02.10.2022 | Prva liga Telemach
Koper doma do točk proti Bravu

Koper - Bravo 2:0 (1:0)

* Stadion Bonifika, sodniki: Perić, Mežnar, Mijatović.
* Strelca: 1:0 Benedičič (38.), 2:0 Kotnik (69.).
* Koper: Golubović, Pavlović, Kambič (od 61. Palčič), Prce, Novoselec, Benedičič (od 80. Mittendorfer), Vešner Tičić, Požeg Vancaš, Osuji (od 75. Kolobarić), Kotnik (od 75. Krajinović), Edomwonyi (od 46. Šipovac).
* Bravo: Lubej Fink, Križan, Jakšić (od 83. Trontelj), Milić, Kavčič, Nsana (od 71. Maružin), Trdin, Kramarič, Kurtović, Svetlin, Flakus Bosilj (od 80. Šaranić).
* Rumeni kartoni: Vešner Tičić, Golubović; Svetlin.
* Rdeči karton: /.

Izbranci Zorana Zeljkovića so v tekmi proti Bravu prišli sedme zmage v ligi, čeprav predvsem v prvi polovici prvega polčasa nikakor niso bili pravi in je "igral" le Bravo. Toda po prekinitvi ob koncu prvega polčasa in po boljšem drugem delu so prišli do želenih zadetkov za nove tri točke, ki jih vsaj začasno selijo na drugo mesto prvenstvene lestvice z devetimi točkami za vodilno Olimpijo. Bravo, ki je dvakrat zatresel okvir vrat, po že sedmem porazu ostaja sedmi.

Ljubljančani, ki so pogrešali zgolj obolelega Luko Štora, so začeli odločneje, med drugim je v peti minuti Martin Kramarič poskusil od daleč, Adnan Golubović pa je žogo odbil. Pritisk Brava pa je trajal, tudi Tamar Svetlin je prišel do strela, zgrešil cilj, v 22. minuti je moral spet posredovati koprski vratar, v 26. pa so Ljubljančani po novi dobri akciji žogo poslali mimo gola.

Koper, pri katerem sta zaigrala tudi napadalna novinca Rudi Požeg Vancaš in Bright Edomwonyi, je bil dotlej v podrejenem položaju, v napadu mu ni šlo nič od rok (skupaj le dva strela), toda v 38. minuti je sledila prekinitev, ki je prinesla vodstvo domačim. Po prostem strelu Luke Vešnerja Tičića z leve strani je z glavo zadel Žan Benedičič in se tako na drugi zaporedni tekmi vpisal med strelce.

Primorci, ki so tokrat igrali brez kaznovanega Omarja Correie in poškodovanega Anisa Jašaragića, so drugi polčas začeli odločneje kot prvega, prišli do dveh ne posebej nevarnih strelov, v 59. minuti pa so dotlej najlepšo priložnost zapravili Ljubljančani, žoga je končala v prečki, potem ko se je vanjo odbila od domačega branilca Franja Prceja.

Na drugi strani je Bede Osuji po protinapadu prišel pred ljubljanskega vratarja Gala Lubeja Finka, a na koncu zgrešil cilj. Natančnejši pa je bil Andrej Kotnik v 69. minuti, ko je zadel z nizkim strelom s 15 metrov. To je bil njegov sedmi gol, s katerim je na vrhu lestvice strelcev skupaj z Murinim Mirlindom Dakujem.

V 85. minuti bi se lahko Bravo vrnil v igro, ko je po napaki Daria Kolobarića povsem sam pred Golubovića prišel Kramarič, vendar je zadel le vratnico. Zasedba Dejana Grabića se je trudila priti do zadetka, a jim česa več kot nekaj ne posebej nevarnih strelov ni uspelo uprizoriti. Piko na i zmagi bi lahko v sodniškem dodatku postavil Požeg Vancaš, a slabo izvedel strel in zgrešil cilj ob tem, ko je bil vratar gostov iz vrat.

Koprčani bodo v 12. krogu v soboto gostovali v Mariboru, Bravo pa bo dan pozneje gostil Olimpijo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.09.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Bravo
    Sobotni maraton Prve lige Telemach bosta sklenila Koper in Bravo. Majska pokalna finalista sta v reprezentančni premor vstopila z zmago, s kakšno popotnico bosta odprla oktober?

DELI NA