06.05.2022 | 1. SŽNL
Ko je ligaška tekma generalka za pokalni finale

Od sobote do prihodnje nedelje se obeta pester pokalno-ligaški spored. Še posebej za vrsti ŽNK Olimpije Ljubljana in ŽNK Ljubljana. Ekipi se bosta udarili jutri, v soboto, v 19. krogu SŽNL, za nameček pa se bosta v sredo, 11.5., v Celju udarili še za pokalni naslov. 

Ligaški vikend, sobota in nedelja, prinaša obračune Krim – ŽNK Doxakey, NK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Radomlje (vse tri v soboto), v nedeljo pa bo na sporedu še tekma Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Cerklje. 

Ob tem vabilo, da si tekmo ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Radomlje (odigrano bo v Beltincih) ogledate v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si

SŽNL, 19. krog, 7.5.
Krim – ŽNK Doxakey (11.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana (16.00)
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Radomlje (17.00)

8.5.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Cerklje (18.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 64
Zal Kuštrin (ŽNK Radomlje) 42
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 41

V štirih tekmah do cilja

ŽNK Olimpija Ljubljana je ekipa, ki je ob koncu sezone v igri za dve lovoriki – tako državni kot pokalni naslov. »Imamo svoj cilj, vemo, kaj želimo letos narediti, do tega cilja pa nas čakajo še štiri tekme. Predvsem moramo biti pametni, strpni, dosledni. Veliko spoštovanje gojimo do ŽNK Ljubljana,« uvodoma pove trener Olimpije Miki Kondič.

»Z dekleti smo skupaj že nekaj časa, zato smo sposobni, da lahko v kratkem času nekaj tudi spremenimo, tudi od tekme do tekme. Obe tekmi, tako sobotna ligaška kot sredina pokalna, sta zelo pomembni. Dileme za nas ni, potrebno je igrati pametno in na obeh tekmah zmagati,« nadaljuje Kondič.

»Ekipo ŽNK Ljubljana cenimo, gre za mešanico izkušenj in mladih igralk, ki jih poznamo še iz vrste ŽNK Krima.  Dobro trenirajo, dobro so vodene, čaka nas zahtevno delo. Ki terja poln angažma in resen pristop od prve do zadnje minute,« nadaljuje Kondič, ki bo zaigral brez kaznovane golmanke Sare Nemet. Je pa strateg Olimpije vesel, ker se po poškodbi vračata Adrijana Mori in Zala Vindišar.

Razvoj igralk in kluba

ŽNK Ljubljana na prvenstveni lestvici zaseda 3. mesto, v 17. krogu pa so doživele visok poraz, s kar 7:0 so jih ugnale Radomljanke.

»Po težkem porazu so punce odreagirale odlično, pristop na treningih je še boljši. Sedaj je potrebno to prenesti na tekme in odigrati disciplinirano vse do zadnje minute,« je odziv po porazu opisala trenerka Urška Žganec.

»Kot že večkrat omenjeno, bomo poskušali igrati našo igro. Želimo slediti viziji kluba. Želimo, da se punce razvijajo celovito, v vseh elementih nogometne igre, velik poudarek pa dajemo tudi na osebnosti razvoj, ki je za športnike ravno tako zelo pomemben. Se pa zavedamo, da je to proces in da te stvari ne pridejo čez noč. Gremo tekmo po tekmo. Pripravljeni smo, Olimpije se ne bojimo,« odločno sklene nekdanja slovenska reprezentantka. 

Tekst: D.P.
Foto: SP sport photography

SORODNE NOVICE

 • 15.06.2022 | 1. SŽNL
  Bogato zaznamovali klubski jubilej
  V ŽNK Radomlje je v teh tednih slovesno. Sezono v SŽNL so sklenili na 3. mestu, prebili so se v polfinale pokala NZS, uspehe pa žanjejo tudi v mlajših selekcijah, za nameček pa so ob desetletnici kluba pomembna uspeha dodali še zunaj terena.
 • 09.06.2022 | 1. SŽNL
  Gabor ostaja na krmilu prvakinj
  „Po osvojenem prvem mestu v državnem prvenstvu in deveti zvezdici za najboljšo ekipo v Sloveniji se veselim nadaljnjega sodelovanja z ženskim nogometnim klubom Nona Pomurje. Zahvaljujem se izvršnemu odboru in podpredsedniku Simonu Jakšiču za zaupanje, da lahko v novi sezoni vodim najboljši klub v Sloveniji,“ je povedal Gabor.
 • 23.05.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija v novo sezono z novim trenerjem
  Minulo nedeljo se je končalo 30. jubilejno državno prvenstvo članic. ŽNK Olimpija Ljubljana je zasedla 2. mesto, osvojila je pokal. Vodstvo ljubljanskega kluba pa se je odločilo za trenersko menjavo. Miki Kondić ni več trener članic ljubljanskega kluba.
 • 22.05.2022 | 1. SŽNL
  S tremi tekmami sklenili jubilejno sezono
  Končana je 30. jubilejna sezona SŽNL. Deveti naslov prvakinj so že v soboto osvojile igralke ŽNK None Pomurje Beltinci. Drugo mesto je z identičnim številom točk (58) dosegla Olimpija, 3. mesto je pripadlo Radomljam. Ana Milović je s 66 goli prva strelka tekmovanja.
 • 21.05.2022 | 1. SŽNL
  Pomurke z remijem do devetega naslova
  Ekipa trenerja Zlatka Gaborja je na zadnji prvenstveni tekmi doma v Beltincih remizirala z ljubljansko Olimpijo (0:0) in si priigrala točko, ki jo ob boljši medsebojni razliki proti Olimpiji pelje na vrh.
 • 21.05.2022 | 1. SŽNL
  V Beltincih želijo postaviti piko na i jubilejni sezoni
  Danes bomo v Beltincih ob skorajšnjem koncu jubilejne 30. sezone SŽNL dobili državne prvakinje. V igri za laskavi naslov sta zasedbi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Prenos tekme 21. kroga bo na Sportklubu, obračun se začne ob 17.30.
 • 20.05.2022 | 1. SŽNL
  Po zaslugi trenerja mirno in samozavestno na zadnjo tekmo sezone
  »Trenirale smo dobro, pripravljene smo na sobotno tekmo. Motivacija je na pravi ravni,« uvodoma pove Špela Kolbl, vodnilna strelka in kapetanka ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki jutri ob 17.30 v Beltincih s tekmo proti ŽNK Olimpija Ljubljana končuje sezono.
 • 19.05.2022 | 1. SŽNL
  V Beltince na derbi pripravljene na vse
  V Beltincih v soboto, 21. maja, ob 17.30 igrata domači ŽNK Nona Pomurje in gostujoča vrsta ŽNK Olimpije Ljubljana. Ekipi sta pred zadnjo tekmo prvenstva točkovno poravnani. Pomurkam vse razen poraza prinaša naslov, Olimpija pa mora za novo lovoriko zmagati. Prenos tekme bo na Sportklubu.
 • 19.05.2022 | 1. SŽNL
  Vlogo favoritinj prepuščajo Olimpiji
  Na zadnjih 90 minut sezone prihajata ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana točkovno poravnani – oboji so zbrali po 57 točk. A je računica preprosta – Pomurke bodo prvakinje, če ne izgubijo, Olimpiji šteje le in samo zmaga.
 • 15.05.2022 | 1. SŽNL
  Štiri prepričljive zmage, poraženke brez gola
  Za nami je 20. krog SŽNL, ko so se zmag veselili ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Cerklje (tudi pred kamerami NZS), ŽNK Radomlje in ŽNK Olimpija Ljubljana. Ob pogledu na lestvico je jasno,  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana na (medsebojno) tekmo zadnjega kroga prihajata točkovno poravnani – oboji so zbrali 57 točk.

DELI NA