Koprčani prekinili slabo serijo proti Radomljam

Kalcer Radomlje - Luka Koper 1:3 (0:1)

* Športni park Domžale, gledalcev 300, sodniki: Vinčić (Maribor), Klančnik (Slovenj Gradec) in Friš (Sladki Vrh).
* Strelci: 0:1 Pekuson (29.), 0:2 Andrejašič (56.), 1:2 Nunić (75.), 1:3 Ibričić (79./11 m).
* Kalcer: Ivačič, Kumer, Jazbec, Anđelković (od 72. Balić), Stoiljković, Barukčić, Jugovar (od 61. Janković), Šipek, Kovjenić, Cerar, Gajić (od 61. Nunić).
* Luka Koper: Antolović, Andrejašič, Sikošek, Dedić, Pranjić, Teijo, Jurina (od 87. Kokorović), Pučko, Ibričić, Pekuson (od 90. Posavac), Muslimović (od 70. Štromajer).
* Rumena kartona: Ibričić, Teijo.
* Rdeči karton: /.

Radomlje brez zmage ostajajo tudi po 15. krogu te prvoligaške sezone. S štirimi točkami so trdno na zadnjem mestu, doživeli so že enajsti poraz, ki mu ga je zadal Koper. Ta je bil malce konkretnejši in se utrdil v sredini lestvice. Za Koper je sicer to šele prva prvenstvena zmaga po 8. krogu.

Prvi polčas so zasluženo dobili Koprčani, ki so bili večji del boljši in konkretnejši tekmec. Sprožili so šest strelov, gostitelji, ki so sicer uvodoma začeli obetavno, a bili brez priložnosti, pa zgolj enega. Od šestih koprskih poskusov sta bila dva nevarna, in sicer v 20. minuti, ko je bil sam pred Aljažem Ivačičem Haris Dedić, domači vratar pa je izvrstno posredoval, ter v 29. minuti, ko je edini zadetek v prvem polčasu z glavo dosegel Courage Pekuson po lepi podaji Danijela Pranjića.

V 48. minuti je Luka Gajić zapravil izjemno priložnost za izenačenje, saj je v kazenskem prostoru imel tako prostor kot čas, za nameček pa na golovi črti ni bilo vratarja Marijana Antolovića, ki je naredil napako. A namesto v prazno mrežo je Gajić žogo poslal mimo gola. Malce zatem je prav tako osamljen v kazenskem prostoru ostal Domen Jugovar, a slabo zadel žogo, tako da koprski vratar ni imel veliko dela.

Vmes je nevaren strel Pekusona obranil Ivačič, ki pa je bil znova nemočen v 56. minuti, ko je po novi podaji Pranjića vodstvo Kopra podvojil Jan Andrejašič. V 72. minuti je Luka Cerar na drugi strani zatresel prečko, v 75. minuti pa so domači le znižali zaostanek, ko je po podaji Filipa Jankovića v globino zadel Marko Nunić. Toda Koprčani so znova pobegnili že štiri minute zatem, ko je enajstmetrovko, ki jo je "priigral" Pekuson, zanesljivo izvedel Senijad Ibričić. Kljub nekaj obetavnim strelom predvsem Jankovića pa se do konca izid ni spremenil.

Radomljani bodo v 16. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Krškem, Koprčani pa bodo gostili Olimpijo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.10.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Kalcer Radomlje - Luka Koper
    V Domžalah se bosta spopadla tekmeca, ki že nekaj časa zaman čakata na slast zmage. Radomljani na slavje čakajo že vse od vrnitve med prvoligaše, Koprčani so se nazadnje veselili v osmem krogu letošnje sezone.

DELI NA