27.10.2019 | 2. SNL
Kopru občinski spopad in vrh lestvice

Koprčani in Dekančani so s petkovim občinskim spopadom na Bonifiki odprli 15. krog 2. SNL. Lokalni obračun je pred okrog tisoč gledalci pripadel gostiteljem, ki so se veselili visoke zmage, s katero so zavzeli tudi vrh lestvice. Goričani so v Čatežu zgolj remizirali z Brežičani, na tretje mesto pa so po skalpu Radomelj skočili Lendavčani.

Dekančani so v Kopru lovili četrto zaporedno zmago, Koprčani pa so se pred domačim občinstvom pobirali po porazu na Ravnah. Varovanci domačega trenerja so povedli v 34. minuti, ko je zmedo v kazenskem prostoru Jadrana izkoristil Edi Baša in z diagonalnim udarcem z desne strani kazenskega prostora matiral Kristijana Sekulića. Domači so na odmor odšli z minimalno prednostjo, v nadaljevanju pa se je dekanska mreža tresla še trikrat. Koprsko prednost je v 63. minuti podvojil Goran Jozinović, ki je lepo zadel po dolgi podaji Žana Žužka. Dobrih deset minut kasneje je osamljen pred golom Sekulića zadel še Dejan Đermanović, izid dvoboja pa je osem minut pred koncem tekme postavil Denis Cerovec, ki je bil najvišji po kotu Vršiča.


Koper je prvo mesto zadržal tudi po sobotnih preizkušnjah, saj se je Gorica brez kaznovanega Luke Volariča z gostovanja v Posavju vrnila s točko. Gledalci v Čatežu, kjer tekme zaradi postavitve reflektorjev gostijo Brežičani, so zaman čakali na zadetke, čeprav so Primorci zadnjih 20 minut igrali z možem več. Po dveh rumenih kartonih je tekmo predčasno sklenil Petar Dodig. 

Borivoje Lučić, trener Gorice: "Tekma je bila prava prvenstvena. Nasprotnik je bil agresiven in zaprt, zato je bilo premalo prostora, poleg tega pa igrišče ni bilo dovolj dobro. Imeli smo pobudo ter veliko polpriložnosti in predložkov, a nismo uspeli zadeti."


V Lendavi sta se v večernem terminu za tretje mesto udarili ekipi Nafte in Radomelj, ki so dodobra spoznali zahtevnost gostovanja pod lendavskimi griči. Prekmurci so se veselili visoke zmage in potrdili dobro formo pred povratnim pokalnim spopadom z Rudarjem. Domača ekipa je na odmor odšla s prednostjo treh zadetkov, pod uvodni zadetek se je podpisal Alen Ploj. Štajerec je v 16. minuti zadel z leve strani kazenskega prostora, zgolj dve minuti kasneje je v radomeljski mreži končala še druga žoga. Marko Malešević je izvedel prosti strel ob desni stranski črti, žoga je v kazenskem prostoru preletela nekaj nogometašev in končala v golu gostov. V končnici prvega polčasa je po samostojnem prodoru udaril še Mihael Rebernik in zmagovalec je bil odločen še pred drugim delom srečanja. Gostje so sredi drugega polčasa ostali še brez izključenega vratarja Filipa Lojena, gostitelje pa so številčno prednost vnočili v sodniškem dodatku, ko je piko na i domači zmagi postavil Jaka Bizjak. Lendavčani so se z zmago zavihteli na tretje mesto lestvice.


Nogometaši Krškega so v Dolinci prekinili uspešno serijo Biljencev, ki so s tremi zaporednimi zmagami pričeli dihati za ovratnik tretjih Radomljanov. Domačo mrežo je tik pred odmorom načel Ester Sokler, sredi drugega polčasa pa je bilo srečanje dokončno odločeno po golu Zvonka Pamića. Krčani so z zmago na lestvici prehiteli prav Biljence, obe ekipi sta zbrali 27 točk.


Med Krškim in Biljami najdemo zasedbo Fužinarja. Korošci so na Ptuju napolnili gol Drave, na Ravne so se vrnili z visoko zmago 0:4. "Kurenti" niso našli prave rešitve za Franeja Ikića in Žana Medveda, ki sta bila osrednja junaka koroškega slavja. Gostje so povedli v šesti minuti, ko je izid polčasa postavil Ikić. Po dobri uri igre je bil natančen še Medved, ki je v 89. minuti postavil končni izid srečanja, vmes pa se je drugega zadetka veselil tudi Ikić.


Razigrani so bili tudi Dobljani, ki so na domačem igrišču s 4:1 premagali Rogaško. Pot do zmage je pričel tlakovati Kristijan Šipek, ki je v 18. minuti uspešno izvedel najstrožjo kazen, tri minute pred koncem prvega polčasa pa je v polno meril Denis Petrovič. Slatinčani so se odzvali še pred odmorom, domačo prednost je znižal Aleš Grošič, a so "modri" v nadaljevanju zadeli še dvakrat. V 65. minuti je bil še drugič natančen Denis Petrovič, v končnici srečanja pa je bil uspešen še Luka Gajić. Dob se je z drugo zaporedno zmago povzpel na deveto mesto lestvice.

Muamer Vugdalić, trener Drave: "Tekmo smo odigrali slabo, zato lahko nasprotni ekipi samo čestitamo za zasluženo zmago."


 V Dravogradu smo videli delitev točk, Dravograjčani so remizirali z Novomeščani, ki so po golu izkušenega Nejca Pečnika lovili zaostanek. Izkušeni Korošec je domače gledalce razveselil v 55. minuti, za točko Krke pa je v 76. minuti zadel Sandro Kižlin. 


Na edini nedeljski tekmi so se pomembne zmage veselili Beltinčani, ki so z dvema goloma na kolena spravili prve zasledovalce Brice. Za veselje domačih je tik pred odmorom zadel Lovre Knežević, sredi drugega polčasa pa je končni izid dvoboja postavil Vito Mörec. 

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA