Kidričani podaljšali s trojico

Kidričani se bodo v nogometno pomlad podali brez Francesca Tahiraja in Erika Glihe, stratreg Oliver Bogatinov pa bo lahko tudi v prihodnje računal na pomoč Luke Janžekoviča, Nemanje Jakšića in Ilije Martinovićaa, ki so podaljšali pogodbo s tretjim klubom prvenstva.

"Za podaljšanje sodelovanja sem se odločil, ker mi je všeč vizija, ki mi jo je predstavil predsednik. Všeč mi je moje mesto in moja pot v tej viziji. Tudi do sedaj smo igrali dobro igro, zasedli visoko mesto na lestvici in se uvrstili v polfinale pokala. Atmosfera v ekipi ostaja vrhunska, delo s trenerji je profesionalno in disciplinirano. Vsi v klubu delajo maksimalno in dajo vse od sebe za nas, da so nam omogočeni čim boljši pogoji za delo. Zato si želim izkoristiti te pogoje za svoj napredek, da bom še boljši, kot sem bil v prvi polovici te sezone," je za klubsko spletno stran dejal nekdanji mladinec Crvene zvezde. Jakšić se je v Kidričevo preselil pred začetkom sezone 2016/17, potem ko je nekaj mesecev branil barve Zavrča. Doslej je v Prvi ligi Telekom Slovenije zbral 88 nastopov.

"Vesel sem, da sem dobil priložnost podaljšanja pogodbe z mojim matičnim klubom. Veliko mi pomeni, da so mi izkazali to zaupanje in da verjamejo v našo skupno zgodbo. V tem okolju imam vse kar potrebujem, imam dobre pogoje, klub mi omogoča veliko stvari, tako da ne vidim razlogov zakaj se ne bi odločil za to. Čutim, da moja zgodba v Kidričevem še ni zaključena, saj imam še nekaj rezerve. Želim popraviti še nekaj elementov svoje igre na katerih delava s trenerjem Bogatinovim. Za podaljšanje pogodbe sem se odločil, ker mislim, da je dobro za moj razvoj in ker bi rad klubu dal vse kar je v moji moči. Mislim, da lahko tukaj spišem lepo zgodbo za sebe in za klub," po podaljšanju sodelovanja pravi Janžeković. Vratar jeseni ni izpustil niti minute, produkt kidričevske šole pa je doslej za Aluminij odigral že 173 članskih tekem.

V Kidričevem ostaja tudi črnogorski branilec Ilija Martinović, ki se je rdeče-belim pridružil pred začetkom prejšnje sezone: "Za podaljšanje sodelovanja z Aluminijem sem se odločil zato, ker se tukaj dobro počutim, saj je atmosfera zelo družinska. Prav tako mi je všeč projekt, ki si ga je uprava zastavila. Klub je v naletu, igralci napredujemo, pri tem sta bila na primer uspešna Tahiraj in Gliha, smo zadovoljni, ustvarjamo rezultate, imamo najboljšega trenerja leta. Delali bomo na tem, da se uvrstimo v finale pokala in da ostanemo čim bližje vrhu prvoligaške lestvice. Cilj sicer še vedno ostaja enak, to je vsaj osmo mesto. Zato gremo korak po korak. Še naprej moramo biti ekipa, se držati tega ritma, moramo biti koherentni in konsistentni. Tako bomo dosegli zadovoljstvo navijačev, uprave, igralcev, trenerjev. Za sebe si želim, da bom zdrav in da bom lahko ekipi še naprej pomagal pri izpolnjevanju ciljev."

Prejšnji dogovor bi trojici Kidričanov sicer potekel s koncem sezone, pri Aluminiju pa dolžine novih pogodb niso razkrili.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 07.02.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Kidričani z dvema novincema
  Aluminij je pred nadaljevanjem Prve lige Telekom Slovenije močnejši za še dva nova obraza. V Kidričevo se je po igranju na Ptuju vrnil Luka Petek, Oliver Bogatinov pa bo lahko računal tudi na Čeha Marcela Čermaka.
 • 03.02.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Bogatinov dobil pomembno okrepitev
  Oliver Bogatinov, ki je pred tedni ostal brez Francesca Tahiraja in Erika Gliho, je dočakal pomembno okrepitev za nadaljevanje prvenstva. Kidričanom se je po koncu epizode v ameriškem Sacramentu pridružil Jure Matjašič.
 • 28.01.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Iz Ljudskega vrta v Kidričevo
  Luka Koblar in Luka Štor se iz Ljudskega vrta selita v Kidričevo, so danes sporočili iz taborov Aluminija in Maribora. Koblar bo v dresu Aluminija zaigral kot posojeni član vijolic, Štor se v Kidričevo vrača po sporazumni prekinitvi pogodbe z dosedanjim delodajalcem.
 • 17.01.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Iz Kidričevega v Belgijo in na Ptuj
  Anton Rogina in Erik Gliha spomladi ne bosta igrala v rdečem-belu dresu. Rogina bo drugo polovico sezone odigral na Ptuju, kot posojeni član Kidričanov bo pomagal Dravi, Gliha pa se seli k belgijskemu prvoligašu Sint-Truidenu.
 • 12.01.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  Iz kidričevske šume na splitski Poljud
  Aluminij, ki je bil s tretjim mestom najlepše presenečenje jeseni, je pred nadaljevanjem prvenstva ostal brez močnega orožja. Francesco Tahiraj je pol leta pred iztekom pogodbe zapustil kidričevsko "šumo" in se preselil v Split. S Hajdukom je sklenil pogodbo do konca sezone 2021/22.
 • 10.01.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
  V priprave zakorakali tudi Kidričani
  Zimskega premora je z današnjim dnem konec tudi za nogometaše Aluminija. Oliver Bogatinov je po nekajtedenskem počitku znova zbral svoje varovance, s katerimi je prezimil na visokem tretjem mestu ligaške razpredelnice.
 • 09.12.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
  Aluminij končal jesen na stopničkah
  Nogometaši Aluminija iz Kidričevega so v 19., zadnjem jesenskem krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje s 4:1 (3:1).
 • 06.12.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
  Pred tekmo: Aluminij - Celje
  Kidričani so uspešno sezono potrdili z odmevno zmago nad Olimpijo, tretje mesto na lestvici pa bodo potrjevali v dvoboju s Celjem. Prav grofje so z zgolj točko zaostanka prvi zasledovalec rdečih. Kdo bo prezimil na tretjem mestu?
 • 01.12.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
  Toča golov v Kidričevem in poraz Olimpije
  Nogometaši Aluminija so v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali ljubljansko Olimpijo s 6:2 (3:1).

DELI NA