23.03.2023 | WU17
Kljub srčni in dobri igri brez EP-ja

Dekliška kadetska reprezentanca je s porazom proti Švici končala kvalifikacije za EP 2023. Švica se je z današnjo zmago (1:3) in skupno zmago na kvalifikacijskem turnirju v Sloveniji uvrstila na evropsko prvenstvo, ki bo maja letos v Estoniji.

Švicarke so se v tej starostni kategoriji še tretjič uvrstile na evropsko prvenstvo: leta 2015 so bile srebrne, leta 2012 pa četrte.

Slovenija je žal kljub dobri in srčni igri ostala na pragu uvrstitve na veliko tekmovanje.
 

KVALIFIKACIJE ZA EP 2023:

SLOVENIJA – ŠVICA 1:3 (1:1)
Stadion Matije Gubca Krško
Sodnice: Olmedo (ŠPA), Fernandez (ŠPA), Bruun (DAN), Løf Andersen (DAN)
Strelke: 0:1 Schertenleib (8.), 1:1 Testen (18.), 1:2 Klingenstein (63.), 1:3 Egli (91.)
Rumeni kartoni: Kramžar; Egli, Stoob
Rdeč karton: /
Slovenija: Vidih, Trost, Zajc,Testen, Poje Mihelič (od 13. Hrga), Madon, Kramžar, Dasovič Ravnik, Gerbec (od 87. Plevel), Kern (od 87. Kobal), Omerzu (od 71. Omerza).
Švica: Ammar, Widmer, Bennewitz, Ivelj, Wallin, Kamber, Schertenleib (od 92. Iselin), Egli, Mujela (od 80. Grande), Pfister (od 66. Stoob), Klingenstein

Slovenija je začela tekmo z identično postavo kot pred tremi dnevi proti Slovaški. Prvi polčas je prinesel dober nogomet in dva gola.

Prve pa so se veselile gostje, ki so na slovenski polovici ukradle žogo, potem je do nje prišla Sydney Schertenleib, ki je po pridobljeni žogi naredila 10, 11 korakov in udarila proti slovenskemu golu. Merila je dobro, naša golmanka je bila brez moči, Švica pa je z dobro merjenim strelom v zgornji desni kot povedla 0:1.

V nadaljevanju je bila selektorica Tina Kelenberger prisiljena narediti prvo menjavo. V 13. minuti je igro zapustila Naja Poje Mihelič, ki je ob padcu in trku s švicarsko tekmico dobila močan udarec, tudi v ramo, igre pa ni mogla nadaljevati. Zamenjala jo je Neža Hrga.

V 18. minuti pa veselje v slovenski vrsti. Po prekinitvi, kotu z desne strani, podajala je Ula Omerzu, je bila na drugi vratnici najvišja Tinkara Testen, ki je poravnala rezultat na 1:1. V 31. minuti bi Švica lahko povedla, a je strel Janine Egli ustavila vratnica. Rezultat se do konca prvega polčasa ni več menjal.

V nadaljevanju so prednjačile Švicarke, ki so med 53. in 62. minuto parkrat ogrozile naš gol. V 63. minuti pa so gostje povedle, izkoristile so napako naše zasedbe, gol je dosegla Anja Klingenstein. V 70. minuti je bilo vnovič nevarno za naš gol, a je Nuša Vidrih dobro posredovala.

Slovenija se je trudila in iskala gol, ki bi našo izbrano vrsto spet vrnil v igro za napredovanje. Selektorica Tina Kelenberger je opravila še drugo menjavo – namesto Ule Omerzu je v igro vstopila Zala Omerza.

Slovenija je izenačenje iskala tudi s prekinitev, v 77. minuti je s predložkom po prekršku poizkusila Zara Kramžar, a je gostujoča golmanka žogo uspela izbiti.

Kar ni uspelo našim, je gostjam. V 91. minuti je končni rezultat dosegla Janina Egli, ki se je še na tretji tekmi turnirja vpisala med trelke.

