Kranjčani prekrižali načrte Celjanov

Celje - Triglav 2:2 (0:1)

* Stadion Z'Dežele, sodniki: Balažič, Kasapović, Vojska.
* Strelci: 0:1 Milanović (1.), 1:1 Koritnik (46.), 1:2 Rogelj (54.), 2:2 Kadušić (64.).
* Celje: Rozman, Kadušić, Stojinović (od 46. Koritnik), Čalušić, Marandici, Zaletel, Štravs (od 80. Antanavicius), Božič, Pungaršek (od 81. Štraus), Lotrič, Vizinger.
* Triglav: Arko, Česen, Milanović, Janković, Mar. Wilmots (od 90. Zlatkov), Bojić (od 60. Ahmetaj), Udovič, Rogelj, Mlakar (od 90. Brkić), Petric (od 82. Vuković), Mertelj.
* Rumeni kartoni: Koritnik, Rozman; Milanović, Bojić, Janković, Wilmots, Arko.
* Rdeč karton: Lotrič.

Dvoboj v Celju je še enkrat dokazal, kako nepredvidljiva je slovenska liga. Celje je v zadnjih petih medsebojnih tekmah ob gol razliki 22:0 petkrat premagalo Triglav, a v najbolj pomembnem trenutku tega ni zmoglo še enkrat. Pa čeprav so Kranjčani že obsojeni na dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi, Celjani pa so konec prejšnjega v Mariboru s četrto zaporedno zmago prišli le na točko zaostanka za vodilno Olimpijo.

Z remijem proti Gorenjcem so tudi to točko izničili, zaradi boljše razlike v golih vsaj začasno prišli na prvo mesto, toda Olimpijo v 34. krogu še čaka dvoboj v Murski Soboti. Zato so varovanci Dušana Kosića, ki so sicer dvakrat zaostajali, a imeli dovolj priložnosti za ugodnejši izid, prav gotovo razočarani, čeprav v boju za prvaka še nič izgubljenega. Celjani imajo vse še naprej v svojih rokah.

Domači igralci in navijači, ki so pokupili vse razpoložljive vstopnice, so že ob izteku prve minute doživeli šok. Po prostem strelu z desne strani, ki ga je izvedel Marten Wilmots, je bil v kazenskem prostoru najvišji Milan Milanović in z glavo poslal žogo pod prečko za vodstvo gostov.

Po prejetem golu so domači pričakovano krenili v napade. Pripravili so si nekaj priložnosti, Nino Pungeršek je po prodoru in podaji Ivana Božića z leve strani streljal mimo gola, Božić je malo pozneje zadel zunanji del mreže, Dušan Stojinović je že premagal gostujočega vratarja Jalna Arka, a je zadetek na golovi črti preprečil Gašper Udovič. Arko je ubranil strel Daria Vizingerja, tako da sta ekipi v slačilnico odšli z izidom 0:1.

Ta se je tako kot na začetku prvega polčasa ekspresno spremenil tudi v drugem. Tokrat so hitro zadeli Celjani, v svojem prvem dotiku z žogo je gol dosegel Gašper Koritnik, ki je ob odmoru zamenjal Stijovića. Mladi, 19-letni napadalec, je v kazenskem prostoru lepo sprejel podajo Vizingerja in iz obrata med nogami Arka poslal žogo v mrežo.

To je Celjanom vlilo dodatnih moči, napadi in priložnosti so se vrstile, zapravljal jih je predvsem Vizinger, toda v 54. minuti je zaspala celjska obramba, kar so Kranjčani kaznovali in še enkrat povedli. Aleš Mertelj je žogo podal do Žana Roglja, ta jo je lepo sprejel, nato pa mimo vratarja poslal v mrežo.

Toda Savinjčani se niso predajali. Deset minut pozneje jim je uspelo izenačiti, ob izvajanju kota, ki ga je izvedel Mitja Lotrič, se je v kazenski prostor neopazno vtihotapil branilec Adnan Kadušić, dobil žogo na nogo in zatresel mrežo.

Tudi po izenačenju so imeli Celjani priložnosti, toda vratar Arko se je izkazal po strelih Vizingerja in Lotriča, Vizinger je v 86. minuti tudi sam prišel pred njega, a streljal čez gol. V zadnjih trenutkih so zaradi domnevnega igranja Milanovića z roko v kazenskem prostoru gostitelji zahtevali kazen, a je namesto enajstmetrovke sodnik Dejan Balažič zapiskal konec tekme, po protestih domačinov pa je pordečel Mitja Lotrič.

Celje bo v naslednjem krogu gostovalo v Velenju pri Rudarju, Triglav bo gostil Bravo.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje - Triglav
    V knežjem mestu je vroče. Celje ima po sanjskem razpletu 33. kroga PLTS usodo v svojih rokah. Grofje bodo v sredo gostili Triglav, ki je po porazu s Taborom vse bližje igranju dodatnih kvalifikacij.

DELI NA