23.03.2009 | A
Kek: Slediti futsal reprezentanci

Slovenska reprezentanca se je zbrala na Štajerskem, kjer se bo pripravljala na kvalifikacijski tekmi s Češko in Severno Irsko. V slovenskem taboru kljub težavam s kartoni in poškodbam optimizma ne manjka. Na prvem treningu vadila tudi Mejač in Šišič.

Na novinarski konferenci so v kompleksu hotela Primus, sedaj že tradicionalni štajerski rezidenci izbrane vrste, pred mikrofone in kamere sedli predsednik NZS Ivan Simič, selektor Matjaž Kek, kapetan Robert Koren in Tonči Žlogar. Vsi so se strinjali, da bo tekma proti Čehom ena težjih preizkušenj, vendar bodo tisti, ki bodo na voljo selektorju Keku, pustili srce na igrišču.

Predsednik Ivan Simič je prvič v novi vlogi predsednika NZS na novinarski konferenci ob zboru reprezentance pozdravil novinarje ter se dotaknil pomembnosti prihajajočih dveh obračunov s Čehi in Severnimi Irci, obenem pa izrazil zadovoljstvo, da Slovenija v teh dneh živi za nogomet in čestital futsal reprezentanci, ki se je dan pred tem uvrstila na evropsko prvenstvo.

Preden se je dotaknil obračuna s Češko je selektor Kek najprej čestital futsal reprezentanci za uvrstitev na evropsko prvenstvo: "Najboljši slovenski igralci malega nogometa so nam pokazali pot, ki ji moramo slediti." Pričakovanja slovenske javnosti so velika, manifestirala pa so se tudi v hitri razprodaji kapacitete Ljudskega vrta: "Hvala bogu, da smo pod pritiskom, saj to pomeni, da smo doslej nekaj naredili. Tak pritisk je za nas privilegij. Poln Ljudski vrt bo znova velik motiv in takšni pritiski me ne motijo, saj so sestavni del nogometa. Pritisk bo dobrodošel, če bodo igralci dali od sebe 120 odstotkov."

Selektor Kek, ki je bil kot ponavadi ob zborih dobro razpoložen za vprašanja sedme sile, se je kajpak moral dotakniti tudi Samirja Handanoviča. Odsotnost prvega vratarja izbrane vrste se bo vsekakor poznala, kljub temu pa ima Kek na voljo dva kakovostna vratarja, ki bosta želela izkoristiti morebitno priložnost: "Ne morem govoriti o tem, kdo bo nadomestil Samirja. Kdorkoli bo igrao, bo imel ob polnem Ljudskem vrtu še dodaten motiv za dokazovanje."

Nekaj težav s poškodbami sta v zadnjih dneh imela Mirnes Šišič in Aleš Mejač, ob pa bosta po predvidevanjih zdravniške službe do tekme nared. Šišič je prvi trening treniral normalno, medtem ko je Mejač vadil po posebnem programu. V primeru, da bi kateri od njiju ne mogel igrati, ima Matjaž Kek v pripravljenosti nova imena, o katerih pa ni želel govoriti.

"Na tekmo s Češko se bomo čim bolje pripravili," je v imenu igralcev javnosti sporočil kapetan Robert Koren: "V naših glavah so trenutno zgolj Čehi. Vsi si želimo ugodnega rezultata in naredili bomo vse, da nam v prepolnem Ljudskem vrtu uspe doseči ustrezen rezultat."

Najizkušenejšega člana izbrane vrste, Antona Žlogarja, razveseljuje predvsem dejstvo, da so dobri rezultati v kvalifikacijah spet dvignili zanimanje za nogomet: "Ljudski vrt je bil razprodan v izjemno kratkem času, kar je za nas veliko priznanje obenem pa še dodatna spodbuda. Dobri rezultati so vplivali na večje zanimanje javnosti, to pa je vendarle tisto, kar smo si želeli." Tonči se zaveda, da bo vsakemu nasprotniku v Ljudskem vrtu težko in tudi Češka tokrat ne bo izjema: "Ponovno bomo imeli veliko podporo navijačev, kar nam bo na koncu zagotovo pomagalo do boljšega rezultata."

Sicer pa je na novinarski konferenci uradni opremljevalec NZS, Nike, predstavil nov, najlažji nogometni čevelj Mercurial Vapor Superfly, katerega bodo v dneh pred tekmo preizkušali tudi nekateri slovenski reprezentanti, v kolikor pa jim bo ugajal, je Nike za samo tekmo izdelal poseben čevelj s priimkom Birse, Kirma, Šišiča in Novakoviča ter datumom in imenom tekme, ki bo, sploh ob morebitnem uspehu slovenske izbrane vrste, kmalu dobil zbirateljsko vrednost. "Bistvo Nike-ove Flywire tehnologije predstavljajo izredno močne in posebej zasnovane niti, ki delujejo podobno kot kabli na visečem mostu, torej nudijo oporo stopalu ravno na tistih mestih, kjer je potrebna. Ta revolucionarna tehnologija postavlja na glavo dosedanjo izdelavo obutve, saj je v zgornjem delu čevlja minimalno materiala, čevelj sam pa je še vedno celovit oziroma obstojen in nudi optimalno oporo," so med drugim zapisali pri Nikeu.Tekst: NZS/MK
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

 • 15.06.2024 | A
  Kek: Favoriti so zato, da se jih premaga
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo ob 18. uri v Stuttgartu začela nastope na svojem drugem evropskem prvenstvu v zgodovini. Tokrat se bo za uvod pomerila z Dansko. Matjaž Kek je pred obračunom poudaril, da bodo poskusili priti do ugodnega izida proti izjemno kakovostnemu tekmecu.
 • 15.06.2024 | A
  Informacije pred tekmo reprezentance v Stuttgartu
  Za vse navijače, ki boste v Stuttgartu podpirali nogometno reprezentanco Slovenije, smo pripravili nekaj ključnih informacij pred jutrišnjo tekmo. Oblecite se v belo!
 • 14.06.2024 | A
  Mijatović: Pričakujem, da bo rekord iz Amsterdama padel
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović pred evropskim prvenstvom v Nemčiji napoveduje odlično organizacijo in velik obisk slovenskih navijačev.
 • 14.06.2024 | A
  Šporar in Brekalo o Dancih
  Slovenska nogometna reprezentanca je vse bližje svoji uvodni tekmi na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Izbranci Matjaža Keka so v Wuppertalu opravili nov trening pred nedeljskim obračunom z Dansko, ki se bo začel ob 18. uri v Stuttgartu. Vadila sta tudi Andraž Šporar, ki je že zatresel dansko mrežo, in David Brekalo.
 • 14.06.2024 | A
  Slovenski nogomet ponosen na reprezentanco
  Poglejmo si, kje so na nogometno pot stopili naši reprezentanti.
 • 14.06.2024 | A
  Nemčija in Škotska odpirata 17. evropsko prvenstvo v nogometu
  Reprezentanci Nemčije in Škotske bosta drevi ob 21. uri v Münchnu odprli 17. evropsko prvenstvo v nogometu. Na njem bo naslov branila Italija, po 24 letih pa bo na zaključnem turnirju nastopila tudi Slovenija.
 • 13.06.2024 | A
  Pričenja se Studio Slovenija
  Pred nami je deset oddaj Studio Slovenija s posebnimi gosti in ekskluzivno vsebino neposredno iz Wuppertala, kjer je nastanjena slovenska izbrana vrsta.
 • 13.06.2024 | A
  Stojanović bo nared za tekmo z Dansko, , Kurtić poudarja pomen dobrega vzdušja
  Iz Wuppertala sta se oglasila Petar Stojanović, ki bo v nedeljo nared za tekmo z Dansko, in veteran Jasmin Kurtić.
 • 12.06.2024 | A
  Slovenski nogometaši začeli priprave v Wuppertalu
  Slovenska nogometna reprezentanca je danes prvič vadila v Wuppertalu. Uvodni trening izbrancev Matjaža Keka pred začetkom evropskega prvenstva v Nemčiji si je ogledalo nekaj tisoč lokalnih nogometnih privržencev, kar je razveselilo slovenski tabor.
 • 12.06.2024 | A
  S pobudo Z vami smo v oporo športnikom
  Duševno zdravje kot vezni člen sodelovanja med Nogometno zvezo Slovenije in Skupino Triglav.

DELI NA