20.03.2019 | 2. SNL
Konec tedna sedem tekem

Drugoligaško tekmovanje se bo nadaljevalo tudi med reprezentančnim premorom, a bo konec tedna odigranih sedem srečanj. Bravo se bo z Rogaško pomeril v začetku aprila, saj Dejan Grabić pogreša večje število reprezentantov.

Sobota, ob 14.00: DRAVA DAKINDA PTUJ - NAFTA 1903
Sodnik: Mitja Žganec
Prepoved igranja: Luka Lovenjak (Drava)
Neposredni prenos: Sportklub 1

Uvodna tekma 20. kroga 2. SNL bo odigrana v najstarejšem slovenskem mestu. Pred kamerami Sportkluba se bodo udarili Ptujčani in Lendavčani, štajersko-prekmurski spopad pa lahko označimo za enega od derbijev tega konca tedna, čeprav so »kurenti« med zimo močno spremenili svojo zasedbo. Četa Nikole Jaroša je v pomlad zakorakala s porazom in zmago, Ptujčani so se po domačem porazu z Rogaško pobrali v Dobu, kjer so slavili po golu Antona Rogine. Posojeni vezist Aluminija spada med najbolj izkušene člene Drave, ki so jo pozimi zapustili številni nosilci igre. Trije med njimi so se preselili v Lendavo. Aleksander Šeliga je sicer sklenil igralsko kariero in zdaj skrbi za vratarje, vidno vlogo pa v dresu Nafte igrata Rok Pirtovšek in Jaka Bizjak. Napadalec je v prejšnjem krogu prispeval enega od štirih zadetkov Nafte v prekmurskem derbiju z Beltinci, lahko v soboto zabije tudi bivšemu klubu?

 

Sobota, ob 15.00: ANKARAN HRVATINI - ROLTEK DOB
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved igranja: Viktor Koval in Ivan Olić (Ankaran) ter Luka Guček (Dob)

V drugem delu prvenstva so neporaženi tudi Ankarančani. Primorci so, podobno kot že omenjeni Ptujčani, med tekmovalnim premorom močno spremenili svojo ekipo, a so pri »galebih« očitno povlekli nekaj dobrih potez. Ankarančani so se po uvodni zmagi na tekmi z Biljami izvlekli tudi v Rogaški Slatini, saj so po zaslugi Admirja Musića izenačili v praktično zadnji sekundi dvoboja. Naslednji tekmec moštva Vlada Badžima bo Dob, ki se bo na Bonifiki pobiral po domačem porazu z Dravo. »Roletarji« še čakajo na prvo zmago pomladi, na dveh tekmah so iztržili točko, po porazu s Ptujčani pa so zdrsnili na sedmo mesto lestvice. Mlada ekipa Doba, ki jo sestavlja tudi precejšnje število posojenih članov Domžal, sicer nima rezultatskega imperativa, zato so lahko modri povsem sproščeni tudi na Primorskem. Septembrski obračun je pripadel Dobu, kdo se bo veselil tokrat?

 

Sobota, ob 15.00: JADRAN DEKANI - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: Aleks Petrovčič (Jadran)

Kakšen bo odgovor Radomelj po porazu v prejšnjem krogu? Vodilna ekipa prvenstva je pokleknila pred nogometaši Tabora, »mlinarje« pa so na vrhu ligaške razpredelnice ujeli tako Sežanci kot tudi Ljubljančani. Radomljani so še drugič v tej sezoni izgubili s Kraševci, zato bo zanimivo videti, če bodo, tako kot jeseni, jezo znova stresli nad Dekančane. Primorci so Radomlje septembra zapuščali s »petardo« v svoji mreži, na domačem igrišču pa bodo odločeni nadaljevati pozitivno serijo z začetka nadaljevanja sezone. Jadran je na dveh tekmah iztržil štiri točke, »pesjani« so se po domačem skalpu Krke neporaženi vrnili tudi iz prestolnice. Obračun z Ilirijo je bil bolj skromen z zadetki kot spopad z Novomeščani, domačo mrežo je ob koncu prvega polčasa postavil Žan Nikolić. Domači strateg Nedžad Okčić bo sicer pogrešal Aleksa Petrovčiča, Muamer Vugdalić pred prvim gostovanjem pomladi nima težav s kaznovanimi nogometaši.

 

Sobota, ob 15.00: FUŽINAR VZAJEMCI - VITANEST BILJE
Sodnik: Blaž Kos
Prepoved igranja: Dominik Ivkić in Urban Knez (Fužinar) ter Kevin Humar (Bilje)

Nogometaši Fužinarja so pomlad odprli z dvema gostovanjema, Ravenčani pa so se tako iz Sežane kot Brežic vrnili s praznimi žepi in minimalnim porazom. Koroški drugoligaš v drugem delu sezone še čaka na prve točke, domačim pristašem pa se bo po zimskem premoru predstavil brez dveh nogometašev. Sobotno tekmo bosta izpustila Dominik Ivkić in Urban Knez, Fužinar pa bo brez njiju iskal maščevanje za jesenski poraz v Biljah. Sobotni nasprotnik se je v začetku septembra na domači zelenici veselil zmage z 2:0, Biljenci pa so se tedaj razveselili krstne drugoligaške zmage. Črno-beli so doslej nabrali pet zmag, dve tudi na gostujočih tleh. Primorci bodo na Koroškem zaigrali brez Kevina Humarja, ki ga po izključitvi na koprski Bonifiki čaka daljši prisilni premor. Fužinar je doma klonil zgolj enkrat, lahko Bilje ponovijo dosežek Beltincev?

 

Nedelja, ob 15.00: BELTINCI - KRKA
Sodnik: Marko Lacković
Prepoved igranja: /

Beltinčani se bodo v nedeljo pobirali po visokem porazu v prekmurskem derbiju z Nafto. Lendavčani so za hrbet beltinskega vratarja Domna Zvera pospravili kar štiri zadetke, varovanci Zlatka Gaborja pa so bili pod lendavskimi griči brez pravih možnosti za presenečenje. Nafta je rumeno-modrim zadala deseti poraz sezone, pred trenutno 11. Beltince pa so skočili Slatinčani. Prekmurci se bodo po ničli pobirali v dvoboju s Krko, ki v drugem delu sezone še čaka na prvo zmago. Novomeščani so po porazu v Dekanih remizirali z Brici, a so tako kot na Primorskem znova zapravili dva zadetka prednosti. Gola Luke Kambiča in Mateja Potokarja nista bila dovolj za zmago, gostje so izenačili v izdihljajih tekme, Dolenjci pa so vknjižili 31 točko. Beltinci so jih v 19 krogih nabrali deset manj, z vsega sedmimi točkami pa so najskromnejša ekipa domačih zelenic.

 

Nedelja, ob 15.00: BRDA - ILIRIJA 1911
Sodnik: David Šmajc
Prepoved igranja: Medin Bajrami (Ilirija)

Na prvo zmago po dolgem zimskem premoru čakata tudi tekmeca, ki se bosta v nedeljo udarila v Vipolžah. V Goriških Brdih gostuje ljubljanska Ilirija, ki je po visokem porazu v Radomljah remizirala z Jadranom, domači Brici pa so pomlad odprli z dvema neodločenima izidoma. Briška četa je po domačem remiju z Nafto prekrižala načrte še enega nasprotnika iz zgornje polovice lestvice. »Vinarji« so nekaj minut pred koncem tekme na novomeškem Portovalu zaostajali za dva zadetka, Sandi Ćoralić in Davies Opoku pa sta v končnici tekme priigrala 15. točko sezone. Primorci so kljub remiju zdrsnili na zadnje mesto, Ilirija pa ima zgolj točko več, zato bi se z zmago zavihteli pred ljubljanskega tekmeca. Rdeče-črni se bodo morali v nedeljo znajti brez Domna Beršnjaka, ki je bil na papirju pomočnik trenerja, a pri briškem drugoligašu niso nikoli skrivali, da gre za stratega ekipe. Nekdanji vezist Celja se je ob koncu minulega tedna razšel s klubom.

 

Nedelja, ob 15.45: CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Matej Jug
Prepoved igranja: Antonio Azinović in Marko Vukelić (Tabor) ter Saša Domić (Brežice)
Neposredni prenos: NZS.si

Še tretja nedelja tekma 20. kroga 2. SNL bo odigrana na Krasu, obračun Tabora in Brežic pa si boste lahko ogledali tudi na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Sežanci so po zimski prenovi ekipe silovito krenili v nadaljevanje prvenstva. Kraševci so po domačem skalpu Fužinarja še drugič v sezoni na kolena spravili tudi Radomlje in ujeli vodilno ekipo prvenstva. Andrej Razdrh je bil po treh zadetkih v domači mreži zadovoljen s predstavo svoje ekipe, v nedeljo pa se bo moral znajti brez dveh izjemno pomembnih akterjev. Ob Marku Vukeliću bo tekmo izpustil Antonio Azinović, ki se je v Sežano preselil prav iz vrst nedeljskega nasprotnika. Brežice na Primorsko prihajajo po domači zmagi nad Fužinarjem, po zaslugi četrtega kompleta točk pa so se vsaj za teden dni znebili zadnjega mesta. Domača obramba bo morala paziti na Luko Duvnjaka, ki je zadel na obeh pomladanskih tekmah. Brežiški branilci bodo imeli zagotovo precej dela s Kebejem, ki je dvakrat zadel v Radomljah.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2024 | 2. SNL
    Krka do pomembnih točk, Beltinci zapravili priložnost za vrnitev na vrh lestvice
    S tremi petkovimi tekmami se je pričel 26. krog 2. SNL. Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, medtem ko sta se tekmi v Tolminu in Kranju končali brez zmagovalca.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA