Kidričani podaljšali s trojico

Kidričani se bodo v nogometno pomlad podali brez Francesca Tahiraja in Erika Glihe, stratreg Oliver Bogatinov pa bo lahko tudi v prihodnje računal na pomoč Luke Janžekoviča, Nemanje Jakšića in Ilije Martinovićaa, ki so podaljšali pogodbo s tretjim klubom prvenstva.

"Za podaljšanje sodelovanja sem se odločil, ker mi je všeč vizija, ki mi jo je predstavil predsednik. Všeč mi je moje mesto in moja pot v tej viziji. Tudi do sedaj smo igrali dobro igro, zasedli visoko mesto na lestvici in se uvrstili v polfinale pokala. Atmosfera v ekipi ostaja vrhunska, delo s trenerji je profesionalno in disciplinirano. Vsi v klubu delajo maksimalno in dajo vse od sebe za nas, da so nam omogočeni čim boljši pogoji za delo. Zato si želim izkoristiti te pogoje za svoj napredek, da bom še boljši, kot sem bil v prvi polovici te sezone," je za klubsko spletno stran dejal nekdanji mladinec Crvene zvezde. Jakšić se je v Kidričevo preselil pred začetkom sezone 2016/17, potem ko je nekaj mesecev branil barve Zavrča. Doslej je v Prvi ligi Telekom Slovenije zbral 88 nastopov.

"Vesel sem, da sem dobil priložnost podaljšanja pogodbe z mojim matičnim klubom. Veliko mi pomeni, da so mi izkazali to zaupanje in da verjamejo v našo skupno zgodbo. V tem okolju imam vse kar potrebujem, imam dobre pogoje, klub mi omogoča veliko stvari, tako da ne vidim razlogov zakaj se ne bi odločil za to. Čutim, da moja zgodba v Kidričevem še ni zaključena, saj imam še nekaj rezerve. Želim popraviti še nekaj elementov svoje igre na katerih delava s trenerjem Bogatinovim. Za podaljšanje pogodbe sem se odločil, ker mislim, da je dobro za moj razvoj in ker bi rad klubu dal vse kar je v moji moči. Mislim, da lahko tukaj spišem lepo zgodbo za sebe in za klub," po podaljšanju sodelovanja pravi Janžeković. Vratar jeseni ni izpustil niti minute, produkt kidričevske šole pa je doslej za Aluminij odigral že 173 članskih tekem.

V Kidričevem ostaja tudi črnogorski branilec Ilija Martinović, ki se je rdeče-belim pridružil pred začetkom prejšnje sezone: "Za podaljšanje sodelovanja z Aluminijem sem se odločil zato, ker se tukaj dobro počutim, saj je atmosfera zelo družinska. Prav tako mi je všeč projekt, ki si ga je uprava zastavila. Klub je v naletu, igralci napredujemo, pri tem sta bila na primer uspešna Tahiraj in Gliha, smo zadovoljni, ustvarjamo rezultate, imamo najboljšega trenerja leta. Delali bomo na tem, da se uvrstimo v finale pokala in da ostanemo čim bližje vrhu prvoligaške lestvice. Cilj sicer še vedno ostaja enak, to je vsaj osmo mesto. Zato gremo korak po korak. Še naprej moramo biti ekipa, se držati tega ritma, moramo biti koherentni in konsistentni. Tako bomo dosegli zadovoljstvo navijačev, uprave, igralcev, trenerjev. Za sebe si želim, da bom zdrav in da bom lahko ekipi še naprej pomagal pri izpolnjevanju ciljev."

Prejšnji dogovor bi trojici Kidričanov sicer potekel s koncem sezone, pri Aluminiju pa dolžine novih pogodb niso razkrili.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 13.07.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Za začetek zmaga Aluminija pri novincu
  Nogometaši sežanskega CB 24 Tabora so v 1. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Aluminiju iz Kidričevega z 0:2 (0:2).
 • 12.07.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Pred tekmo: Tabor - Aluminij
  Povratnik v Prvo ligo Telekom Slovenije bo gostil uvodno tekmo nove sezone. Tabor se bo po skoraj dveh desetletjih spet predstavil med prvoligaši, prvi tekmec Kraševcev je Aluminij. Kakšen bo razplet obračuna?
 • 06.07.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Pogodba mlademu napadalcu
  Z oblikovanjem moštva za prihajajočo sezono nadaljujejo tudi pri Aluminiju. Kidričani so danes sporočili, da so sklenili pogodbo z mladim napadalcem Filipom Jaukom, ki je zrasel v mladinskem pogonu rdečih.
 • 04.07.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Kidričani potrdili novega napadalca
  Kidričani so danes javnosti predstavili prvega poletnega novinca. Rdečim se je pridružil hrvaški napadalec Ante Živković, ki se je z vodstvom kluba dogovoril za dveletno pogodbo.
 • 23.06.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Kidričani so se razšli z dvema
  Kako visoko lahko v prihajajoči sezoni posežejo nogometaši Aluminija? Rdeči so sezono 2018/19 sklenili s šestim mestom, kar je najboljša prvoligaška uvrstitev v zgodovini kluba, v novo prvenstvo pa bodo zakorakali s spremenjenim kadrom.
 • 12.06.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Grubor se vrača v Kidričevo
 • 25.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Poraz Olimpije pri Aluminiju
  Nogometaši Aluminija so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Olimpijo z 1:0 (1:0).
 • 24.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Pred tekmo: Aluminij - Olimpija
  Aluminij bo sezono sklenil z najboljšo uvrstitvijo v prvoligaški zgodovini kluba. Kidričanom je pozimi kazalo še bolje, rdeči pa bodo uspešno sezono sklenili z domačo tekmo proti Olimpiji.
 • 22.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Gorica doma brez zadetkov
  Nogometaši Gorice so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije z 0:0 remizirali z Aluminijem.
 • 21.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Pred tekmo: Gorica - Aluminij
  Gorica lovi zadnjo bilko v upanju na izognitev igranju dodatnih kvalifikacij. Goričani gostijo šesti Aluminij, ob lastni zmagi pa potrebujejo tudi domžalsko pomoč. Kdo bo imel po tekmi na Primorskem več razlogov za zadovoljstvo?

DELI NA