05.06.2024 | A
Kek: Zmaga dobra za ozračje, izgovorov za preveč napak pa ni

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po zmagi v Stožicah z 2:1 proti Armeniji na predzadnji pripravljalni tekmi pred evropskim prvenstvom v Nemčiji dejal, da je zmaga dobrodošla za dobro ozračje v ekipi.

"Dobrodošla zmaga za dobro ozračje in nekaj veselja zaradi gledalcev, mladine. Na drugi strani pa igra, ki daje meni ogromno prostora, da igralce 'ribam' dalje, da jih opozarjam, popravljam," je po tekmi dejal Kek.

"Vesel sem, da smo zmagali in da imam ogromno materiala za analizo. Tudi to, da nismo igrali z nekaterimi, ki sestavljajo jedro še iz kvalifikacij, ne more biti izgovor za preveč napak, zamujanja v duelih in na drugi žogi," je nadaljeval selektor.

Pogrešal je "killerja", ki bi priložnosti izkoristil, da bi lahko mirneje igrali. "Mi je pa v redu, ker smo tudi na klopi malo trpeli, morali prilagajati taktiko, na koncu koncev pa je take tekme treba dobiti in smo jo, kar je v redu," je še povedal. Dodal je, da jim je zaradi igre ob prekinitvah zmanjkal en včerajšnji in en današnji trening, na včerajšnjem sta se za nameček poškodovala Miha Blažič in Benjamin Verbič.

Zmagoviti zadetek je proti Armencem dosegel povratnik Josip Iličić. "Naj se ne dela cirkusa iz tega. Iličić je del ekipe, ki ga je sprejela. Nogomet pa je tudi karma. Velikokrat ti nekaj vzame, velikokrat pa te tudi nagradi. Če je kaj, naj bo to nagrada za sezono v Mariboru, da me je prisilil, da razmišljam, kako lahko pomaga na igrišču. Bile so tudi napačne žoge, toda o tem se bomo še pogovarjali," je dejal Kek.

Kot je dodal, je kar nekaj igralcev s težavami, pri čemer se je dolga odsotnost poznala Sandiju Lovriću, časa za čakanje pa ni. Končni seznam bo moral Kek sporočiti najpozneje do 7. junija opolnoči. Kot je dejal, polovično pripravljeni igralci ne bodo mogli zraven, če ne bo nadaljnjih zapletov, bo s širšega seznama odpadel eden od vratarjev ter trije igralci v polju.

Slovenija bo zadnjo pripravljalno tekmo pred odhodom v Nemčijo igrala v soboto ob 15. uri v Stožicah proti Bolgariji.

Tekst: STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 02.07.2024 | A
  Dobrodošli doma!
  Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljek v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, so se po zgodovinskem dosežku danes na Kongresnem trgu v Ljubljani navijačem zahvalili za vso podporo med EP. Nogometaši so ob zahvalah poudarili tudi željo po čimprejšnjem vnovičnem takšnem sprejemu.
 • 02.07.2024 | A
  Pozdravite slovenske junake na Kongresnem trgu
  Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljkovi tekmi osmine finala UEFA evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, se bodo po zgodovinskem dosežku danes ob 18. uri svojim privržencem za podporo zahvalili na Kongresnem trgu v Ljubljani.
 • 02.07.2024 | A
  Kek: Dokazali smo, kako se bori za dres
  Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po porazu po enajstmetrovkah v osmini finala evropskega prvenstva proti favorizirani Portugalski dejal, da kljub zgodovinskemu uspehu ne moreš slaviti po porazu, da pa je v grenkobi veliko sladkega.
 • 01.07.2024 | A
  Bravo, fantje!
  Slovenska nogometna reprezentanca je v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji po enajstmetrovkah izgubila proti Portugalski z 0:3, potem ko so Josip Iličić, Jure Balkovec in Benjamin Verbič zgrešili vse tri strele z bele točke.
 • 01.07.2024 | A
  Več tisoč navijačev v Frankfurtu poskrbelo za dobro vzdušje pred tekmo s Portugalsko
  Navijači so se že dodobra ogreli v navijaški coni v Frankfurtu, kjer so se zbrali pred večerno tekmo osmine finala evropskega prvenstva med nogometnima reprezentancama Slovenije in Portugalske. Pozneje so skupno odšli proti stadionu.
 • 01.07.2024 | A
  Nogometna vročica se znova seli tudi na ulice slovenskih mest
  Nogometna vročica se bo z današnjo zgodovinsko tekmo slovenske reprezentance, ki se bo ob 21. uri prvič doslej merila v izločilnih bojih evropskega prvenstva in bo za vstop v četrtfinale poskušala premagati Portugalsko, iz nemških stadionov znova preselila na slovenske ulice. Lep nogometni večer bi utegnila pokvariti le slaba vremenska napoved.
 • 30.06.2024 | A
  Gnezda Čerin: Zakaj ne bi še enkrat presenetili
  Slovenci se bodo za preboj v četrtfinale evropskega prvenstva pomerili s Portugalci, ki so favoriti, a sta Matjaž Kek in Adam Gnezda Čerin poudarila, da v slovenskem taboru vlada izjemna energija.
 • 30.06.2024 | A
  Informacije za obiskovalce tekme reprezentance v Frankfurtu
  Pred zgodovinsko tekmo naše reprezentance smo za vse, ki si boste tekmo ogledali v Frankfurtu, pripravili nekaj pomembnih informacij.
 • 29.06.2024 | A
  Ne bojimo se Portugalske
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo odpotovala v Frankfurt, kjer jo v ponedeljek ob 21. uri čaka tekma osmine finala evropskega prvenstva proti Portugalski. Slovenska javnost z zanimanjem pričakuje obračun z enim favoritov prvenstva, tudi slovenski košarkarski as Luka Dončić verjame v uspeh.
 • 28.06.2024 | A
  Stekla prodaja vstopnic za Portugalsko
  Evropska nogometna zveza (UEFA) je danes, kot napovedano, v prodajo sprostila 6.000 vstopnic za slovenske navijače za tekmo osmine finala UEFA evropskega prvenstva med Portugalsko in Slovenijo. 

DELI NA