17.03.2016 | U17
Kosič: Sem razočaran, a ponosen na fante

Kadetska reprezentanca Slovenije je Elitni krog kvalifikacij končala neporažena, a vseeno ostala brez uvrstitve na Evropsko prvenstvo U17 2016. Naši fantje so bili v izjemno zahtevni in izenačeni skupini v igri za napredovanje vse do zadnjih sekund, vendar so na koncu potegnili najkrajšo, tako se razočaranju ni bilo mogoče izogniti.

»Seveda smo razočarani, saj smo imeli lepo priložnost za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Vseeno sem ponosen na fante, ki so odigrali tri dobre tekme z zahtevnimi nasprotniki,« je po zadnjem obračunu dejal Dušan Kosič, ki je skupaj s preostalimi člani slovenske zasedbe med dvobojem z Izraelom doživljal pravo srhljivko.

Slovenija je imela namreč še slabih deset minut do konca tekme z Izraelom navidezno popolnoma poravnan točkovni izkupiček z Belgijo in Španijo, ob tem pa identično razliko med danimi in prejetimi zadetki. V tem primeru bi o potniku na evropsko prvenstvo odločal kriterij prejetih rumenih in rdečih kartonov, kjer je bila Slovenija v najslabšem položaju.

»Na zadnji tekmi nam je porušil načrte cel splet okoliščin. Zadnjih trinajst minut smo namreč skušali zabiti drugi gol, saj nam je kazalo, da bomo ostali brez evropskega prvenstva zgolj zaradi enega rumenega kartona. Zaradi tega smo puščali nekoliko več prostora in Izraelci so to izkoristili. Po izenačenju smo krenili na polno po drugi zadetek, si ustvarili nekaj priložnosti, a ni šlo, čeprav bi lahko tudi zmagali v zadnji minuti. Na koncu se je izkazalo, da so tudi Belgijci prejeli rumeni karton v zadnji minuti, tako da bi v primeru naše minimalne zmage odločal o drugem mestu celo žreb,« se je spomnil razburljive končnice slovenski selektor in priznal, da je za njim velika izkušnja.

Kosič je pohvale namenil tudi tekmecu, ki je na krilih neobremenjenosti z rezultatom povzročal preglavice slovenski izbrani vrsti. »Izrael se je izkazal za zelo trdega nasprotnika, ki nam je delal težave. Mi smo izgubili preveč dvobojev, kar je posledično pomenilo več teka in večjo iztrošenost. Na koncu je malo zmanjkalo, kar pa ne spremeni dejstva, da imamo perspektivno generacijo, iz katere se bodo razvili dobri nogometaši,« je dejal Kosič in se ob slovesu od vodenja letnika 1999 zahvalil svojim varovancem za vloženi trud. »Fantje si zaslužijo pohvale. Imeli smo dobre trenutke, predvsem pa smo izgledali kot ekipa.«

Tekst: MKo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 26.02.2024 | U17
  Sledi še zadnja preizkušnja pred začetkom elitnega kroga
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo konec marca pod vodstvom Muamerja Vugdalića nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred tem se bo v sklopu priprav dvakrat pomerila z reprezentanco Srbije. Obe tekmi bosta odigrani v začetku marca v Stari Pazovi.
 • 08.02.2024 | U17
  Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
 • 06.02.2024 | U17
  Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.
 • 30.01.2024 | U17
  Kadeti z novim selektorjem dvakrat proti Bosni in Hercegovini
  Slovenska reprezentanca do 17 let, ki jo z novim letom vodi Muamer Vugdalić, se bo v februarju dvakrat pomerila z reprezentanco Bosne in Hercegovine. Obe srečanji bosta na sporedu v trening centru Nogometne zveze Bosne in Hercegovine v Zenici. 
 • 07.12.2023 | U17
  Tudi kadeti s Španijo in Avstrijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije se bo v elitnem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 v skupini 7 pomerila s Španijo, Norveško in Avstrijo.
 • 01.12.2023 | U17
  Kadeti klonili tudi v drugo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v madžarskem Telkiju odigrala še drugo pripravljalno tekmo z Madžarsko. Gostitelji dvoboja so slavili z izidom 1:0.
 • 28.11.2023 | U17
  Prvi sosedski obračun dobili Madžari
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v madžarskem Telkiju odigrala prvo od dveh pripravljalnih tekem z Madžarsko. Gostitelji dvoboja so slavili z izidom 2:0.
 • 27.10.2023 | U17
  Slovenija v zadnji minuti do uvrstitve v elitni krog
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so se na tretji tekmi pomerili s Srbijo in proti gostiteljem iztržili remi (2:2). Za Slovenijo je v prvem polčasu izenačil Pejičić, globoko v sodniškem dodatku pa še Šunta.
 • 24.10.2023 | U17
  Slovenija do zmage proti Azerbajdžanu
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so bili s 3:0 boljši od Azerbajdžana. Za Slovenijo so zadeli Aćimović, Pejičić in Hočevar.
 • 21.10.2023 | U17
  Slovenija na uvodnem obračunu vknjižila remi
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so se z Luksemburgom razšli z neodločenim izidom 1:1. Za Slovenijo je pred koncem obračuna zadel Durmiši.

DELI NA