01.09.2009 | A
Koren: "Igrati na Wembleyju je nekaj posebnega"
Drugi dan v reprezentančnem hotelu Primus na Ptuju jebil za selektorja Keka in reprezentante nekoliko bolj naporen kot prejšnji. Po jutranjem treningu je sledila novinarska konferenca, v popoldanskih urah pa se je soigralcem pridružil še Nejc Pečnik.

Reprezentanco že v soboto čaka prestižen obračun na Wembleyju, kjer se bodo prvič v zgodovini slovenske reprezentance pomerili z Angleži, selektor Matjaž Kek pa tekme ne obravnava drugače, kot vseh ostalih. "Posebej se za Anglijo nismo pripravljali, vsi pa vemo, da prijateljskih tekem danes več ni. So le tiste bolj ali manj prestižne. Na tekmi z Angleži bomo začeli z najmočnejšo zasedbo, ostaja še nekaj dilem, kombinacije pa bom razkril na zadnji novinarski konferenci pred samo tekmi v Londonu," je pred mediji povedal Kek in nadaljeval: Kot sem že omenil, sem zadovoljen s stanjem igralcev, v kakršnem so prišli na priprave. Seveda je razlika v formi in pripravljenosti posameznikov, skozi treninge bomo to poskušali uravnati v čim boljšo celoto. Smo pred pomembnimi tekmami in verjamem, da bodo stvari take, kot morajo biti." Selektor Kek je še omenil, da verjame, da bodo igralci z glavo pri stvari, ter izpostavil da gledamo generacijo, ki z velikimi koraki stopa na nogometno sceno. "Že sedaj smo na dobri poti, da dosežemo cilj, ki smo si ga zadali in sicer, da so do konca v igri za nastop na SP. Z zmago nad Poljsko pa bi lahko prišli še korak dlje. Verjamem in upam, da nam bo ob podpori čudovitih gledalcev v Ljudskem vrtu to tudi uspelo."

Poleg selektorja Keka so bili na novinarski konferenci prisotni še predsednik Simič, kapetan Koren, ter igralca Kirm in Ljubijankič. "Kljub temu, da je tekma z Anglijo prijateljska, je zelo pomembna, ker gre za zgodovinsko tekmo, medtem ko je tekma proti Poljski verjetno najbolj pomembna v tem kvalifikacijskem ciklusu. Prepričan sem, da bodo igralci pokazali, da lahko igrajo z reprezentanco kot je Anglija, tekma proti Poljski pa bo "na nož". V primeru zmage bi nam bila vrata na SP široko odprta," je povedal predsednik Ivan Simič, ki je pred obema tekmama optimist.

Robert Koren je edini reprezentant v tem trenutku, ki je že zaigral na Wembleyju: "Samo igranje na angleškem ponosu je res nekaj posebnega, vsi igralci in gledalci si bodo ta dan zagotovo zapomnili. Angleži so nas izbrali, ker menijo, da igramo podoben nogomet kot Hrvati, tudi sami pa bomo vzeli tekmo kot pripravo na Poljsko."

Andraž Kirm si kruh trenutno služi v poljskem Krakowu pri tamkajšnji Wisli, zato je s poljskim nogometom dobro seznanjen. "Za Poljake je tekma proti nam seveda izrednega pomena, zato je o tem veliko napisanega v medijih. Tokrat nas podcenjevali vsekakor ne bodo, kot so nas morda na prvi tekmi. Takrat so presenečeno ugotovili, da imamo zelo kakovostno ekipo."

Zlatan Ljubijankič je, podobno kot njegova sogovornika, proti San Marinu zatresel mrežo, mesta v prvi enajsterici pa po povratku Dediča še nima zagotovljenega. "Veselimo se obračuna na Wembleyju, toda v prvi vrsti je pomembna tekma s Poljaki," je besede sogovornikov ponovil napadalec Genta in dodal: "Ne igraš vsak dan na proti Angliji na štadionu kot je Wembley. To je nagrada za vse, toda to tekmo bomo izkoristili za čim boljše uigravanje, da potem pred polnim Ljudskim vrtom premagamo Poljake in stopimo na prag svetovnega prvenstva."

Slovenska reprezentanca je kasneje vadila tudi na popoldanskem treningu, kjer se ji je pridružil Nejc Pečnik. Igralec Nacionala je najprej zgolj tekel, potem pa se pridružil normalnemu treningu in ga večino tudi oddelal. Pojavile so se manjše težave s poškodbami, saj je Stevanovič predčasno prekinil trening zaradi bolečin v hrbtu, selektor pa je iz preventivnih razlogov nekoliko manj obremenil tudi Kirma, ki je potožil zaradi razbolele mišice.

Tekst: NZS/MK
Foto: TAKA

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA