Koper do najvišje zmage, Triglav se je namučil v Odrancih

S tekmami prvega kroga se je pričela nova sezona Pokala Pivovarna Union. Najvišje zmage so se v Bohinjski Bistrici veselili Koprčani, medtem ko so Kranjčani do zmage v Odrancih prišli po enajstmetrovki v 122. minuti srečanja.

Koprčani so se v Bohinjski Bistrici veselili najvišje zmage kroga. V mreži domačega četrtoligaša je končalo kar deset žog. Koprčani so hitro prišli do prednosti, v 9. in 13. minuti je dvakrat zadel Stefan Stevanović. Pet minut kasneje je v polno meril še Nardin Mulahusejnović, izid prvega polčasa pa je postavil Lovre Čirjak. Stevanović je v uvodu drugega polčasa zadel še tretjič, koprsko zmago pa so v zadnji tretjini srečanja dopolnili še Dare Vršič, Nikola Krajinović, Luka Badžim in Luka Veić, ki je zadel dvakrat.


Več težav sta imela prvoligaša iz Kidričevega in Sežane. Tabor je gostoval v Slovenski Bistrici, Kraševci pa so odpor domačega tretjeligaša lomili do 52. minute, ko je v polno meril Mario Babić. Po uri igre je sežansko prednost podvojil grški napadalec Christos Rovas, a so domačini zgolj dve minuti kasneje znižali zaostanek in po enajstmetrovki Jaše Martinčiča začinili zadnjo tretjino tekme. Izid se zatem ni več spremenil.


V Mirnu je domača Adria, ki jo vodi Simon Živec, gostila nogometaše Aluminija, ki so povedli tik pred odmorom. Za vodstvo Štajercev je poskrbel Lovro Grajfoner. Srečanje je bilo odločeno sredi drugega polčasa, v 73. minuti, ko je domačo mrežo zatresel še Mihael Klepač.


V Martjancih so se napredovanja v osmino finala veselili Velenjčani. Knapi so zmago v dvoboju z domačim četrtoligašem potrdili šele v zadnji četrtini srečanja, prvi polčas pa so dobili po avtogolu Roka Malačiča. V deseti minuti nadaljevanja je prednost podvojil Tom Žurga, a so se Prekmurci z golom Nika Barbariča vrnili v igro. Dvome o zmagovalcu je v 72. minuti razblinil Amadej Vošnjak, ki je pet minut zatem zadel še drugič, vmes pa se je veselil še Sandro Jovanović.


Tudi v Rogatcu smo spremljali dvoboj četrtoligaša in drugoligaša, Radomlje pa niso imele pretiranih težav z Mons Claudiusom. Za gostujočo prednost po prvem polčasu so poskrbeli Anis Đuzić, Luka Cerar in Žan Nikolić, ki je dvakrat zadel tudi na začetku drugega polčasa. V 77. minuti je drugič zadel še Anis Đuzić, po golu Roka Jazbeca pa je lastno mrežo zatresel še Blaž Turnšek.


Drugoligaški obračun na Ravnah na Koroškem je pripadel domačemu Fužinarju. Brici so v 19. minuti že zaostajali za dva zadetka, dosegla sta ju Nik Fasvald in Jure Grubelnik, Kan Kovač pa je 20 minut pred koncem tekme v briški gol pospravil še tretjo žogo. Gostje so poraz omilili v 85. minuti, po golu Davida Freliha.


Na Koroškem je bil odigran še en obračun. Dvoboj dveh klubov, ki v svojem nazivu nosita ime reke Drave, so dobili Ptujčani. "Kurenti" so domačemu tretjeligašu zabili kar šest zadetkov, prvega v 23. minuti, ko je bil uspešen Sven Dodlek. Amir Kahrimanović je v 40. minuti podvojil vodstvo Drave, Ptujčani pa so v nadaljevanju zadeli še štirikrat. Avstrijski branilec Jan Gassmann je bil uspešen dvakrat, drugega gola na tekmi se je razveselil Sven Dodlek, po odmoru pa je v polno meril tudi Matic Marcius.


Lendavčani, ki so v minuli sezoni igrali v velikem finalu, novo sezono pokalnega tekmovanja pa so pričeli v Šenčurju. Prekmurci so napredovanje potrdili že v prvem polčasu, ki so ga dobili z izidom 0:5. Gorenjci so prvič klonili v 13. minuti, po zadetku Nermina Haljete, v nadaljevanju prvega polčasa pa sta dvakrat zadela še Stjepan Oštrek in Jaka Bizjak. V drugem delu srečanja sta lendavsko zmago obogatila še Lucian Požgai in Vedran Vinko.


Triglav se je pošteno namučil v Odrancih. Dvoboj s še enim četrtoligašem se je zavlekel v polurni podaljški, saj redni del srečanja ni postregel z zadetki. Tudi v polurnem dodatku je kazalo, da bosta mreži mirovali, ko je že dišalo po enajstmetrovkah, pa so Kranjčani v 121. minuti prišli do kazenskega udarca. Borošak je po prekršku Kalamarja pokazal na belo točko, z nje pa je bil zanesljiv Filip Janković.


V večernem terminu je bila odigrana še tekma med Brežicami in Jadranom. Drugoligaška tekmeca sta se pred dnevi udarila že v prvenstvu, tekma v Dekanih pa ni ponudila zadetkov. Tokrat je bilo drugače. Brežičani so s pridom izkoriščali napake primorske obrambe, Dekančani pa so bili kaznovani s štirimi zadetki. V 34. minuti je poigravanje gostujoče obrambe kaznoval Žiga Ribič, ki je bil še drugič natančen v naslednji minuti, ko je bil po dolgi podaji v kazenski prostor Jadrana prehiter za primorsko zadnjo vrsto. Jadran je bil dokončno pokopan v 41. minuti, ko je novo napako v obrambi izkoristil Timotej Rešetič. Isti igralec je v 74. minuti zadel še drugič, tokrat po nespametnem preigravanju gostujočega vratarja Bremca. 


Ilirija in Domžale se bosta pomerila v prihodnjem tednu, Beltinci in Bravo pa 23. septembra.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.
  • 29.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
    V osmini finala tudi dva prvoligaška obračuna
    V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, danes pa so bili na sedežu NZS izžrebani pari osmine finala pokalnega tekmovanja.

DELI NA