Končana akcija RIN 2012/13

V Radencih se je odvilo zadnje dejanje tekmovanja RIN zimska liga U-8 in U-10. Videli smo lepo športno prireditev za katero so najbolj zaslužni mladi nogometaši, ki so z trudom na igrišču in prijateljskim pozdravom gledalcev, organizatorjev in soigralcev ostalih ekip poželi aplavz številne množice na tribuni.

Otroci so na igrišču pokazali, da imajo nogomet res radi in  prikazali veliko nogometnega znanja, igrivosti in včasih kar malo  preveč tekmovalnosti. Turnir ne bi bil uspešen kot je bil, če ne bi bilo otroškega veselja in truda ob nogometni žogi. Bilo je tudi nekaj razočaranih obrazov ampak samo kratek trenutek, saj so se ob podelitvi vsi veselili praktičnih nagrad in priznanj, ki jim bodo za vedno ostale v spominu, da so bili udeleženci finalne prireditve akcije RIN. Čestitke udeležencem in tudi zmagovalcem iz Kranja in Vipave ampak rezultat v tej akciji ni v prvem planu.

Na žalost pa moramo ugotoviti tudi dejstvo, da je tekmovalnost včasih preveliko breme za odrasle spremljevalce te otroške prireditve namenjene izključno njim in uživanju ter nabiranju nogometnih izkušenj. Nekateri se ne zavedajo svojega podlanstva v športu mladih, ki jih je treba usmerjati in vzpodbujati v raziskovanju nogometnih značilnosti tudi na račun napak in porazov, saj desetletniki niso profesionalni nogometaši, ki imajo za sabo izkušnje in znanje. So na začetku nogometne poti in mi smo dolžni, da jim omogočimo, da spoznajo vse kar morajo pri zorenju v prave športnike in tudi v vrhunske nogometaše. Zato čestitke za vse aplavze vsem akterjem na igrišču in črna pika tistim, ki ne razumejo, da je šport otrok namenjen njim in ne rezultatskikm pritiskom bodisi s klopi ali tribune.

Posamezen poteze neodgovornih odraslih akterjev ne morejo pokvariti dejstva, da smo bili priče lepi športni prireditvi, da se je letos akcije udeležilo rekordno število otrok in, da bomo morali v prihodnje še več delati na sproščenem in prijetnem igralnem okolju v katerem bodo otroci brez pritiskom prikazali svoj talent in veselje do nogometne igre.

tekst in foto:      NZS/RK

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA