Koprčani evropsko sezono odpirajo proti Vaduzu

V četrtek, ob 18. uri, se evropska nogometna pot pričenja tudi za pokalne prvake Koprčane. Zasedba Zorana Zeljkovića bo na Bonifiki gostila lihtenštajnski Vaduz, ki nastopa v drugi švicarski ligi.

Evropski nogomet se po sedmih letih vrača na Bonifiko, Primorci pa upajo, da Vaduz ne bo zadnji letošnji gost. Koprski športni direktor Oliver Bogatinov, ki si je pred dnevi ogledal tekmo druge švicarske lige, je na novinarski konferenci izpostavil, da si tekmec zasluži spoštovanje, čeprav prihaja iz nogometno eksotične države. Koprčani so klubu, ki je z 48 pokalnimi lovorikami svetovni rekorder, prepustili vlogo favorita, nenazadnje je bil Vaduz tudi nosilec žreba, v evropskih tekmovanjih pa je odigral že 79 tekem.

Klub iz kneževine med Švico in Avstrijo je v zadnji sezoni druge švicarske lige zasedel četrto mesto, novo sezono pa je odprl z remijem proti Aarauu. Trener ekipe je Švicar Aleesandro Mangiarratti, tudi igralski kader pa prihaja pretežno iz Švice. Na uvodni ligaški preizkušnji sta zaigrala zgolj dva lihtenštajnska nogometaša, ob Nicolasu Haslerju še vratar in kapetan Benjamin Büchel. Oba sta tudi reprezentanta Lihtenštajna.

"Ne bo nam lahko, vendar verjamem, da so si naši igralci proti komurkoli sposobni ustvariti veliko priložnosti. Menim pa, da bo na tekmi proti Vaduzu odločala obramba. V prvenstvu smo storili preveč napak v obrambi in če bomo to popravili, bomo tudi Vaduzu povzročali veliko težav. Novinci kažejo, da so konkurenčni, se pa vidi, da večina ni bila v ritmu in bodo potrebovali čas. Časa trenutno nimamo, čakajo nas evropske kvalifikacije. Izgovorov ni, čeprav ne prevzmemamo vloge favorita, pa verjamem, da smo jih sposobni premagati," poudarja Zoran Zeljković.

Trener Kopra je po uspešni sezoni, ko so bili Koprčani vse do zadnjega v igri za dvojno krono, osvojili pa so pokalni naslov, je koprske vrste zapustili nekaj pomembnih adutov. Lamin Colley se je preselil v madžarsko Puskas Akademio, Karlo Bručić je oblekel dres romunskega prvaka Cluja, krakovska Wisla pa je v svoje vrste zvabila Ivana Borno Jelića Balto. Nogometno kariero je po koncu sezone sklenil kapetan Ivica Guberac.

Luknje po odhodih bodo skušali zakrpati novinci Milan Šimčak, Michael Pavlović, Franjo Prce, Dario Kolobarić, Žan Benedičič pa tudi zadnji novinec Omar Correia, ki se je v Koper preselil iz druge ekipe Paris Saint Germaina. V Kopru veliko pričakujejo tudi od Andreja Kotnika, ki je z dvema goloma na tekmi s Taborom potrdil dobro formo s priprav. Nekdanji član Maribora je poleti namreč zatresel tudi mreži Rijeke in Crvene zvezde.

"Veselim se tekme, tudi v pripravah smo igrali dobre tekme proti Cluju, Crveni zvezdi in Rijeki. Na teh preizkušnjah smo dokazali, da lahko igramo proti takšnim nasprotnikom. Upam, da bomo čimveč dobrih stvari, ki smo jih pokazali že takrat, prenesli tudi na četrtkovo tekmo z Vaduzom. Naš kondicijski trener nas je dobro pripravil za prihajajoče tekme," je optimističen Kotnik.

Neposredni prenos tekme boste lahko spremljali na Sportklub 1, vstopnice pa lahko v predprodaji kupite v baru Boncapo pod koprskim stadionom. 

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | Prva liga Telemach
    Brez golov med Koprom in Bravom
    Nogometaši Kopra in Brava Kostela so se v 32. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 20.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Bravo Kostel
    Koper se po porazu na zaostali tekmi v Domžalah ni uspel zavihteti pred Bravo. Lahko Primorci pred Ljubljančane skočijo v nedeljo, ko se bosta tekmeca za četrto mesto pomerila na Bonifiki?
  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pomembne točke Domžal proti Kopru
    Nogometaši Domžal so v zaostali tekmi 25. kroga Prve lige Telemach premagali Koper z 1:0 (0:0).
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Koper
    Marca je dvoboj Domžal in Kopra odneslo močno deževje, ki je razmočilo zelenico ob Kamniški Bistrici. Kdo bo dobil zaostali obračun?
  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Remi med Muro in Koprom
    Nogometaši Mure in Kopra so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Koper
    Mura bo po visokem porazu z Mariborom v Fazaneriji gostila Koper, ki ga je pred dnevi izločila iz pokalnega tekmovanja. Kdo bo dobil ligaško "revanšo"?
  • 11.04.2024 | Prva liga Telemach
    Preobrat Kopra za zmago proti Aluminiju
    Nogometaši Kopra so v 30. krogu Prve lige Telemach doma premagali Aluminij z 2:1 (0:1).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Aluminij
    Sklepno dejanje 30. kroga Prve lige Telemach se bo odvilo na Obali, kjer Koper gosti Aluminij. Kaj bo prinesel četrtkov popoldan?
  • 06.04.2024 | Prva liga Telemach
    Radomljani do točke v sodnikovem dodatku
    Nogometaši Kalcerja Radomelj in Kopra so se v 29. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Koper
    Oliver Bogatinov je še pred dobrim tednom vodil Radomlje, zdaj pa bo kot trener Kopra nasprotnik svoje nekdanje ekipe. Kdo bo na prvi ligaški tekmi po trenerski rošadi prišel do novih točk?

DELI NA