15.09.2019 | 2. SNL
Koper z zmago v Radomljah do prvega mesta

Goričani so rane po dveh porazih zacelili v Rogaški Slatini, nedelja pa je postregla z dvema derbijema. V Radomljah so se zmage in skoka na vrh lestvice veselili Koprčani, Krčani pa so na domači zelenici maščevali pokalni poraz na tekmi v Lendavi.

Osmi krog 2. SNL sta s petkovo tekmo odprli ekipi Fužinarja in Brd. Točke so ostale na Ravnah, Fužinar je bil po golu v izdihljajih srečanja boljši z 2:1. Gostitelji so povedli v deveti minuti tekme, ko je izid polčasa postavil Žan Medved. Rok Bužinel je Brice z golom v 77. minuti vrnil v igro, gostje pa so v 90. minuti ostali brez točke, za slavje domačih je zadel Frane Ikić.


Srečanje Biljencev in Brežičanov ni ponudilo zadetkov, čeprav so gostje od 75. minute - po izključitvi Mathias Oyewusija - igrali z možem več. 


Golov ni manjkalo v Rogaški Slatini, Dobu, Dekanih in na Ptuju. V Dekanih so se veselili Novomeščani, ki so po zaslugi razpoloženega Mateja Potokarja prišli do tesne zmage. Dolenjec je na svoj račun dodal še dva zadetka, s skupno sedmimi pa se je zavihtel na drugo mesto ligaške lestvice strelcev. Prvi adut Krke je najprej udaril ob koncu 27. minute, ko je zadel z leve strani kazenskega prostora. Primorci so izenačili v deseti minuti nadaljevanja, po dolgi podaji na nasprotno polovico je Ožbeja Kisovca premagal Antonio Lukanović. Gostje so sicer zahtevali prekršek strelca nad vratarjem, a je piščalka sodnika Vivoda ostala nema. "Farmacevti" so sicer zgolj deset minut kasneje znova povedli, z roba kazenskega prostora je neubranljivo meril Potokar in Krki priigral nov komplet točk.


Prve zmage v letošnji sezoni so se veselili Dobljani, ki so na domačem igrišču s 4:1 premagali Beltinčane. Prekmurci so že ob polčasu zaostajali za dva zadetka, po pol ure igre je odpor gostov strl Tadej Rems. Tik pred odmorom je v polno meril Erwin Tiganj, domačo prednost pa je v uvodu drugega polčasa, po strelu z bele točke, povišal Klemen Kunstelj. Beltinci so v končnici srečanja znižali zaostanek, a gol Marka Maučeca ni spremenil poteka tekme. Še več, gostitelji so v 86. minuti zadeli še četrtič, piko na i domači zmagi je postavil Albert Račić.


Pet zadetkov je padlo tudi na Ptuju. Drava je v mestu ob Dravi gostila nogometaše Dravograda, ki so se na Koroško vrnili s tesnim porazom, čeprav so v drugem polčasu z igralcem manj - v 39. minuti je bil izključen Anže Pešl - prišli do preobrata in vodstva. Ptujčani so z golom Matica Marciusa dobili prvi polčas, Dravograjčane pa sta v vodstvo popeljala Nejc Pečnik in Žiga Rožej, ki je bil natančen v 61. minuti. Presenečenje Dravograda sta preprečila Lovro Grajfoner v 75. in Medin Bajrami v 84. minuti, ki sta tehtnico znova nagnila v korist Drave in "kurentom" priigrala tretjo zaporedno zmago. 

Muamer Vugdalić, trener Drave: "S prvim polčasom nisem najbolj zadovoljen, v drugem pa smo odigrali dobro in kljub rezultatskemu zaostanku pokazali karakter in preobrnili izid. Zmaga je zelo pomembna za nadaljevanje prvenstva."


Goričane so se po porazu s Krškim in Radomljami pobrali v Rogaški Slatini, kjer so v skladu s pričakovanji vknjižili komplet točk. Domača zasedba ni bila kos Goričanom, ki so za hrbet Vunderla pospravili štiri žoge, prvo v 13. minuti, ko je zadel Mark Gulić. To je bil tudi rezultat prvega polčasa, v nadaljevanje tekme pa so bolje vstopili Slatinčani, ki so izenačili z golom Filipa Jauka. Izenačenje je prebudilo četo Borivoja Lučića, ki so devet minut kasneje znova vodili. V 59. minuti je bil uspešen Luka Volarič, zmago pa sta v zaključku tekme potrdila Lamin Coley in Amarachi Osuji. Rogaška s štiri točkami ostaja na dnu, Gorica je četrta.


Radomlje so v nedeljskem popoldnevu gostile spopad vodilnih moštev. Tako Radomljani kot Koprčani v uvodnih sedmih krogih prvenstva še niso doživeli poraza, po tokratnem obračunu pa se lahko z nazivom neporažene zasedbe pohvalijo le še v Kopru. Okrog 400 gledalcev je videlo dva zadetka, oba sta končala v domači mreži, prvi v 18. minuti, ko je v polno meril Goran Galešić. Zasedba Kopra, v kateri ne manjka igralcev, ki so močan pečat pustili tudi na prvoligaških zelenicah, je drugič udarila sedem minut pred koncem polčasa, ko je vodstvo podvojil Damir Hadžić. Izid se v nadaljevanju tekme ni več spremenil, Koper ima na prvem mestu točko prednosti pred prvim zasledovalcem.

Oskar Drobne, trener Radomelj: "Tekma je bila zelo čvrsta, a žal za nas po sredini pokalni tekmi ni prišla v pravem trenutku, saj smo odigrali 120 minut nogometa. Imeli smo svoje priložnosti, vendar nismo bili uspešni. Poraz nam mora dati še več želje in energije za uspeh, kljub porazu pa so fantje naredili vse, da bi se mu izognili." 


Krški Gubec je gostil ponovitev sredinega pokalnega spopada, ki pa je tokrat pripadel Posavcem. Krčani so s tremi zadetki maščevali pokalni poraz, pot do zmage je v 22. minuti tlakoval Ester Sokler. V 58. minuti je domačo prednost povišal prvi strelec lige Lovre Čirjak, ki se je veselil že desetega gola, usodo gostov pa je v končnici srečanja zapečatil Tilen Mlinar. 

Marian Sluka, Nafta: "Čestitam domači ekipi. Vedeli smo, da je Krško zelo dobra ekipa. Nezadovoljen sem z odnosom do igre v moji ekipi, nismo bili dovolj agresivni v dvobojih,  in premalo hrabri v napadu. V prvem polčasu smo storili napako in prejeli gol. Mislim, da je bil prvi polčas izenačen, v drugem pa smo poskušali z ofenzivnejšo igro, si ustvarjali priložnosti in po napaki obrambe prejeli zadetek. Dvigniti moramo glave in iti naprej. Do konca nas čaka še veliko tekem, upam pa, da bo že v soboto bolje."

Iztok Kapušin, trener Krškega: "Za nami je izredno težko srečanje. Naspronika smo zelo dobro poznali in temu primerno smo se tudi dobro pripravili. Na igrišču ni vse potekalo gladko, v trenutkih, ko je nasprotnik dominiral, smo povedli preko Soklerja. V nadaljevanju smo skušali biti bolj agreivni, vendar nam je to le deloma uspelo.Tako smo se osredotočili na protinapade, bili še dvakrat uspešni in na koncu vendarle zasluženo zmagali."

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.
  • 14.03.2024 | 2. SNL
    Drugoligaši v zadnjo tretjino prvenstva, kamere v Lendavi in Slovenski Bistrici
    S petkovo tekmo Krke in Ilirije se pričenja zadnja tretjina 2. SNL. Derbi 21. kroga bodo odigrali nogometaši Nafte in Primorja, obračun vodilne in tretje ekipe pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba. Kamera NZS bo v Slovenski Bistrici, kjer bodo gostovali Kranjčani.

DELI NA