06.05.2022 | 1. SŽNL
Ko je ligaška tekma generalka za pokalni finale

Od sobote do prihodnje nedelje se obeta pester pokalno-ligaški spored. Še posebej za vrsti ŽNK Olimpije Ljubljana in ŽNK Ljubljana. Ekipi se bosta udarili jutri, v soboto, v 19. krogu SŽNL, za nameček pa se bosta v sredo, 11.5., v Celju udarili še za pokalni naslov. 

Ligaški vikend, sobota in nedelja, prinaša obračune Krim – ŽNK Doxakey, NK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Radomlje (vse tri v soboto), v nedeljo pa bo na sporedu še tekma Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Cerklje. 

Ob tem vabilo, da si tekmo ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Radomlje (odigrano bo v Beltincih) ogledate v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si

SŽNL, 19. krog, 7.5.
Krim – ŽNK Doxakey (11.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana (16.00)
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Radomlje (17.00)

8.5.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Cerklje (18.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 64
Zal Kuštrin (ŽNK Radomlje) 42
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 41

V štirih tekmah do cilja

ŽNK Olimpija Ljubljana je ekipa, ki je ob koncu sezone v igri za dve lovoriki – tako državni kot pokalni naslov. »Imamo svoj cilj, vemo, kaj želimo letos narediti, do tega cilja pa nas čakajo še štiri tekme. Predvsem moramo biti pametni, strpni, dosledni. Veliko spoštovanje gojimo do ŽNK Ljubljana,« uvodoma pove trener Olimpije Miki Kondič.

»Z dekleti smo skupaj že nekaj časa, zato smo sposobni, da lahko v kratkem času nekaj tudi spremenimo, tudi od tekme do tekme. Obe tekmi, tako sobotna ligaška kot sredina pokalna, sta zelo pomembni. Dileme za nas ni, potrebno je igrati pametno in na obeh tekmah zmagati,« nadaljuje Kondič.

»Ekipo ŽNK Ljubljana cenimo, gre za mešanico izkušenj in mladih igralk, ki jih poznamo še iz vrste ŽNK Krima.  Dobro trenirajo, dobro so vodene, čaka nas zahtevno delo. Ki terja poln angažma in resen pristop od prve do zadnje minute,« nadaljuje Kondič, ki bo zaigral brez kaznovane golmanke Sare Nemet. Je pa strateg Olimpije vesel, ker se po poškodbi vračata Adrijana Mori in Zala Vindišar.

Razvoj igralk in kluba

ŽNK Ljubljana na prvenstveni lestvici zaseda 3. mesto, v 17. krogu pa so doživele visok poraz, s kar 7:0 so jih ugnale Radomljanke.

»Po težkem porazu so punce odreagirale odlično, pristop na treningih je še boljši. Sedaj je potrebno to prenesti na tekme in odigrati disciplinirano vse do zadnje minute,« je odziv po porazu opisala trenerka Urška Žganec.

»Kot že večkrat omenjeno, bomo poskušali igrati našo igro. Želimo slediti viziji kluba. Želimo, da se punce razvijajo celovito, v vseh elementih nogometne igre, velik poudarek pa dajemo tudi na osebnosti razvoj, ki je za športnike ravno tako zelo pomemben. Se pa zavedamo, da je to proces in da te stvari ne pridejo čez noč. Gremo tekmo po tekmo. Pripravljeni smo, Olimpije se ne bojimo,« odločno sklene nekdanja slovenska reprezentantka. 

