Koper zmagal po dolgem času

Aluminij - Koper 0:1 (0:1)

* Športni park, sodniki: Obrenović, Praprotnik, Kordež.
* Strelec: 0:1 Mulahusejnović (45.).
* Aluminij: Janžekovič, Azemović (od 67. Krajnc), Petek, Ploj (od 76. Krefl), Pantalon, Bolha, G. Pečnik (od 76. Jakšić), Prša (od 67. Marinšek), Mujan, Kim, Jauk (od 67. Flakus Bosilj).
* Koper: Vargić, Rajčević, Žužek, Cerovec, Mišić, Caimacov (od 88. Krajinović), Pejić (od 88. Viler), Guberac (od 76. Knežević), Dodlek, Barišić (od 66. Stevanović), Mulahusejnović (od 66. Spinelli).
* Rumeni kartoni: Bolha, Marinšek; Guberac, Cerovec, Stevanović.
* Rdeči karton: /.

Aluminij, ki v spomladanskem delu na uvodnih tekmah na domačem igrišču še ni izgubil, je Koprčane pričakal brez kaznovanih Marcela Čermaka in Harisa Kadrića. Kljub temu so domači bili večinoma enakovreden tekmec gostom s Primorske, ki pa so bili pri zaključkih konkretnejši in ob koncu prvega polčasa prišli do odločilnega gola za drugo zaporedno zmago. Z njo se je Koper točkovno izenačil s četrtouvrščenimi Domžalami, Aluminij pa ostaja predzadnji.

Prvi polčas je minil v enakovredni predstavi, v kateri je najprej zagrozil Tonči Mujan s strelom z glavo v šesti minuti, a je bil nenatančen. V 11. minuti je bilo bolj vroče pred domačimi vrati, ko je najprej Žan Žužek sprožil z glavo, Luka Janžekovič je dobro posredoval in žogo odbil, nato pa jo je Aleksandar Rajčević poslal v vratnico.

Naslednja priložnost je sledila v 26. minuti, ko je Gašper Pečnik povsem neoviran pred koprskimi vrati žogo poslal čez gol, enajst minut pozneje je Emir Azemović prav tako prišel do strela z glavo, a Ivan Vargić ni imel veliko težav, tako kot ne po strelu Aljaža Ploja v 44. minuti.

So pa Primorci tik pred odhodom na glavni odmor povedli, ko je Barišić podal z leve strani pred vrata, kjer je Nardin Mulahusejnović s prsmi žogo preusmeril v mrežo za svoj deseti zadetek sezone. S tem je spet sam na vrhu lestvice strelcev.

V uvodu drugega dela je bilo malce bolj vroče po enkrat v vsakem kazenskem prostoru, domačim je izenačenje preprečil eden gostujočih nogometašev, ko je žogo zbil z golove črte. V 52. minuti je pri Koprčanih z leve strani premalo natančno meril Barišić, v 68. minuti pa je bil Claudio Spinelli malce prekratek pred Janžekovičem.

V 80. minuti so imeli domači priložnost s prostega strela z roba kazenskega prostora, a Niku Marinšku ni uspelo ogroziti vratarja Kopra. Na drugi strani je v 85. minuti Bojan Knežević sprožil s slabih 20 metrov in zadel vratnico. Že v sodniškem dodatku je Spinelli zatresel še prečko domačega gola.

Aluminij bo v 25. krogu v soboto gostoval v Murski Soboti, Koper pa bo gostil Domžale.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Koper
    Koper je sredi tedna vendarle prišel do prvih spomladanskih točk. Bodo kanarčki uspeh znali nadgraditi na zahtevnem gostovanju v šumi?

DELI NA