04.05.2022 | 2. SNL
Kranjčani v Biljah do točke, Goričani povečali prednost na prvem mestu

Drugoligaši so na prvo majsko sredo odigrali tekme 27. kroga 2. SNL. Vodilna Gorica je s skalpom Dobljanov povečala naskok pred Triglavom, ki je v Biljah iztržil točko. Krka je z zmago v obračunu z Lendavčani ujela tretjo Nafto.

V popoldanskem terminu je bilo odigranih pet tekem, brez zadetkov se je, kot že zapisano, razpletel obračun Bilj in Triglava. Kranjčani, ki so pred dnevi potrdili najmanj drugo mesto, četrtič to sezono niso zabili zadetka, na svoj račun pa so dodali 60. točko, Biljenci so zdaj pri 36.


Vodilna ekipa prvenstva je v večernem srečanju izkoristila remi Triglava in zdaj drugi ekipi lige beži za osem točk. Goričani so odpor žilavih Dobljanov lomili do 53. minute. Žan Tratnik je po lepi akciji domačinov odbil strel Abela Marca, a točno na glavo Luke Vekića, ki je zadel z bližine. Manj kot dve minuti igre je minilo pa so se Primorci veselili še drugega zadetka. Po kotu Alessandra Ahmetaja je na bližnji vratnici najvišje skočil Žan Leban, ki se je podpisal pod 12. zadetek sezone. Četa Mirana Srebrniča je prednost zadržala do zadnjega sodniškega žvižga, tri tekme pred koncem sezone pa je na pragu potrditve povratka med prvoligaše.


Razigrani so bili tudi nogometaši Fužinarja in Primorja, na Ravnah na Koroškem so videli pet golov. Točke so ostale na Koroškem, gostitelji so vodili že s 3:0, Ajdovci pa so se v drugem polčasu povsem približali. Ravenčani so povedli v 15. minuti, po predložku z desne pa je z glavo zadel povsem neovirani Mateo Verunica. Domačini so štiri minute po prvem golu izpeljali hiter napad, novo podajo z desne pa je tokrat izkoristil Miloš Jovićić. Fužinar je v drugi polčas zakorakal z dvema goloma prednosti, prednost pa je sedem minut po vrnitvi na igrišče povišal Jakov Katuša, ki je po lepi kombinaciji zadel z 18 metrov. Primorje je nato prišlo do kar dveh enajstmetrovk, tako v 71. kot 93. minuti je bil z bele točke dvakrat natančen Rene Šolaja, zmage pa so se kljub temu veselili Korošci.   


Slatinčani so v dvoboju z Jadranom slavili prvo zmago pod vodstvom Oskarja Drobneta. Primorci so se v zaostanku znašli v 32. minuti, ko je mrežo tekmeca načel Alen Neskić in postavil izid polčasa. Vid Sedej je v 58. minuti podvojil domačo prednost, Neskić pa je z novim golom v 69. minuti dokončno potrdil komplet točk črno-belih.


Krka je tudi v obračunu z Nafto nadaljevala uspešen spomladanski niz. Lendavčani se domov vračajo s štirimi prejetimi zadetki, prvega so prejeli v 20. minuti, po uspešnem poskusu Žige Kastrevca. Modri iz Prekmurja so po zaslugi Gerga Bolle izenačili v 25. minuti, a so se Dolenjci kaj hitro veselili novega vodstva. V 33. minuti je bil z bele točke uspešen Marko Huč, le minuto kasneje pa je bil izključen gostujoči vratar Marko Galoši. Domačini so z igralcem več zadeli še dvakrat. Josip Majić je tik pred odmorom zadel prvič, Hrvat, ki je pravo odkritje nadaljevanja sezone, pa je v 87. minuti v polno meril še drugič, skupno že 11. to sezono. Krka je z zmago izenačila točkovni izplen Nafte, kluba se ponašata s 44 točkami.

Mario Carević, NK Krka: "Pomembna zmaga proti renomiranemu nasprotniku. Dobra nogometna predstava igralcev na igrišču in nadaljevanje serije brez poraza nas obvezuje, da poskušamo v enakem ritmu nadaljevati tudi na preostalih tekmah."


V Beltincih so se veselili gostje iz Krškega, ki so z golom Mattea Pinellija prišli do pomembnih točk. Zadetek za zmago Posavcev je padel v 57. minuti, ko so gostje odigrali protinapad po levi strani igrišča. Stefan Moćić je klonil po preigravanju in diagonalnem udarcu Pinellija. Krčani so osem minut kasneje zadeli še drugič, vendar zadetek ni bil priznan. Krško je z zmago znova pobegnilo ptujski Dravi, ki zdaj za rešilnim mestom zaostaja štiri točke, še dve točki več pa do sosedov ločita Brežičane. 


V Ljubljani je na tekmi Ilirije in Drave padlo kar šest zadetkov, točke pa so ostale v prestolnici, čeprav so Ptujčani dobili prvi polčas. Štajerce je v 22. minuti tekme v vodstvo popeljal Maj Penič. Gostitelji so izenačili že v uvodni minuti nadaljevanja srečanja, v polno je meril Gal Gorenak, Tilen Mlakar pa je Ilirijo v 65. minuti popeljal v prednost. Drava je odgovorila osem minut zatem, vodstvo Ilirije pa je izničil izkušeni Alen Ploj. Ni dolgo ostalo pri tem, le dve minuti po poravnavi izida so se Ljubljančani veselili novega vodstva. Uspešen je bil še en stari znanec prvoligaških zelenic, Dejan Djermanović. Zmaga domačih je bila dokončno potrjena v 91. minuti, ko je bil ptujskemu vratarju Tadeju Trajkovskemu pripisan avtogol.


Brežičani po novem porazu ostajajo na dnu ligaške razpredelnice in so s šestimi točkami zaostanka za 14. mestom v vse težjem položaju. Za Posavce je bil tokrat usoden Rudar, ki je v Brežicah z golom Naceta Koprivnika povedel v 28. minuti tekme. Gostitelji so po zaslugi Dragana Brkića izenačili že v naslednjem napadu. Na zadetek, ki je odločil zmagovalca, je bilo potrebno čakati do 88. minute. Sandro Jovanović je zadel za tesno zmago knapov, ki ostajajo peti.

Tekmovanje v 2. SNL se nadaljuje že konec tedna, ko bo odigran 28. krog prvenstva.

Tekst: PDo
Foto: M24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA