30.11.2022 | Prva liga Telemach
Koper in Mura brez zadetkov

Koper - Mura 0:0

* Stadion Bonifika, sodniki: Kajtazović, Kordež, Kalan.
* Strelci: /
* Koper: Golubović, Prce, Mittendorfer, Palčič, Šimčak, Correia, Kotnik, Osuji, Požeg Vancaš, Jasaragić (od 66. Šipovac) Edomwonyi.
* Mura: Mihelak, Beganović, Balažic, Pucko (od 65. Kuzmič), Shabanhaxhaj (od 76. petković), Šimkus (od 85. Kozar), Bobičanec, Klepač (od 76. Šroler), K. Cipot, Daku, T. Cipot.
* Rumeni karton: Shabanhaxhaj.
* Rdeč karton: /

Obračun ekip z vrha lestvice je postregel s trdo tekmo s trdnimi obrambami in malo priložnostmi, v kateri so imeli v prvem delu premoč gostje, v drugem so bili boljši Koprčani, na koncu pa sta ekipi dobili vsaka po točko. Z njo je Mura na drugem mestu ujela Celjane, ki pa jih tekma tega kroga, obračun z vodilno Olimpijo, čaka v četrtek.

V prvem polčasu so bili dejavnejši nogometaši Mure, toda prave nevarnosti za vratarja Adnana Golubovića ni bilo. Dardan Shabanhaxhaj je v uvodu dvakrat prodrl v kazenski prostor, a ni imel končne rešitve za strel. Po napaki domače obrabe je do strela prišel tudi Amar Beganović, a je bil tudi daleč od cilja, podobno pa je bilo ob dveh akcijah murašev ob koncu polčasa, najprej je meril Luka Bobičanec, a je šla žoga mimo vratnice, potem pa še enkrat Beganović.

Koprčani, ki v prvem delu niso resneje ogrozili Klemna Mihelaka, so v nadaljevanju le stopili na plin. Prvi je zapretil Andrej Kotnik, lepo priložnost pa sta pripravila Anis Jasaragić po prodoru in podaji v sredino, ter Bright Edomwonyi, ki pa mu je vratar Mure strel z desetih metrov ubranil.

V 73. minuti sta se dve podobni priložnosti po rahli paniki v kazenskem prostoru Mure ponudili Bedeju Osujiju, a je bila nazadnje obramba gostov dovolj zbrana, da je žogo obakrat izbila.

Tik pred koncem tekme pa so imeli žogo za vse tri točke še gostje. V 88. minuti je namreč Martin Šroler nenadoma udaril z roba kazenskega prostora, žoga pa je zadela vratnico in se odbila nazaj v polje. Pri domačih pa je nato v 90. poskusil še Omar Correia, a je šla žoga mimo vratnice.

Naslednjo tekmo bodo Koprčani igrali 7. decembra, ko bodo gostili Sežance, Mura pa bo dan pozneje gostovala pri Olimpiji.

Tekst: STA 

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.11.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Mura
    V dvoboju zgornjega dela lestvice se bosta pomerila Koper in Mura. Kdo bo boljši?

DELI NA