03.05.2021 | A
Kramer in Črnigoj maj odprla z zadetkom

Reprezentanti so zakorakali v mesec maj, ki sta ga z zadetkom odprla Domen Črnigoj in Blaž Kramer. Zrečan je potrdil zmago Züricha v dvoboju z Luganom Sandija Lovrića, Primorec pa je tlakoval pot do nove zmage Benečanov.

Štiriindvajsetletni Kramer, ki je v letošnji sezoni prispeval sedem ligaških zadetkov, je v 58. minuti zadel za domače vodstvo s 3:0 in postavil končni izid srečanja. Zelenico je zapustil štiri minute pred koncem rednega dela srečanja, Lovrić je bil zamenjan v 56. minute, kmalu po drugem golu gostiteljev. Zürich je z 38 točkami sedmi, četrti Lugano je zbral pet točk več.

Domen Črnigoj je v dvoboju 35. kroga serie B načel mrežo Chieva, ki je v Benetkah klonil s 3:1. Črnigoj je igral do 64. minute, Venezia pa je s 15. zmago sezone zadržala peto mesto. Salernitana kljub porazu s četrto Monzo ostaja tretja. Vid Belec je klonil trikrat, v drugem polčasu ga je dvakrat premagal Mario Balotelli. 

V Italiji so konec tedna dobili novega državnega prvaka, vladavino Juventusa je prekinil Inter Samirja Handanovića. Nekdanji vratar se je z Milančani razveselil prvega naslova državnega prvaka v karieri. Atalanta tudi po remiju s Sassuolom ostaja na drugem mestu, Josip Iličić tokrat ni dobil priložnosti za igro. Miha Zajc je v Rimu odigral prvi polčas srečanja z Laziom, ki je Genoo ugnal z izidom 4:3. Parma nocoj gostuje v Torinu. 

Atletico po minimalni zmagi v gosteh pri Elcheju ostaja na vrhu španskega prvenstva. Jan Oblak je nepremagan na polovici od 34 ligaških preizkušenj, doslej je prejel 22 zadetkov, najmanj v ligi. Real in Barcelona zaostajata za dve točki. Zaragoza je remizirala z Lugom (2:2), Haris Vučkić je v igro vstopil v 87. minuti srečanja.

Andraž Šporar je z Brago že v četrtek gostoval na Madeiri, ki je vknjižila presenetljivo zmago. Ljubljančan je tekmo pričel v začetni enajsterici in bil zamenjan v 82. minuti. Braga sicer ostaja četrta, a ji je Porto pobegnil na osem točk prednosti. Tretja ekipa portugalskega prvenstva se uvrsti v kvalifikacije UEFA Lige prvakov.

V Rusiji so konec tedna za prvaka okronali ekipo Zenita, Soči pa z novo zmago ostaja v igri za evropsko vozovnico. Miha Mevlja je v Krasnodarju (1:3) odigral vseh 90 minut, gostje pa so do treh točk prišli z dvema goloma v končnici tekme. Ufa po remiju z moskovskim CSKA-jem ostaja predzadnja, Bojana Jokića ni bilo v kadru zaradi prepovedi igranja.

David Tijanić je z Rakowom osvojil naslov pokalnega prvaka, Luka Zahović pa ostaja na drugem mestu. Pogon je v 28. krogu prvenstva remiziral z Warto, Mariborčan je odigral zadnjih 20 minut srečanja. Pogon si je dva kroga pred koncem sezone že zagotovil nastop v kvalifikacijah UEFA Konferenčne lige.

Ferencvaroš je naslov madžarskega prvaka potrdil že pred dnevi, kljub temu pa je Miha Blažič odigral tudi dvoboj z Mezokovesdom. Primorec je igral do 79. minute, moštvo iz Budimpešte je slavilo z 2:1.

Slovan si je znova privoščil poraz v dvoboju s Spartakom, v Trnavi je klonil s 3:0. Kenan Bajrić je bil zamenjan v 61. minuti, ko so gostitelji vodili z golom prednosti. Slovan ima po 29 tekmah še sedem točk naskoka pred Dunajsko Stredo, do zaključka prvenstva so ostali še trije krogi, že v sredo pa ekipo čaka pokalni finale z Bansko Bystrico. 

LASK in Sturm sta se v obračunu za tretje mesto avstrijskega prvenstva razšla brez zmagovalca, dvoboj se je končal z začetnim izidom. Jon Gorenc Stankovič je odigral vseh 90 minut in ob koncu tekme prejel rumeni karton. Sturm s točko prednosti ostaja tretji.

V turškem prvenstvu sta se srečala bivša člana Domžal, Nejc Skubic in Jure Balkovec, točke so pripadle prvemu. Konyaspor je slavil s 5:1, Balkovec je igrišče zapustil v 69. minuti, Skubic še tri minute prej. Gaziantep Amedeja Vetriha nocoj gosti Sivasspor.

Dinamo je v 32. krogu hrvaške lige storil nov korak k naslovu državnega prvaka, saj je Osijek zgolj remiziral z Varaždinom. Damjan Bohar je igral do 72. minute, Jurčević je v igro vstopil četrt ure pred tem. Zagrebčani, ki imajo s tekmo manj že šest točk naskoka, so v Koprivnici ugnali Slaven. Petar Stojanović je odigral celotno tekmo, med tednom pa je vknjižil deset minut igre v polfinalnem obračunu z Gorico. Modri so se z zmago 4:1 prebili v veliki finale, kjer se bodo udarili z Istro.

Nino Kouter je v Novi Gorici igral do 80. minute, Mura pa je vknjižila drugo zaporedno zmago in se povsem približala drugemu Mariboru. Olimpija je remizirala z Aluminijem, srečanje v Stožicah je postreglo s štirimi zadetki, Žiga Frelih je dobil mesto med vratnicama. 

V Nemčiji konec tedna niso igrali tekem.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA