Krčani do zmage v finišu tekme

Krško - Gorica 1:0 (0:0)

* Stadion Matije Gubca, sodniki: Obrenović, Praprotnik in Pospeh (vsi Ljubljana).
* Strelec: 1:0 Volaš (89.).
* Krško: Zalokar, Perić, Zakrajšek, Brekalo (od 53. Kulinitš), Volarič, Srečković (od 72. Kovačič), Da Silva, Kordić, Ristovski (od 77. Sokler), Volaš, Vukušić.
* Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Tomiček, Curk, Grudina, Kolenc (od 83. Humar), Osuji, Kotnik, Gulič (od 84. Džuzdanović), Filipović.
* Rumeni kartoni: Vukušić, Zakrajšek, Da Silva, Perić, Kovačič; Lipušček, Filipović, Osuji.
* Rdeči karton: /.

Krčani so po štirih porazih v zadnjih petih krogih tokrat vendarle lahko malce bolj zadovoljni, saj so premagali Gorico in se točkovno izenačili s Triglavom in Rudarjem pri dnu lestvice. Novogoričani pa še nadaljujejo krizo, na zadnjih šestih tekmah so osvojili vsega točko.

V prvem polčasu gledalci niso videli zadetkov, čeprav je imela predvsem Gorica nekaj lepih priložnosti. V 24. minuti je Bede Osuji streljal od daleč in žogo poslal malo mimo vrat, nato pa je dvakrat zagrozil še Andrija Filipović.

V 27. minuti je že preigral Marka Zalokarja, nato pa z desne strani z diagonalnim strelom žogo poslal mimo vratnice. V 38. minuti je sprožil še z roba kazenskega prostora, tudi takrat je le za malenkost zgrešil cilj.

V uvodu drugega polčasa si ekipi nista priigrali kakšnih omembe vrednih priložnosti, šele v 68. minuti so zagrozili domači prek Anteja Vukušića, ki je prišel do strela v kazenskem prostoru, a se je izkazal Grega Sorčan.

V nadaljevanju je sledilo novo zatišje, kar zadeva obetavne akcije, v 89. minuti pa so domači povedli, potem ko je po podaji Marca Da Silve iz kota v sredini kazenskega prostora v objemu Uroša Celcerja zadel Dalibor Volaš.

Krčani bodo v 19. krogu prihodnjo soboto gostovali v Domžalah, Novogoričani pa bodo gostili Olimpijo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.11.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Krško - Gorica
    V soboto se bodo za nove točke udarili tudi nogometaši Krškega in Gorica. Gre za nasprotnika, ki v zadnjih krogih ne blestita, tako za Posavce kot Primorce pa bo morebitna zmaga štela dvojno.

DELI NA