02.09.2020 | A
Kek: Proti Grčiji nas zanima zmaga

Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 20.45 v Stožicah igrala prvo tekmo v drugi izvedi lige narodov. Tekmec bo Grčija, v slovenskem taboru pa so še enkrat več poudarili, da gredo na vsaki tekmi na zmago. Nič drugače ne bo proti Grkom.

"Končno lahko govorimo o nogometu tudi na reprezentančni ravni. Vprašanj je veliko pred začetkom lige narodov, upam, da bomo odgovore dobili čim prej. Deset mesecev od zadnje tekme je dolga doba, izzivov pa ogromno. Tekmec je pravi, da vidimo, kje smo, kako smo sposobni odigrati. Je pa velik motiv, velika želja in razmišljanje o pozitivnem rezultatu," je na novinarski konferenci dejal slovenski selektor Matjaž Kek.

Poudaril je, da igrajo zato, da zmagajo. "Se pa zavedamo kakovosti tekmeca, ampak ne glede na vse dejavnike, ki so vplivali na zadnje obdobje in vse skupaj, pred fante postavljam golo dejstvo, da nas zanima zmaga," je dodal Kek.

Ta je pojasnil, da je vseh 24 igralcev za tekmo zdravih. Jasmin Kurtić ne bo smel igrati zaradi kartonov, nekaterih drugih, ki so bili prej stalni na reprezentančnih zborih, ni zaradi različnih razlogov.

"Ampak sem zelo zadovoljen, fantje so polni elana, mogoče pri nekaterih manjka še malce sproščenosti, ampak to je pač nacionalna selekcija. Kako bomo izgledali jutri? Upam, da zelo v redu," je še povedal Kek in napovedal določene spremembe v ekipi zaradi odsotnosti Kurtića, Josipa Iličića, kapetana Bojana Jokića, Aljaža Strune, Roberta Berića, pa tudi Reneja Krhina in še koga.

V reprezentanco se je vrnil Nejc Skubic, prišla so nekatera nova imena, obeta pa se še eno dodatno, a za prihodnje zbore, in sicer nekdanji član avstrijskih mladinskih selekcij Sandi Lovrić. V Avstriji rojeni vezist trenutno igra za Lugano. Ta je v postopku pridobivanja dokumentacije in če bo želja, kot pravi Kek, prava, potem so vrata odprta za vsakogar.

Da si želijo nekaj narediti, je potrdil tudi četrtkov kapetan Jan Oblak. "Normalno smo se zbrali zato, da bi nekaj naredili, ne le, da bi prišli domov. Hočemo nekaj doseči. Jutri gremo v tekmo na zmago, tako kot vedno," pravi zvezdnik madridskega Atletica.

"Grčija je močan tekmec, ki se v zadnjih letih sestavlja na novo in je iz leta v leto boljša. Težka tekma bo, ampak upamo na najboljše in da bomo prikazali na igrišču dovolj za tri točke," še dodaja Oblak.

Pravi, da so imeli res malo časa za priprave, ampak so kljub temu analizirali tekmeca. "A predvsem se moramo osredotočiti nase. Da se postavimo na terenu tako, kot se želimo, da bomo kompaktni in osredotočeni," še poudarja izkušeni slovenski vratar.

Tekmo z Grčijo, ki je Slovenija še ni premagala, bodo sodili Škoti Bobby Madden, Graeme Stewart in David Roome.

Slovenijo druga tekma čaka v nedeljo, ko bo prav tako v Stožicah gostovala Moldavija. V skupini 3 lige C je sicer še Kosovo.

Tekst: STA, MKo
Foto: Mak

SORODNE NOVICE

 • 26.10.2020 | A
  Berić, Kramer, Mevlja in Rep med strelci
  Za slovenskimi reprezentanti je nov zanimiv teden, ki je postregel z začetkom skupinskega dela UEFA Lige prvakov in UEFA Evropske lige. Med strelce se je vpisala četverica, po golu Mihe Mevlje so se veselili še Rajko Rep, Blaž Kramer in Robert Berić, ki se je povzpel na vrh liste strelcev lige MLS.
 • 19.10.2020 | A
  Iličić se je vrnil, Tijanić ostaja hit poljskega prvenstva
  David Tijanić, ki se je pred dnevi prvič predstavil v dresu izbrane vrste, z novim golom ostaja hit poljskega prvenstva. V pokalnem tekmovanju je bil uspešen Rajko Rep, Robert Berić pa mreže trese čez veliko lužo. V polno je meril tudi Nemanja Mitrović. Na nogometne zelenice se je po treh mesecih vrnil Josip Iličić.
 • 15.10.2020 | A
  Odmevi po visoki zmagi v Moldaviji
  Slovenska nogometna reprezentanca je oktobrsko akcijo končala s tremi zmagami. Na prijateljski tekmi je premagala San marino, pomembnejši zmagi pa je vpisala v ligi narodov na Kosovu in v Moldaviji. Selektor Matjaž Kek je z izkupičkom zadovoljen, prav tako s korakom naprej v igri, ki si ga je želel. Opozarja pa, da jih čaka še veliko dela.
 • 14.10.2020 | A
  Slovenci slavili tudi v Moldaviji
  Nogometna reprezentanca Slovenije je na četrti tekmi UEFA Lige narodov premagala Moldavijo. Za zmago s 4:0 je trikrat zadel Haris Vučkić, ki je odločil že tekmo v Prištini, moldavsko mrežo pa je v osmi minuti načel Sandi Lovrić.
 • 14.10.2020 | A
  Slovenija danes proti Moldaviji
  Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 igrala četrto tekmo v letošnji izvedbi lige narodov. V ligi C in skupini 3 bo v Kišinjevu igrala proti Moldaviji. Izbranci Matjaža Keka želijo sedmim dosedanjim točkam dodati še tri.
 • 13.10.2020 | A
  Slovenci opravili uradni trening, jutri po nove točke
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v sredo ob 20.45 igrala četrto tekmo v letošnji izvedbi lige narodov. V ligi C in skupini 3 bo v Kišinjevu igrala proti Moldaviji. Izbranci Matjaža Keka želijo sedmim dosedanjim točkam dodati še tri in nadaljevati zgodbo s Kosova.
 • 13.10.2020 | A
  Zmago v Prištini uporabiti kot motiv za sredino tekmo
  Slovenska nogometna reprezentanca je po prihodu v Kišinjev opravila regeneracijski trening, ki je potekal na pomožnem igrišču stadiona Zimbru. Naši fantje bodo prizorišče sredine tekme dodobra spoznali danes popoldan, ko je na sporedu uradni trening in nove medijske obveznosti.
 • 12.10.2020 | A
  Slovenci že v Moldaviji
  Slovenska nogometna reprezentanca je v nedeljo v Prištini prišla do zmage nad Kosovom in se tako v Moldavijo odpravlja s sedmimi točkami v ligi C in skupini 3. Selektor Matjaž Kek je bil z marsičim zadovoljen po novi zmagi, nova priložnost za želeni korak naprej pa bo v sredo v Moldaviji, kamor je ekipa poletela danes.
 • 11.10.2020 | A
  Vučkić odločil obračun v Prištini
  Slovenska nogometna reprezentanca je na tretji tekmi UEFA Lige narodov v Prištini z izidom 1:0 premagala Kosovo. Za minimalno zmago Slovenijo je v 22. minuti zadel Haris Vučkić.
 • 11.10.2020 | A
  Slovenija danes v Prištini po nove točke
  Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 na stadionu Fadil Vokkri v Prištini igrala tretjo tekmo v tej izvedbi Uefa lige narodov.

DELI NA