28.09.2021 | A
Kek predstavil seznam za Malto in Rusijo

Slovenski selektor Matjaž Kek je na današnji novinarski konferenci v Nacionalnem nogometnem centru Brdo predstavil seznam vpoklicanih reprezentantov za kvalifikacijski tekmi z Malto in Rusijo, ki bosta 8. in 11. oktobra v Ta'Qali oziroma mariborskem Ljudskem vrtu.

V ekipo se vrača Benjamin Verbič, nekaj je tudi novih obrazov. Prvi reprezentančni vpoklikc so si prislužili Žan Karničnik, Žan Kolmanič in Timi Max Elšnik, medtem ko je vnovič zraven tudi David Tijanić.

"Popravnih izpitov ni, sami smo se pripeljali v ta položaj, v katerem za nas štejejo samo točke. V zadnjih dveh akcijah smo imeli težave s tretjo tekmo, zdaj sta samo dve. A najprej razmišljamo le o Malti, potem pa o vsem ostalem. Za nas štejejo le točke, če hočemo ostati v kombinacijah za veliko tekmovanje," je dejal Kek ob tem, da v skupini H po šestih krogih vodita Hrvaška in Rusija s po 13 točkami, Slovaška jih ima devet, Slovenija sedem, Malta in Ciper pa po štiri. Iz dosedanjega dela kvalifikacij najbolj bodeta v oči poraza na Cipru in Hrvaškem, ko so igralci delovali anemično. "Tudi o tem bomo govorili na tej akciji, ne samo o kakovosti igre, ampak tudi o odnosu. Upam, da so tudi fantje prišli do ugotovitve, da moramo biti enostavno boljši, odločnejši, agresivnejši, drugače nimamo nobenih možnosti," je poudaril selektor na novinarski konferenci.

Dodal je, da bo tekma proti Malti tekma karakterja, kjer se bo "zlomilo v eno ali drugo smer." "Jasno pa je, da igrišče vedno pokaže resnico," je še povedal. "Tisti, ki so tam že igrali, so se pošteno namučili. Če kdo misli, da je to le uvertura za Rusijo, potem lahko imamo velike težave," je opozoril. Pojasnil je, da se je malteška vrsta do zdaj pokazala vse prej kot ekipa, ki ji zlahka nasuješ pet golov. To so nenazadnje sami občutili tudi na prvi tekmi doma, ko so zmagali z 1:0, a delovali prepočasno, premalo nevarno. "Takšnega tekmeca je treba čim prej prebiti. Doma so Maltežani še odločnejši, pogumnejši. Znajo se braniti, so organizirani, zato bomo potrebovali kakovost igre. In tudi odnos. Če bo ta tudi zdaj vprašljiv, potem to ne bo za nikamor," je še dejal Kek.

Ta je v izbrano vrsto tokrat povabil tudi nekatere nove(jše) obraze, kot so Žan Karničnik, Žan Kolmanič, tudi Timi Max Elšnik, znova je zraven tudi David Tijanić. "Ne vem, zakaj bi jih klical, če jih ne bi nameraval uporabiti. Res pa je, da sta tokrat le dve tekmi in bo rotacij manj, hkrati pa so trije naši vezisti pod kartoni. Nekateri so tokrat zraven, da bi bili boljši pri agresivnosti, 'duelih'," je pojasnil Kek. Mariborčan je še povedal, da sta se pogovorila tudi z Josipom Iličićem in glede tega ni težav po burni reakciji ob menjavi v Splitu.

Slovenija se bo z Malto merila 8. oktobra ob 20.45, z Rusijo pa 11. oktobra, prav tako ob 20.45. Rusija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 37., Slovenija 64., Malta pa 171. Z Rusijo se je Slovenija v teh kvalifikacij že pomerila v gosteh in izgubila z 1:2, Malto pa je v začetku septembra doma premagala z 1:0. V skupini H po šestih krogih vodita Hrvaška in Rusija s po 13 točkami, Slovaška jih ima devet, Slovenija sedem, Malta in Ciper pa po štiri.

Seznam vabljenih igralcev:

Tekst: MKo, STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 25.11.2022 | A
  Na črni petek paketne vstopnice po izjemnih cenah
  Slovenska nogometna reprezentanca bo marca pričela s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka so po šestih zaporednih tekmah brez poraza odločeni tudi v kvalifikacijah pokazati pravo vrednost, za uvrstitev na evropsko prvenstvo pa bodo morali osvojiti najmanj drugo mesto v kvalifikacijski skupini H.
 • 24.11.2022 | A
  Andres Vombergar obiskal Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu
  Andres Vombergar je v Romuniji debitiral v dresu slovenske državne reprezentance, kjer mu je selektor Matjaž Kek namenil cel drugi polčas v Cluju, že v naslednjih dneh pa je argentinski Slovenec obiskal Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu.
 • 20.11.2022 | A
  Slovenci podaljšali pozitivno serijo, v Stožicah ugnali Črnogorce
  Nogometna reprezentanca Slovenije je za konec tekmovalnih obveznosti v letu 2022 pred več kot 11 tisoč gledalci dobila pripravljalno srečanje s Črno goro. Za zmago Slovenije je pred več kot 11 tisoč gledalci zadel Miha Zajc.
 • 20.11.2022 | A
  Slovenija danes s Črno goro
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes opravila še zadnjo tekmovalno obveznost v letu 2022. Izbrance Matjaža Keka, ki so v četrtek z 2:1 zmagali v Romuniji, čaka še obračun s Črno goro. Ta se bo v Stožicah začel ob 15. uri.
 • 19.11.2022 | A
  Slovenski nogometaši leto 2022 končujejo s tekmo s Črno goro
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo opravila še zadnjo tekmovalno obveznost v letu 2022. Izbrance Matjaža Keka, ki so v četrtek zmagali z 2:1 v Romuniji, čaka še obračun s Črno goro. Ta se bo v Stožicah pred približno 10.000 gledalci začel ob 15. uri.
 • 18.11.2022 | A
  Pomembne informacije pred tekmo s Črno goro
  Za nedeljsko tekmo med Slovenijo in Črno goro v Stožicah vlada veliko zanimanje, zato vsem navijačem priporočamo, da se seznanijo s pomembnimi informacijami pred tekmo.
 • 17.11.2022 | A
  Z odličnim prvim polčasom do nove zmage
  Reprezentanca Slovenije je z odlično predstavo v prvem polčasu pripravljalnega srečanja premagala Romunijo. Slovenci so pozitivno serijo podaljšali z goloma Benjamina Šeška in Andraža Šporarja.
 • 17.11.2022 | A
  Slovenija danes z Romunijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 17.30 odigrala pripravljalno tekmo v Cluju z Romunijo. Naši fantje želijo nadaljevati pozitiven vtis in izkoristiti čas pred marčevskim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024.
 • 16.11.2022 | A
  Reprezentanca prispela v Romunijo
  Nogometna reprezentanca Slovenije je po popoldanskem letu v Cluj prispela v Romunijo, kjer bo jutri, ob 17:30, odigrala prvo od dveh novembrskih prijateljskih tekem.
 • 16.11.2022 | A
  Tekmi z Romunijo in Črno goro kot uvod za prihajajoče kvalifikacije
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 17.30 po slovenskem času v Cluju igrala prijateljsko tekmo z Romunijo. Na pot bo šla danes popoldne, želja pa je nadaljevati pozitiven vtis in izkoristiti čas pred marčevskim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. V nedeljo jo čaka še obračun v Stožicah s Črno goro.

DELI NA