21.09.2022 | Sodniki
Komisija za sodniške zadeve na 8. seji

Pred četrtkovim fizičnim preizkusom telesne pripravljenosti sodnikov, ki se bo nadaljeval s skupnim velikim seminarjem sodnikov, pomočnikov in kontrolorjev po prvem sklopu jesenskega dela prvenstva o katerem bomo več poročali v petek, je predsednik Zveze nogometnih sodnikov Slovenije in predsednik komisije za sodniške zadeve NZS g. David McDowell za torek 20. septembra sklical 8. sejo Komisije za sodniške zadeve pri NZS.

Člani komisije v sestavi David McDowell (predsednik), Blaž Vidmar, Robert Krajnc, Drago Kos, Zoran Novarlić, Ivan Žunič in Žiga Dobrun so skupaj z zunanjimi strokovnimi sodelavci komisije Mitjo Novakom, Darkom Čeferinom in Juretom Praprotnikom, zasedali v sejni sobi 1. nadstropja upravne stavbe na sedežu krovne organizacije v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju. Na seji je bil opravičeno odsoten častni predsednik ZNSS in strokovni sodelavec komisije zadolžen za VAR izobraževanje sodnikov Vlado Šajn.

D n e v n i   r e d  :

1. Potrditev dnevnega reda

2. Pregled sklepov in potrditev zapisnika 7. seje komisije NZS za sodniške zadeve

3. FIFA liste za leto 2023

4. Analiza ocen in pregled kakovostnih skupin ter kratka analiza programa mentorji in talenti

5. Razno

Naslednja 9. seja komisije za sodniške zadeve pri NZS je predvidena za četrtek 15. decembra.

Tekst: NZS/ ŽD

SORODNE NOVICE

 • 08.12.2022 | Sodniki
  9. Seja komisije za sodniške zadeve NZS in 11. seja UO ZNSS
  Včeraj je bila na sporedu 9. seja komisije za sodniške zadeve NZS in 11. seja upravnega odbora.
 • 07.12.2022 | Sodniki
  Vukan odložil zastavico po 222 tekmah v Prvi ligi
  Na Miklavžev dan je včeraj v Ljudskem vrtu na tekmi 19.kroga Prve lige NK Maribor in NK Kalcer Radomlje Robert Vukan (46) iz Gornje Radgone še zadnjič deloval ob vzdolžni črti v sodniški vlogi. Gornjeradgončan, rojen v Segovcih se je poslovil iz slovenskih prvoligaških zelenic ter odložil zastavico po 22. let dolgi karieri pomočnika sodnika, kjer je zbral natanko 222 tekem na najvišjem rangu tekmovanja v Sloveniji, za tem ko je debitiral 3. aprila 2010 na stadionu ŽAK v Spodnji Šiški na tekmi med Olimpijo in Gorico. 
 • 06.12.2022 | Sodniki
  Sestanek ZNSS z vodstvom MNZ Kranj in DNSG Kranj
  Na sedežu Nogometne zveze Slovenije sta včeraj predsednik Zveze nogometnih sodnikov Slovenije (ZNSS) David McDowell in vodja sodniškega oddelka na delovnem sestanku gostila predsednika Medobčinske nogometne zveze Gorenjska-Kranj in vodstvo lokalnega društva nogometnih sodnikov znotraj MNZ.  
 • 04.12.2022 | Sodniki
  Slovenski sodnik v Beogradu
  Osemnajstletni Maj Kosić iz Ljubljane je po poklicu frizer in nogometni sodnik od leta 2021, ko je opravil tečaj v Društvu nogometnih sodnikov Ljubljana. Nahaja se na 6- mesečni praksi v Beogradu, kjer vzporedno nadaljuje tudi s sojenjem. Zanimalo nas je kako se tam znajde.
 • 03.12.2022 | Sodniki
  Vinčić in Klančnik na Brazilija - Južna Koreja
  Svetovna nogometna zveza (Fifa) je drevi odredila sodnike za 54. tekmo na SP v Katarju (Fifa World Cup Qatar 2022), ko se bosta v ponedeljek ob 20. uri po srednjevropskem času v osmini finala pomerila Brazilija in Južna Koreja. Mariborčan Slavko Vinčić, ki je 25. novembra praznoval svoj 43. rojstni dan bo na tekmi Brazilija - Južna Koreja deloval kot 4. sodnik med rezervnima klopema, Tomaž Klančnik pa kot rezervni pomočnik sodnika v sodniški ekipi, ki jo bo vodil 40-letni Francoz Clement Turpin iz Oullinsa v jugozahodnem predmestju Lyona. Turpin je FIFA sodnik od leta 2010 in je 28. maja letos na Stade de France v severnem predmestju Pariza sodil finale Lige prvakov med Liverpoolom in Realom iz Madrida.
 • 03.12.2022 | Sodniki
  Intervju s sodnico in reprezentantko- Sara Gradišek
  Devetnajstletna Sara Gradišek iz Jevnice je dekle z veliko strastjo do nogometne igre. Od leta 2017 je članica ženske ekipe ŽNK Radomlje Medex, ki tekmuje v 1. slovenski ženski nogometni ligi, junija letos pa je kot dijakinja športne Gimnazije Šiška opravila sodniški tečaj in postala nova nogometna sodnica v DNS Ljubljana. Študentka prvega letnika Fakultete za farmacijo na Univerzi v Ljubljani uspešno združuje šport in izobrazbo, saj je na maturitetnem preizkusu znanja v lanskem šolskem letu pridobila naziv zlate maturantke. V preteklosti je bila Sara članica vseh mlajših reprezentanc Slovenije, 12. novembra pa je v Kopru na Bonifiki s številko 13 debitirala in prvič zaigrala v majici z državnim grbom na prijateljski reprezentančni tekmi ženske izbrane vrste proti Kosovu.
 • 02.12.2022 | Sodniki
  Zadnji žvižg Roberta Ponisa v 1. SNL
  Na sinočnji tekmi 18. kroga Prve lige Telemach med Olimpijo in Celjem na stadionu Stožice v Ljubljani je zaradi starostne omejitve še zadnjič na igrišču v svoji karieri uporabljal piščalko vrhunski prvoligaški sodnik Roberto Ponis iz Kopra.
 • 01.12.2022 | Sodniki
  ZNSS na workshopu Uefa sodniške konvencije na Dunaju
  Vodja sodniškega oddelka in član komisije za sodniške zadeve Žiga Dobrun na Dunaju na delavnici Uefa sodniške konvencije "Uefa Referee convention workshop".
 • 30.11.2022 | Sodniki
  Dan vseh slovenskih sodnic - 9. december
  Prihodnji petek dne 9. decembra 2022 smo pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije posvetili samo ženskam in dekletom, saj je po izpeljanem 4. razvojnem dnevu sodnic v mesecu maju (prvi po 2018) na sporedu ženski sodniški dan. 
 • 29.11.2022 | Sodniki
  ZNSS na seji z vodstvom MNZ in DNS Ljubljana
  Po oktobrskih terenskih sejah Zveze nogometnih sodnikov Slovenije v Kopru, v Novi Gorici, v Murski Soboti, v Lendavi, v Mariboru, v Celju in preteklo sredo na Ptuju je začetek tedna v prestolnici zaznamovalo novo delovno srečanje s skupnim sestankom vodstva ZNSS, MNZ in DNS Ljubljana.

DELI NA