04.06.2021 | 1. SFL
Ko oboji želijo konec oplemeniti z bronom

Danes pa bo zagotovo konec tekmovalne za članski ekipi FC Bronx Škofije in Siliko Vrhnika, ki bosta od 20. uri na Škofijah odigrali še drugo od dveh tekem za končno 3. mesto v 26. sezoni 1. SFL.

Krasna sezona za obe vrsti

Medstem ko so Bronxi blesteli, predvsem pa razvijali svojo mladino že v rednem delu (mimogrede: nocoj bo na delu tudi kvartet igralcev, ki so vabljeni v reprezentanco U21), pa so jim bili Vrhničani za petami, a so imeli slabše izide. V končnici pa se je vse praktično izšlo po željah obeh zasedb. Primorci so si mesto v polfinalu zagotovili po uspehu proti KMN Tomaž Šic Baru, Vrhničani so izločili Ptujčane, potem pa namučili Litijo. Danes pa bi bili oboji zelo zadovoljni z bronom!

1. SFL, za 3. mesto, 2. tekma, 4.6.
FC Bronx Škofije – FK Siliko Vrhnika (20.00)

1. SFL, za 3. mesto, 1. tekma, 28.5.
FK Siliko Vrhnika – FC Bronx Škofije 2:2 (2:1)
1:0 Kavčič (16.), 2:0 Muaratagić (18.), 2:1 Klinc (19.), 2:2 Klinc (33.)

2:2 ni prednost za Primorce

„Tole bronasto odličje bi nam res veliko pomenilo. Pa ne le nam, ampak tudi Bronxu. Lepo bi bilo sezono končati z zmago,“ pred potjo na Obalo razmišlja trener Vrhničanov Mile Simeunovič.

„Dobro smo trenirali te dni. Par stvari, ki smo jih delali slabše v petek, bomo danes popravili. Predvsem pa moramo biti vsaj tako motivirani kot FC Bronx, ki je sicer prinesel domov ugoden rezultat z Vrhnike, a to ni noben plus za njih,“ je jasen Simeunovič, ki se nadeja, da lahko ob remiju zabijejo gol več, kot so ga Primorci na Vrhniki, ali pa kar zmagajo.

„To je za nas finale! ! Nimamo kaj skrivati, želimo si nove zmage! Mislim, da se ekipi med sabo zelo dobro poznata. Večjih presenecenj ni pričakovati,“ pa pred tekmo razmišlja Marko Hrvatin, trener FC Bronxa.

Opozarja na golmana Berzelaka

„Menim, da se bo Nejc Berzelak več vključeval v igro. Preprican pa sem, da bo odločala dnevna forma in večja želja po zmagi. A moramo se zavedati, Siliko tako slabo kot prvo tekmo ne more igrati. Zato nisem bil zadovoljen s končnim rezultatom (2:2 je bilo; op.a.) po koncu prve tekme,“ sklene Hrvatin.

Ekipi sta se v tej sezoni v 1. SFL pomerili trikrat – dve tekmi sta se končali z remijem (2:2, 4:4), Siliko pa je že slavil na Škofijah (6:2).

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 21.06.2021 | 1. SFL
  Duščak in Perić še vsaj eno sezono v Dobovcu
  Član ekipe iz Obsotelja ostaja slovenski reprezentant Klemen Duščak (1994), ki vstopa v 4. sezono v Dobovcu. Po prvi sezoni v Dobovcu pa je sodelovanje podaljšal tudi hrvaški reprezentant Luka Perić (1997), ki je v lanski sezoni na slovenski sceni za Dobovec odigral 30 tekem, dosegel pa je 38 golov.
 • 17.06.2021 | 1. SFL
  Razpis za strokovni naziv Trener futsal UEFA B
  Predavatelji usposabljanja so Tadej Levstek, Dušan Razboršek, Andrej Dobovičnik, Štefan Tivold, Domagoj Šutalo, Marko Pocrnjič, Matjaž Železnik, Robert Misja, Iztok Kavčič, Elsner Branko in po potrebi še drugi zunanji sodelavci Nogometne zveze Slovenije. Vodja šolanj in usposabljanj Nogometne zveze Slovenije je Matjaž Jaklič.
 • 16.06.2021 | 1. SFL
  Ostajata tudi Čujec in Novak
  Trener Kujtim Morina bo v novi sezoni lahko računal tudi na dvojec Niko Cesarec&Marko Peček, ki sta takisto podaljšala sodelovanje z ekipo iz Obsotelja.
 • 14.06.2021 | 1. SFL
  Litija predstavila novega golmana
  Z Vrhnike iz ekipe Silika se v mesto ob Savi seli golman Nejc Berzelak. Nejc, rojen je leta 1998, je kot vratar v 1. SFL odigral 106 tekem in kot vratar dosegel 21 golov. Bil je član tudi mlajših reprezentančnih selekcij, trenutno pa vratar članske reprezentance Slovenije.
 • 14.06.2021 | 1. SFL
  Še trije podaljšali zvestobo prvaku
  V ekipi Dobovca nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono. Pred dnevi so potrdili, da bo trener ostal Kujtim Morina, v ekipi sta ostala tudi Damir Puškar in Rok Mordej. Klub iz Obsotelja pa je to pot potrdil, da v moštvu ostaja tudi trojec Žiga Čeh, Teo Turk in Vedran Matošević.
 • 12.06.2021 | 1. SFL
  Morina, Mordej in Puškar ostajajo v Dobovcu
  S sestavljanjem ekipe so pričeli tudi v taboru aktualnega državnega in pokalnega prvaka FK Dobovca. Najprej so potrdili, da ostaja glavni trener. Hrvaški strateg Kujtim Morina bo še naprej vodil Dobovec, kamor je prišel poleti 2017.
 • 11.06.2021 | 1. SFL
  Igor Osredkar se vrača v Litijo
  Kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar bo vnovič oblekel dres FC Litije, kjer je igral do decembra 2013, potem pa odšel na tuje. Uspešno je nastopal na Hrvaškem v dresu Makarske in Nacionala.
 • 06.06.2021 | 1. SFL
  Po naslovu že pogledujejo v novo evropsko sezono
  „Lovorik in medalj nima smisla šteti, to je le statistika, od katere pa se ne živi. Je pa prav, da se poveselimo, ko kaj osvojimo. Bili smo uigranejši, imeli smo daljšo klop, kar osem enakovrednih igralcev in še nekaj teh, ki bi lahko pomagali. Litija te širine ni imela, je pa premogla kvalitetne igralce,“ je povedal Kristjan Čujec, pred klubom FK Dobovec so novi evropski izzivi.
 • 04.06.2021 | 1. SFL
  Dobovec prvak, Litiji srebro
   Državni prvak v futsalu za sezono 2020/21 je Dobovec. Na današnji četrti finalni tekmi je v gosteh s 5:0 (2:0) premagal Litijo in slavil s skupnim izidom 3:1 v zmagah.
 • 04.06.2021 | 1. SFL
  Siliku bron, Bronx četrti
  Izkazalo se je, kar sta napovedala trenerja. Marko Hrvatin, vodi FC Bronx, je pred tekmo opozarjal na Berzelaka, ki je potem odločil boj za bron. Mile Simeunovič, ki sedi na klopi Silika, pa je povedal, da rezultat 2:2 ni nikakršna prednost Primorcev.

DELI NA

0