Izjava po tekmi:

Tina Kelenberger, selektorica Slovenije:
„Hitro smo prejeli gol, tega si res nismo želeli. A so se punce po zaostanku 0:1 res dobro odzvale, dobro so stale na igrišču in verjele v to, kar delamo, da lahko zamujeno nadoknadimo. Iz prekinitve smo izenačili. Prav prekinitve so bile naša velika priložnost. Hendikepirala nas je tudi poškodba Naja Poje Mihelič, precej uigranih zadev smo imeli prek nje. Zato smo znotraj igre menjali nekaj stvari. V igro je takrat vstopila Neža Hrga, ki se je super odzvala. Švici čestitke za uvrstitev, želimo ji uspeh na EP. Čestitke tudi našim puncam, ki so osvojile šest točk, obstale v Ligi A, hkrati pa si zagotovile tudi kvalitetne skupine za naprej. Dekletom pa dodajam še tole: kljub porazu glave gor in dober trening še naprej, da jih bo čim več prišlo do članske reprezentance!“

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 16.09.2023 | WU17
  S tekmo proti Srbiji sklenile priprave
  V Čatežu sta se še enkrat pomerile naše in srbske kadetinje, zmaga pa je tokat pripadla gostjam, 1:3 je bilo. Edini gol za Slovenijo je dosegla Jerca Plevel.
 • 16.09.2023 | WU17
  Spletni prenos iz Čateža
  V Kozjem se je med tednom zbrala dekliška kadetska reprezentanca, ki se pripravlja na skorajšnje kvalifikacije za evropsko prvenstvo. V četrtek so varovanke selektorice Tine Kelenberger doma z 2:1 premagale srbske vrstnice, danes ob 11. uri pa se bodo v Čatežu z njimi pomerile še enkrat.
 • 14.09.2023 | WU17
  Boljše od Srbije, v soboto prenos iz Čateža
  V Kozjem se je zbrala dekliška reprezentanca U17, ki je odigrala uvodno tekmo s srbskimi vrstnicami. Zmaga je ostala doma, 2:1 je bilo. Gola za zmago sta prispevali Lana Jakšič in Ula Osolnik.
 • 13.09.2023 | WU17
  Zadnji test pred kvalifikacijami za EP
  Danes se je v Kozjem zbrala dekliška reprezentanca U17. „Vse igralke s prvotnega seznama so se javile in so zdrave. Veseli, da so tudi dekleta na čakalni listi v pripravljenosti,“ ob zboru pove selektorica Tina Kelenberger.
 • 10.09.2023 | WU17
  Dvakrat proti Srbiji
  Dekliška kadetska reprezentanca se bo zbrala in pred skorajšnjim začetkom kvalifikacij za EP 2024 odigrala pripravljalni tekmi z vrstnicami iz Srbije. Tekmi bosta v Kozjem (14.9. ob 16.00) in v Čatežu (16.9. ob 11.00).
 • 23.08.2023 | WU17
  Priprave z mislijo na kvalifikacije
  Dekliška kadetska reprezentanca je v Kozjem minule dni opravila priprave, ki so se jih igralke in selektorica Tina Kelenberger izredno razveselile. Z mislimi pri kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.
 • 14.08.2023 | WU17
  Na priprave v Kozje
  V prihodnjih dneh se bo zbrala dekliška kadetska reprezentanca, ki se pripravlja na jesenske kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, na katere računa.
 • 16.06.2023 | WU17
  Kadetinje in mladinke na žrebu do tekmic
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, sta bila opravljena žreba skupin kvalifikacij za uvrstitev na evropski prvenstvi kadetinj in mladink.
 • 22.03.2023 | WU17
  Proti Švici po vozovnico za EP
  Dekliška kadetska reprezentanca bo v četrtek s tekmo proti Švici sklenila kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Tekma bo ob 15.30 na štadionu v Krškem.

DELI NA