10.05.2023 | 2. SNL
Kidričani doma s Primorjem, Rogaška gosti Krko

Lahko že v petek dobimo letošnjega zmagovalca 2. SNL? Vodilni Aluminij bo v predzadnjem krogu sezone gostil Primorje, Rogaška pa se bo pred domačimi gledalci udarila s Krko. Če Novomeščani v Rogaški Slatini ne izgubijo, bodo imeli Kidričani priložnost, da potrdijo povratek med prvoligaše.

Petek, ob 17.00: BRINJE GROSUPLJE - VITANEST BILJE
Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja: Tine Koron (Bilje)

V petkovem terminu bodo znova odigrane kar štiri tekme kroga, v Grosupljem bodo pričakali Biljence. Gre za dvoboj sredine lestvice, ki v predzadnjem krogu prvenstva nima pravega tekmovalnega naboja, kljub temu pa imajo tako domačini kot gostje nekaj motiva. Biljenci imajo na desetem mestu tri točke prednosti pred četverico klubov, ki lahko Primorce še prehitijo in izrinejo na 14. mesto, tik nad cono izpada. Črno-beli tako nizko v letošnji sezoni niso bili, zato lahko v tem črpajo dodatno motivacijo. Grosupeljčani imajo pred tokratnimi gosti s Primorske tri točke naskoka, na osmem mestu lestvice pa imajo enako število točk kot sedmo Primorje in šesta Nafta. Tudi peti Beltinci bežijo za vsega tri točke, ob tem pa ni odveč zapisati, da je ekipa Gorana Markovića z nizom zmag najlepše presenečenje pomladi. Lahko novinec v 2. SNL v zaključku sezone pridobi še kakšno mesto?

 

Petek, ob 17.00: ROGAŠKA - KRKA
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved igranja: Antonio Majcenić in Andrej Pavlović (Rogaška) ter Hamza Mešanović (Krka)
Neposredni prenos: Sportklub 1

Precej več tekmovalnega naboja bo imel dvoboj druge in tretje ekipe prvenstva. Novomeščani so sicer že pred časom zapravili možnosti, da bi si priigrali vsaj dodatne kvalifikacije za preboj v Prvo ligo Telemach, v zadnjih dveh krogih pa bodo neposredni akterji bitke za vrh lestvice. V petek bodo namreč gostovali v Rogaški Slatini, v zadnjem krogu prvenstva pa se bodo na svojem Portovalu udarili še s trenutno vodilnim Aluminijem. V Kidričevem se zagotovo ne bi upirali scenariju, po katerem zadnji krog ne bi odločal o prvem mestu, a morajo rdeči za takšen razplet dobiti tekmo s Primorjem, Slatinčani pa ne smejo premagati Krke. V zasedbi Oskarja Drobneta si po ničli v Ajdovščini ne smejo privoščiti spodrsljaja kot v prejšnjem krogu, ko so v prestolnici burje zapravili prednost dveh zadetkov. Jeseni so se na Dolenjskem veselili Slatinčani, a pozor, Krka je doslej s štirih gostovanj v Obsotelju odnesla remi in dve zmagi.

 

Petek, ob 18.00: ALUMINIJ - PRIMORJE EMUNDIA
Sodnik: Mihael Antič
Prepoved igranja: Elian Demirović (Primorje)
Neposredni prenos: NZS.si

Kidričani se bodo na zadnji domači drugoligaški tekmi v sezoni 2022/23 pomerili z Ajdovci, ki so jim pred dnevi pomagali do povratka na vrh lestvice. Sinovi burje so s preobratom v drugem polčasu ugnali Rogaško, ki je sicer še ob polčas vodila z 0:2. Ob Tariku Čandiću in Elianu Demiroviću je dvakrat udaril Marko Nunić, v preteklosti tudi napadalec Aluminija, Kidričani pa so dobro izkoristili poraz tekmeca za vrh lestvice in pred zadnjimi 180 minutami znova zasedajo vrh lestvice. O razpletu, s katerim bi si zasedba Roberta Pevnika že priigrala mesto v Prvi ligi Telemach, smo že pisali. Tudi za Kidričane pa ob tem velja, da si v dvoboju s Primorjem ne smejo privoščiti spodrsljaja, če želijo v zadnjem krogu sami odločati o svoji usodi. V primeru enakega števila točk - ta scenarij je še vedno mogoč - bi bili zaradi boljšega izkupička na medsebojih tekmah z Aluminijem v prednosti Slatinčani. Še pogled v jesen, srečanje v Ajdovščini je z bele točke odločil Nik Marinšek, ki je na zadnjih dveh tekmah dosegel kar pet zadetkov.

 

Petek, ob 19.00: NAFTA 1903 - ROLTEK DOB
Sodnik: Matej Čontala
Prepoved igranja: Laszlo Papp in Blaž Urh (Nafta) ter Žiga Avbelj in Miha Vrhovnik (Dob)

V petkovem večeru se bodo za točke pomerili še Lendavčani in Dobljani. Nafta je že jeseni zapravila vse možnosti, da bi se borila za mesta pri vrhu lestvice, kot so pričakovali pristaši kluba. Skromen niz rezultatov v nadaljevanju sezone se odraža tudi v obiskanosti domačih tekem. Krivulja rezultatov se je po odhodu Gaborja Boera, ki je v začetku maja postal pokalni prvak z ZTE-jem, nekoliko dvignila, saj so Lendavčani po remiju v prekmurskem obračunu z Beltinci slavili v Dekanih. Dobljani na drugi strani še naprej nizajo poraze, s katerimi so dokončno zapečatili svojo usodo. Dva kroga pred koncem sezone je jasno, da si roletarji na igrišču ne morejo priigrati obstanka. Vse kaže, da se bodo od 2. SNL poslovili kot zadnjeuvrščena ekipa lige, saj so si Krčani priigrali štiri točke naskoka. Dobljani so bili del drugoligaške druščine vse od sezone 2010/11, med zdajšnjimi drugoligaši pa se ponašajo z najdaljšim neprekinjem stažem v drugem razredu slovenskega nogometa.

 

Sobota, ob 17.00: ILIRIJA 1911 - KRŠKO
Sodnik: Janko Golob
Prepoved igranja: /

Druga polovica 29. kroga 2. SNL bo odigrana v sobotnem popoldnevu, Ilirija bo v prestolnici pričakala Krško. Tako kot za Dobljane, tudi za Posavce velja, da si na igrišču ne morejo več zagotoviti obstanka v drugoligaški druščini, saj dva kroga pred koncem sezone za rešilnimi mesti zaostajajo za sedem točk. Zdi se, da so se zeleni iz mesta ob Savi prebudili prepozno, tako je tudi en poraz v zadnjih petih krogih bore slaba tolažba. Ljubljančani so si miren zaključek sezone zagotovili že jeseni, že zdaj pa je jasno, da bodo sezono sklenili na najmanj četrtem mestu lestvice. Pozimi pomlajena ekipa bo imela v končnici prvenstva še nekaj motiva v dejstvu, da Mateju Poplatniku pomaga še do tretje krone najboljšega strelca 2. SNL. Izkušeni napadalec na vrhu ligaške lestvice brani gol prednosti pred Nikom Marinškom, na drugoilgaših zelenicah pa je blestel že v sezonah 2014/15 in 2016/17.

 

Sobota, ob 17.00: KETY EMMI & IMPOL BISTRICA - RUDAR VELENJE
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: Denis Tubić (Rudar)

Drugoligaški nogomet bodo v prihajajoči sezoni spremljali tudi pod Pohorjem. Bistričani so obstanek potrdili s tremi zaporednimi zmagami, v zadnjih dveh krogih pa se novincu v ligi odpira priložnost, da se prebije v zgornjo polovico lestvice. Zasedba Gorana Stankovića ima na devetem mestu zgolj dve točki zaostanka za Nafto, Primorjem in Grosupljem. Preboj med osem najboljših ekip 2. SNL bi bil za Bistrico zagotovo lep uspeh, letošnjo sezono pa bodo skušali karseda hitro pozabiti v Velenju. Apetiti ob začetku sezone so bili precej višji, Rudar pa trenutno z 31 točkami zaseda 12. mesto. Knapi z Jadranom, Fužinarjem in Triglavom tvorijo skupinico ekip nad cono izpada. Lahko Velenjčani še drugič v tej sezoni premagajo Bistrico in prekinijo pozitivno serijo tekmeca?

 

Sobota, ob 17.00: FUŽINAR VZAJEMCI - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: Luka Pihler (Beltinci)

Na Prevaljah bodo gostili koroško-prekmurski obračun Fužinarja in Beltincev. Ravenčani so brez zmage že na osmih zaporednih tekmah, na desetih tekmah nadaljevanja sezone pa so slavili vsega dvakrat, po zimskem premoru so najprej presenetili Krko in nato slavili še v dvoboju s Krškim. Zdrs po lestvici tako ne preseneča, so pa lahko s svojo uvrstitvijo zadovoljni v beltinskem taboru. Mlada ekipa trenerja Damjana Gajserja je tudi po domačem porazu s Triglavom zadržala peto mesto, dva kroga pred koncem sezone pa ima pred Lendavčani, Ajdovci in Grosupeljčani tri točke naskoka. Če bodo Beltinčani na Koroškem vknjižili 12. zmago sezone, si bodo že zagotovili peto mesto, saj imajo na medsebojnih tekmah s trojico zasledovalcev boljši izkupiček. Se lahko v soboto Ravenčanom oddolžijo še za domači poraz?

 

Sobota, ob 17.00: TRIGLAV KRANJ - JADRAN DEKANI
Sodnik: Amel Begić
Prepoved igranja: Stefan Kričković (Triglav)

Na Gorenjskem bosta za točke obračunali ekipi, ki imata na svojem računu po 31 točk, kranjski Triglav in Jadran Dekani. Oktobrski obračun se je v Dekanih končal z začetnim izidom, kdo bo boljši v Kranju? Primorci so si pred dnevi privoščili še drugi zaporedni poraz na domačem igrišču, po Kidričani so Dekane s tremi točkami zapuščali še Lendavčani, orli pa so bili uspešni na gostovanju v Prekmurju. V Beltincih je mrežo gostiteljev dvakrat zatresel Gibson Okocha, kranjski strateg Miki Kondić pa se je zmage razveselil na igrišču, na katerem je lani v zadnjem krogu prvenstva ostal brez prvega mesta v ženski ligi.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.03.2024 | Prva liga Telemach
    Rogaška do pomembne zmage v Kidričevem
    Nogometaši Rogaške so v 26. krogu Prve lige Telemach v Kidričevem premagali Aluminij z 1:0 (0:0).
  • 12.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Rogaška
    Boj za obstanek se je spomladi nepričakovano zapletel, novo poglavje pa bo dobil v sredo, ko se bosta udarila Aluminij in Rogaška.
  • 16.12.2023 | Prva liga Telemach
    Susso zadel za zmago Aluminija
    Nogometaši Rogaške so v zaostali tekmi 17. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Aluminiju z 0:1 (0:0).
  • 12.12.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Rogaška - Aluminij
    Prva od dveh preloženih tekem 17. kroga Prve lige Telemach bo odigrana v zdraviliškem mestu. Rogaška v dvoboju dna lestvice gosti Aluminij.
  • 16.09.2023 | Prva liga Telemach
    Prva zmaga Rogaške
    Nogometaši Aluminija so v 8. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Rogaški z 1:2 (0:2).
  • 15.09.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Rogaška
    Dvoboj novincev med elito bo prvi, ki ga bomo videli po reprezentančnem premoru. Kako se bo razpletel?
  • 19.05.2023 | 2. SNL
    V zadnjem krogu za prvoligaško vstopnico
    Rogaška ali Aluminij, kdo se bo v petek po 30. krogu 2. SNL veselil napredovanja med prvoligaše? Slatinčani v Krško odhajajo z dvema točkama naskoka pred Kidričani, ki gostujejo v Novem mestu.
  • 13.05.2023 | 2. SNL
    Aluminij izgubil s Primorjem, Rogaška krog pred koncem spet na vrhu
    Kidričani bi lahko ob spodrsljaju Rogaške že potrdili povratek med prvoligaše, a se je zgodilo ravno obratno. Aluminij je na domačem igrišču izgubil s Primorjem, Slatinčani pa so se krog pred koncem prvenstva vrnili na prvo mesto lestvice 2. SNL.
  • 04.05.2023 | 2. SNL
    Rogaška klonila v Ajdovščini, Aluminij spet na vrhu
    Dva kroga pred koncem 2. SNL je prišlo do spremembe na vrhu lestvice, Rogaška je prvo mesto po porazu v Ajdovščini prepustila Aluminiju, ki je slavil v Biljah.

DELI NA