25.05.2023 | Prva liga Telemach
Kidričani pred tekmo v Novi Gorici z dvema goloma prednosti

Prva tekma dodatnih kvalifikacij za Prvo ligo Telemach:

ALUMINIJ - GORICA : (1:1)

Strelci: Brest (7'), Marinšek (57'), Skiba (78'); Krajnc (19').
Rumeni kartoni: Brest, Marinšek; Krajnc, Selimović.
Rdeči karton: /
Aluminij: Banić, Jovan, Koblar, Schaubach, Martić, Jagić (93' Čavara), Brest (88' Grajfoner), Crnčec (46' Gorenak), Marinšek (80' Katuša), Skiba, Šturm. Trener: Robert Pevnik.
Gorica: Likar, Krajnc, Mevlja, Selimović (82' Marinič), Mlakar, Ankrah, Petrović (64' Baruca), Karrica (75' Iličić), Velikonja (64' Hrka), Juncaj (64' Leban), Kolobarić. Trener: Agron Šalja.

Kidričani so povedli iz prve priložnosti. Vratar Tibor Banić je poslal dolgo žogo v napad, Ahmed Ankrah je dobil skok, a je žogo poslal za hrbet svoje obrambe. Marko Brest je bil prehiter za zadnjo vrsto Gorice, Uroša Likarja pa je premagal s strelom med nogama.

Gostje so po prejetem zadetku prevzeli pobudo. Vahid Selimović se je najprej znašel v prepovedanem položaju, v 18. minuti pa je bil po kotu in poskusu Nejca Mevlja na mestu Tibor Banić. Domači vratar je minuto zatem odbil tudi strel Bernarda Karrice, Kidričani pa so žogo slabo izbili.

Okroglo usnje je namreč končalo pri Alenu Krajncu, ki je izenačil z natančnim diagonalnim udarcem z desne strani kazenskega prostora. Štajerec, ki je v Kidričevem preživel kar štiri sezone in pol, gola ni pretirano proslavljal.

Krajnc je bil nevaren tudi v 44. minuti, ko je nevarno prodrl po desni strani igrišča. Banić je strel izbil v kot, po katerem je čuvaj domače mreže izbil še nevaren predložek. Tik pred odmorom je po podaji z desne poskuil še Brest, vendar je z glavo meril preko gola.

Štajerci so odločno krenili tudi v drugi polčas, v uvodni minuti nadaljevanja srečanja je bil po predložku z desne z glavo nevaren Daniel Skiba. Likar je udarec Poljaka preusmeril v kot, le minuto zatem pa se je na drugi strani izkazal še Banić, ki je dobil soočenje s Karrico, v 55. minuti pa je bil po podaji v prostor hitrejši od Daria Kolobarića.

V 56. minuti so domačini prišli do enajstmetrovke. Brest je izkoristil nesporazum Uroša Likarja in Vahida Selimovića, ki je posegel po prekršku, z bele točke pa je bil uspešen Nik Marinšek. Likar v 66. minuti ni imel težav z volej udarcem Gala Gorenaka, Primorci pa so zapretili minuto kasneje. Dario Kolobarić in Darko Hrka predložka pred vrata Aluminija nista uspela preusmeriti v mrežo. V 73. minuti so Goričani zadeli vratnico, a je bil Kolobarić ob podaji v prepovedanem položaju.

V 78. minuti se je goriška mreža zatresla še tretjič! Akcijo je pričel Brest, po podaji Marinška pa je bil za Selimovića prehiter Daniel Skiba, poljski napadalec je Likarja ugnal z diagonalnim strelom v spodnji levi kot. Tik pred koncem je z razdalje sprožil še Marko Čavara, a Likar imel težav s strelom.

Povratna tekma bo odigrana v nedeljo, pričela se bo ob 17:30. 

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.05.2023 | Prva liga Telemach
    Kidričani potrdili povratek med najboljše
    Nogometaši Aluminija so si po letu igranja v drugi ligi priigrali vrnitev med slovensko elito. V kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telemach so bili boljši od Gorice, prvo tekmo v Kidričevem so dobili s 3:1, na povratni v Novi Gorici pa danes iztržili remi 1:1.
  • 27.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Gorica - Aluminij
    Aluminij si je na domačem igrišču priigral zajetno prednost pred povratno tekmo na Primorskem, a pri Gorici verjamejo, da lahko v nedeljo prikažejo boljšo predstavo in nadoknadijo zaostanek. Kdo bo prvoligaš v sezoni 2023/24?
  • 24.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Gorica
    Kdo bo v prihodnji sezoni del Prve lige Telemach? Gorica se želi izogniti novemu ekspresnemu izpadu med drugoligaše, Aluminij pa po sezoni v 2. SNL išče hiter povratek med najboljše v državi.
  • 19.05.2023 | Prva liga Telemach
    Gorica do zmage in dodatnih kvalifikacij
    Nogometaši Gorice so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach doma premagali Tabor iz Sežane z 1:0 (1:0).
  • 06.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Goričani z novim porazom še naprej gladko zadnji
    Nogometaši Aluminija so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 2:0 (2:0).
  • 04.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Gorica
    Nogometaše Gorice pet krogov pred koncem sezone do devetega mesta loči osem točk, devetim Celjanom pa za točko beži Aluminij. Četrkov obračun v Kidričevem bo izjemno pomemben za obe zasedbi.
  • 25.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Gorice in Aluminija so se v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Aluminij
    Maribor in Olimpija se bosta v soboto udarila v velikem derbiju PLTS, že v četrtek pa bo na sporedu obračun začelja lestvice. Gorica bi z zmago ujela priključek s Kidričani, Aluminij lovi Sežance in Celjane.
  • 29.11.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Dvoboj dna dobil Aluminij
    Nogometaši Aluminija so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 2:1 (1:1).

DELI NA