17.08.2019 | 2. SNL
Krčani in Radomljani vztrajajo na vrhu

V 2. SNL so konec tedna odigrali tekme četrtega kroga. Nogometaši niso skoparili z zadetki, v Biljah in Dravogradu je padlo po šest zadetkov, na vrhu lestvice pa z desetimi točkami vztrajajo Krčani in Radomljani. Prvi so premagali Jadran, drugi so bili boljši od Beltincev.

Vodilni Krčani so na domačem Gubcu gostili Dekančane in v mrežo Primorcev pospravili tri zadetke. Že v drugi minuti je bil uspešen Ester Sokler, zgolj minuto kasneje pa je zelenico zapustil izključeni Lovre Čirjak. Gostitelji so kljub igralcu manj zadržali prednost, sredi drugega polčasa pa so v razmaku dveh minut zadeli še dvakrat. V 70. minuti je v polno meril Ian Regvar, kmalu zatem je lastno mrežo zatresel še Adam Jakupovič.

Iztok Kapušin, trener Krškega: "Mislim, da je današnja tekma narekovala izključitev takoj v tretji minuti tekme. Kljub izključitvi in igralcu manj smo se uspeli zbrati, igrali smo zelo organizirano, se branili in bili zelo nevarniiz protinapadov. Čestitam fantom, ki so kljub igralcu manj pokazali veliko srce in karakter ter zasluženo zmagali."


Radomljani so odpor Beltinčanov strli ob koncu prvega polčasa, ko je pet minut pred odmorom z bele točke zadel Luka Cerar. V peti minuti nadaljevanja je prednost podvojil Saša Varga, vprašanje o zmagovalcu pa je bilo dokončno odločeno v 67. in 69. minuti, ko sta zadela še Mark Zabukovnik in zadnji prišlek med mlinarje Žan Nikolić.


Koper, ki je med tednom v pokalnem tekmovanju napolnil mrežo Beltincev, je na edini nedeljski tekmi premagal še drugega prekmurskega drugoligaša. Primorci so bili z 2:1 boljši od Nafte, ki je ob odmoru zaostajala za dva gola. Za prednost gostiteljev je v 28. in 32. minuti poskrbel Jaka Štromajer, gostje pa so v nadaljevanju tekme le znižali domačo prednost. Koprsko mrežo je zatresel Stjepan Oštrek, a to ni bilo dovolj za vsaj točko Lendavčanov. 


Gorica se je po porazu s Koprom pobrala na Ptuju. Ob polčasu je bolje kazalo kurentom, ki so po zaslugi Nike Vajde vodili vse do 72. minute. Tedaj se je že sedmega gola sezone veselil Etien Velikonja, preborat vrtnic pa je osem minut pred zadnjim sodniškim žvižgom potrdil Žiga Lipušček.

Muamer Vugdalić, trener Drave: "Naša igra v prvem polčasu je bila dobra, igralci so izpolnili vse zastavljene naloge. V drugem polčasu pa nam je večkrat zmajkalo sreče, predvsem pri odbitih žogah v našem kazenskem prostoru. Po igri in prizadevanju smo si zaslužili več kot poraz."


Prve zmage po selitvi v 2. SNL so se razveselili Dravograjčani, ki so se na domači zelenici znesli nad Brežicami. Posavci so klonili s 5:1, gostje pa niso našli recepta za zaustavitev Nejca Pečnika in Petra Kogelnika, ki sta zadela po dvakrat. Pečnik je v polno meril v 20. in 51., Kogelnik pa v 22. in 81. minuti. Vmes je prednost Korošcev povišal Evans Adomako, poraz gostov pa je po dobri uri igre, ko so gostje vodili že s 4:0, omilil Luka Duvnjak.


Na svoj račun so prišli tudi gledalci, ki so si ogledali spopad Bilj in Krke. Tekmeca sta se razšla z delitvijo točk, čeprav so Biljenci z goloma Jana Štruklja Matije Pušnarja ob polčasu vodili z 2:0. V uvodu drugega dela tekme je zaostanek razpolovil Matej Potokar, v 79. minuti pa je izenačil Sandro Kižlin. Sledila je zanimiva končnica, v kateri so po avtogolu Vencata najprej povedli Dolenjci, v 94. minuti pa je za točko Biljencev zadel Gašper Simčič Zuljan. Omeniti velja, da so Primorci že v 66. minuti ostali brez Pušnarja.

Sandi Valentinčič, trener Bilj: "Na tej tekmi bi si zaslužili zmago. Tekmo so odločile sporne sodniške odločitve."

Zoran Zeljković, trener Krke: "Dejstvo je, da smo imeli zmaga takorekoč v žepu, vendar moram biti pošten in povedati, da si je niti nismo zaslužili. Upam, da se bomo nekaj naučili iz tega, in drugič pripeljali tekmo do konca kot prava ekipa."


Slatinčani so se po treh porazih razveselili prvih točk. Rogaška je na svoji zelenici presenetila Ravenčane, vsi trije zadetki pa so padli še v prvem delu tekme. V osmi minuti je domače v vodstvo popeljal Filip Jauk, po izenačenju Andraža Paradiža pa je za novo veselje domačih gledalcev poskrbel Aleksander Močič. Izid se po golu v 33. minuti ni več spremenil, smo pa v izdihljajih tekme videli dva rdeča kartona. Pri gostih je bil izključen Nik Fasvald, pri gostiteljih pa Goran Čuček.


Brez zmagovalca se je končal tudi spopad Doba in Brd, s točko pa so lahko bolj zadovoljni v domačem taboru, saj so od 56. minute igrali s kar dvema možema manj. Že v 35. minuti je bil pod predčasno prho poslan Dino Suljević, v 56. minuti pa si je dva rumena kartona prislužil Tadej Rems. Dobljani so z golom Erwina Tiganja povedli že v drugi minuti, Brici pa so izenačili v 58. minuti, ko je najstrožjo kazen izkoristil Rok Bužinel.

Tekst: PDo
Foto: NK Radomlje/Manca Hvalič

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA