09.10.2019 | A
Kek: Želimo razveseliti navijače

Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 20.45 igrala sedmo kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo 2020. Tekmec v Skopju bo Severna Makedonija. Tako selektor Matjaž Kek kot vratar Jan Oblak si želita tri točke, a poudarjata, da bo nasproti stal kakovosten tekmec.

"Vsi se zavedamo, kakšna tekma nas čaka. Spoštujemo tekmeca, ki nas gosti. To bo prava tekma, oboji iščemo točke in bo velik izziv za igralce, strokovni štab in vse okoli reprezentance. Želja so nove točke in da bi še enkrat razveselili naše navijače," je na novinarski konferenci v Skopju dejal Kek.

Oblak pa pravi, da vsi pričakujejo, da bodo odigrali dobro tekmo in da bodo na igrišču takšni, kot je treba. "Prišli smo po točke, ampak besede ne pomagajo nič, če si tega na igrišču ne zaslužiš. Upam, da bomo pokazali vse to in da nesemo s sabo pozitiven izid," pravi vratar madridskega Atletica.

Dodaja, da je že prva medsebojna tekma v Ljubljani (1:1) pokazala, da je Severna Makedonija močna. "Ima dobro ekipo in tudi dobre posameznike. Izid je bil takrat takšen, kakršnega si nismo želeli. Upam, da bomo pokazali več kot v Ljubljani in prišli do treh točk. Vemo pa, da bo težko, vzdušje bo verjetno izjemno," meni Oblak.

Ta meni, da se je z novim selektorjem začel nov cikel in da iz tekme v tekmo napredujejo. "Reprezentančne akcije so na vsake toliko časa, forma se spreminja, ampak septembra smo pokazali, da smo sposobni velikih izidov. Verjamem, da bo tudi tokrat tako. Nismo bili slabi že na prvi tekmi z Makedonci, ampak na žalost smo dobili le točko. Upam, da bomo pokazali več, da bomo borbeni, da bomo šli s hladno glavo v tekmo in čakali na našo priložnost. Ne smemo pa brezglavo v določene stvari, kjer to ni potrebno."

Tudi pogled na lestvico, kjer je Slovenija druga v skupini G, ne sme zavajati. "Po septembru smo res bližje, ampak vse se hitro menja. Treba bo biti stoodstoten, verjamem, da lahko veliko naredimo in da je možnost, da bomo novembra spet vsi veseli in pričakovali zadnji tekmi," je pozitivno naravnan Oblak.

O postavi tako kot običajno selektor ni želel govoriti, dejstvo pa je, da ima kapetan Bojan Jokić določene težave s poškodbo in da bržčas na četrtkovi tekmi ne bo (veliko) igral. "Jutri potrebujemo igralce, ki so pripravljeni 120-odstotno," je dejal Kek in nakazal, da bo na Jokićevem mestu spet igral Jure Balkovec, ne nazadnje pa je zaradi težav levega bočnega branilca zraven tudi Erik Janža.

Kljub temu pa tudi selektor komaj čaka tekmo. "Ekipa ima nekaj več tekem v nogah, kar se pozna. Komaj čakam tekmo, ker bo dobra, nasproti bo stal kakovosten tekmec, kar bo od nas zahtevalo maksimum."

Poudarja, da samo tek, metanje za žogo in borbenost ne bodo dovolj, je pa zadovoljen z odnosom fantov. "Oni so si letvico postavili visoko in spet vzbudili zanimanje javnosti. Imamo dovolj informacij o tekmecu, ampak Slovenija je v položaju, da najprej razmišlja o sebi in da iz tega sprovocira čim več. Nogomet pa je stvar trenutka in ne življenja na stari slavi."

Slovenija je v skupini G na drugem mestu, na šestih tekmah je zbrala 11 točk, tri manj ima Severna Makedonija. Kekove izbrance nato v nedeljo čaka še obračun v Stožicah z Avstrijo, ki je pri desetih točkah. Vodi Poljska s 13 točkami.

Tekst: STA, MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko
  • 22.03.2024 | A
    V prodaji vstopnice za obe junijski tekmi
    Slovenska nogometna reprezentanca bo stopnjevala formo za evropsko prvenstvo 2024 pred domačimi gledalci. Varovanci Matjaža Keka bodo v junijskem terminu odigrali dve pripravljalni tekmi v ljubljanskih Stožicah, ko jim bodo nasproti stali Armenci in Bolgari. Vstopnice za obe tekmi so že v prodaji.

DELI NA