doma trenerka Nuša Ladinek že celo prvenstvo opozarja, da so tudi ostale ekipe spoštovanja vredne in kvalitetne. S tem želi svojim igralkam vcepiti miselnost, da ne bi izbirale tekem in da bi na vsaki preizkušnji dale vse od sebe.

Test za resen pristop bo današnja tekma – jeseni je bilo 4:0 za Pomurke. „Proti Cerkljam bomo skušale popraviti napake s prejšnje tekme in se še bolje uigrati, da bomo dobro pripravljene tudi za pokalni dvoboj z Olimpijo, ki nas čaka v sredo,“ je pred domačo tekmo razmišljala Maruša Česnik, mladinska reprezentantka Slovenije.

V dresu gostij bo Urška Kozar, ki je do sezone 2012/2013 igrala prav za ŽNK Teleing GMT Telemach, v zadnji sezoni pa v 19 tekmah zbrala 666 minut. „Upam, da bo tekma dobra, da nekaj več pokažemo. Zdi se mi, da smo vedno nekako blizu, a ne pokažemo vsega, kar znamo,“ sporoča trener Gorenjk Primož Štrajhar.

Odločeno v 90. minuti

„Naša zmaga bi, če upoštevamo težek razpored Maribora in Ankarana na ostalih tekmah do konca rednega dela, že lahko pomenila uvrstitev v ligo za prvaka. Zavedamo se teže te tekme in naredili bomo vse, da uresničimo cilj te sezone - uvrstitev med prve štiri ekipe,“ na pomen tekme opozarja David Fekonja, ki uspešno vodi ŽNK Krim Rolljett.

„Igramo povsem z enakovrednim nasprotnikom. Današnja tekma bi nam ob zmagi prinesla zastavljen cilj spomladanskega dela. V tekmo gremo z željo, da osvojimo vse tri točke, pripravljeni smo solidno, pomembna bo zbranost, odločajo malenkosti,“ se zaveda Miha Gaberc iz tabora ŽNK Ankaran.

Jeseni je bilo tesnih 2:3 za krimovke, v 90. minuti je zmagovalca odločila Jana Intihar.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Muri derbi, točke še Ajdovkam in Ptujčankam
    Murašice so doma s 3:1 premagale ŽNK Olimpijo Ljubljana. V Kopru so se treh točk na tekmi proti ŽNK Gažonu razveselile nogometašice WFC Drave Ptuj (0:1). V tretji tekmi današnjega dne je v Ajdovščini domači Primorje Gaia Naturelle s 3:2 odpravil ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Krim je to pot prosta.
  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Primorski dvojec želi do točk in podpore s tribun
    Nedelja prinaša tri tekme 20. kroga  Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. O derbiju v Murski Soboti smo že pisali, v nedeljo pa se bo igralo še v Ajdovščini in v Kopru. Tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana je preložena na 2.5.
  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.

DELI NA