Tekst: D.P.
Foto: SP sport photography

SORODNE NOVICE

 • 27.11.2022 | 1. SŽNL
  Pomurkam jesenski naslov
  Za konec nogometne jeseni v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje smo videli danes še dve tekmi 12. kroga. V Bratoncih je ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci z 9:0 premagala ŽNK Cerklje in potrdila naslov jesenskih prvakinj, mestni derbi pa je z zmago 7:2 pripadel ŽNK Olimpiji, ki je bila boljša od ŽNK Ljubljane. Dve tekmi sta bili v soboto, ko je ŽNK Radomlje Medex z 11:0 odpravil Krim, Ptuj pa s 3:2 Primorje Gaia Naturelle.
 • 26.11.2022 | 1. SŽNL
  Zmaga na 200. tekmi, v nedeljo dva prenosa
  S tekmami 12. kroga v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje se končuje jesenski del. V soboto sta se zmag veselila ŽNK Ptuj in ŽNK Radomlje Medex. Pred nami pa nedelja, ki prinaša dva prenosa in zanimivo popoldne.
 • 26.11.2022 | 1. SŽNL
  Zaključek jeseni pred kamerami, danes na Ptuju in Radomljah
  S tekmami 12. kroga v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje se končuje jesenski del. Sobota prinaša tekmi na Ptuju in v Radomljah, jutri pa še tekmi v Ljubljani in Bratoncih. Tekmo iz Ljubljane si boste lahko ogledali na Planet TV-ju 2, tekma iz Bratoncev pa v neposrednem spletnem prenosu na spletni strani Nzs.si.
 • 20.11.2022 | 1. SŽNL
  Gorenjke po preobratu, Ljubljani derbi proti Radomljam
  V predzadnjem jesenskem krogu, 11. po vrsti, je ŽNK Ljubljana premagal ŽNK Radomlje Medex, vodilne Pomurke so bile prevelik zalogaj za Krim, Olimpija pa za Ajdovke. Pred kamerami Planet TV-ja zmaga Gorenjk na Ptuju.
 • 19.11.2022 | 1. SŽNL
  Kamere na Ptuju
  Pred ekipami v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje je 11. krog, tudi tokrat s televizijskim prenosom. Kamere Planet TV-ja bodo na Ptuju, kjer gostuje ekipa ŽNK Cerklje. Ob tem velja omeniti še tri tekme – dve v Ljubljani in ena v Ajdovščini.
 • 06.11.2022 | 1. SŽNL
  Zgornji dom upravičil vlogo favorita
  Pred reprezentančnim premorom, jutri se bo zbrala ženska članska reprezentanca, je bil na sporedu 10. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje. Prve štiri ekipe s prvenstvene lestvice so bile prepričljivo boljše od ekip s spodnjega doma. Prvenstvo se nadaljuje v soboto, 19. novembra.
 • 05.11.2022 | 1. SŽNL
  Kamere v Radomljah in Ljubljani
  Pred reprezentančnim premorom je v nedeljo na sporedu 10. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje, ki prinaša tekme v Radomljah, Bratoncih in Ljubljani. Vključno z dvema prenosoma – iz Radomelj in Ljubljane.
 • 30.10.2022 | 1. SŽNL
  Pomurke do nove zmage, nepremagane že 16 tekem
  S tekmo na Ptuju in visoko zmago ŽNK Olimpije Ljubljana (0:16) se je v soboto začel 9. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje. Z osmimi goli se je za zmago Olimpije izkazala Ana Milović. V nedeljo je ŽNK Nona Pomurje Beltinci z 8:1 v gosteh premagal ŽNK Ljubljano, ŽNK Radomlje Medex pa so v Cerkljah z 2:0 porazile gorenjske ligašice. Tekma Primorje Gaia Naturelle – Krim je bila preložena.
 • 29.10.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija suvereno, ŽNK Ljubljana želi do točk proti Pomurkam
  S tekmo na Ptuju in visoko zmago ŽNK Olimpije Ljubljana (0:16) se je začel 9. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje. Z osmimi goli se je za zmago Olimpije izkazala Ana Milović. V nedeljo pa sledita dva prenosa: spletni prenos iz Velesovega se začne ob 11. uri, TV prenos na Planet TV-ju pa ob 14. uri, ko bodo kamere v Ljubljani.
 • 29.10.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija želi na Ptuju začeli zmagoviti niz
  Jutri v nedeljo sta na sporedu kar dva prenosa: spletni prenos iz Velesovega se začne ob 11. uri, TV prenos na Planet TV-ju pa ob 14. uri, ko bodo kamere v Ljubljani.

DELI NA