Kidričani podaljšali s trojico

Kidričani se bodo v nogometno pomlad podali brez Francesca Tahiraja in Erika Glihe, stratreg Oliver Bogatinov pa bo lahko tudi v prihodnje računal na pomoč Luke Janžekoviča, Nemanje Jakšića in Ilije Martinovićaa, ki so podaljšali pogodbo s tretjim klubom prvenstva.

"Za podaljšanje sodelovanja sem se odločil, ker mi je všeč vizija, ki mi jo je predstavil predsednik. Všeč mi je moje mesto in moja pot v tej viziji. Tudi do sedaj smo igrali dobro igro, zasedli visoko mesto na lestvici in se uvrstili v polfinale pokala. Atmosfera v ekipi ostaja vrhunska, delo s trenerji je profesionalno in disciplinirano. Vsi v klubu delajo maksimalno in dajo vse od sebe za nas, da so nam omogočeni čim boljši pogoji za delo. Zato si želim izkoristiti te pogoje za svoj napredek, da bom še boljši, kot sem bil v prvi polovici te sezone," je za klubsko spletno stran dejal nekdanji mladinec Crvene zvezde. Jakšić se je v Kidričevo preselil pred začetkom sezone 2016/17, potem ko je nekaj mesecev branil barve Zavrča. Doslej je v Prvi ligi Telekom Slovenije zbral 88 nastopov.

"Vesel sem, da sem dobil priložnost podaljšanja pogodbe z mojim matičnim klubom. Veliko mi pomeni, da so mi izkazali to zaupanje in da verjamejo v našo skupno zgodbo. V tem okolju imam vse kar potrebujem, imam dobre pogoje, klub mi omogoča veliko stvari, tako da ne vidim razlogov zakaj se ne bi odločil za to. Čutim, da moja zgodba v Kidričevem še ni zaključena, saj imam še nekaj rezerve. Želim popraviti še nekaj elementov svoje igre na katerih delava s trenerjem Bogatinovim. Za podaljšanje pogodbe sem se odločil, ker mislim, da je dobro za moj razvoj in ker bi rad klubu dal vse kar je v moji moči. Mislim, da lahko tukaj spišem lepo zgodbo za sebe in za klub," po podaljšanju sodelovanja pravi Janžeković. Vratar jeseni ni izpustil niti minute, produkt kidričevske šole pa je doslej za Aluminij odigral že 173 članskih tekem.

V Kidričevem ostaja tudi črnogorski branilec Ilija Martinović, ki se je rdeče-belim pridružil pred začetkom prejšnje sezone: "Za podaljšanje sodelovanja z Aluminijem sem se odločil zato, ker se tukaj dobro počutim, saj je atmosfera zelo družinska. Prav tako mi je všeč projekt, ki si ga je uprava zastavila. Klub je v naletu, igralci napredujemo, pri tem sta bila na primer uspešna Tahiraj in Gliha, smo zadovoljni, ustvarjamo rezultate, imamo najboljšega trenerja leta. Delali bomo na tem, da se uvrstimo v finale pokala in da ostanemo čim bližje vrhu prvoligaške lestvice. Cilj sicer še vedno ostaja enak, to je vsaj osmo mesto. Zato gremo korak po korak. Še naprej moramo biti ekipa, se držati tega ritma, moramo biti koherentni in konsistentni. Tako bomo dosegli zadovoljstvo navijačev, uprave, igralcev, trenerjev. Za sebe si želim, da bom zdrav in da bom lahko ekipi še naprej pomagal pri izpolnjevanju ciljev."

Prejšnji dogovor bi trojici Kidričanov sicer potekel s koncem sezone, pri Aluminiju pa dolžine novih pogodb niso razkrili.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | Prva liga Telemach
    V dvoboju za obstanek Radomljani do točke v zaključku
    Nogometaši Aluminija in Kalcer Radomelj so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 13.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Radomlje
    Kdo bo v zadnjih pet tekem letošnje sezone zakorakal z boljšim izhodiščem? Nogometaši Aluminija in Radomelj bodo v Kidričevem odigrali dvoboj začelja lestvice Prve lige Telemach.
  • 11.04.2024 | Prva liga Telemach
    Preobrat Kopra za zmago proti Aluminiju
    Nogometaši Kopra so v 30. krogu Prve lige Telemach doma premagali Aluminij z 2:1 (0:1).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Aluminij
    Sklepno dejanje 30. kroga Prve lige Telemach se bo odvilo na Obali, kjer Koper gosti Aluminij. Kaj bo prinesel četrtkov popoldan?
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor zanesljiv v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 0:2 (0:1).
  • 04.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Maribor
    Potem ko je z gostovanja pri vodilni ekipi lige Aluminij odnesel točko, bo skušal štrene zmešati še Mariboru. Mu lahko uspe?
  • 30.03.2024 | Prva liga Telemach
    Aluminij iz Celja odnaša točko
    Nogometaši Celja in Aluminija so v 28. krogu Prve lige Telemach igrala neodločeno 2:2 (1:2).
  • 29.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Aluminij
    Uvodni krog zadnje četrtine Prve lige Telemach bodo s štajerskim dvobojem zaključili nogometaši Celja in Aluminija. Kidričani so v letošnji sezoni že dvakrat prekrižali načrte grofov, kako bo v soboto?
  • 16.03.2024 | Prva liga Telemach
    Domžalčani do pomembne zmage
    Nogometaši Domžal so v 27. krogu Prve lige Telemach premagali Aluminij z 2:0 (1:0).
  • 15.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Aluminij
    Domžalska kriza je sredi tedna dobila nove razsežnosti, Aluminij pa je po porazu proti Rogaški zdrsnil na deveto mesto. Kakšen bo položaj na lestvici po sobotni tekmi?

DELI NA