25.03.2024 | A
Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija

Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti, sicer lahko sledi "porcija", kot se je izrazil Kek.

"Zavedamo se, kakšen tekmec nas čaka. S spoštovanjem do Portugalske, njenih igralcev in selektorja pa moramo mi razmišljati predvsem o nas. Na Malti mi predvsem v drugem polčasu marsikaj ni bilo všeč. Zato moramo - tudi glede na tekmeca - izgledati bolje," je na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju dejal Kek.

"V preteklosti smo naredili nekaj dobrega, ampak to je preteklost. Treba je razmišljati o sedanjosti. Tekma s Portugalsko nam bo prišla zelo prav, je eden favoritov EP. Igranje proti takšni ekipi je vedno dobro za primerjavo, da vidiš, kje si," je dodal Kek in poudaril, da bo tudi tokrat izid pomemben, ampak da predvsem upa, da bodo fantje pred polnimi Stožicami igrali dobro.

"Ob dodatnem motivu in dodatnem interesu za tekmo moramo poslati pozitivno sporočilo, ki opozarja, da je tudi Slovenija taka, da ne bo šla v Nemčijo zgolj turistično. Naj bo tekma privilegij, ampak upam, da bomo jutri kakovostnejši individualno in ekipno, drugače lahko dobimo porcijo. Portugalci ne bodo 'šparali', oni lahko ob širokem kadru rotirajo. Mi moramo pa izkoristiti tisto, kar imamo, tisto, kar nas je pripeljalo na EP," je še povedal Kek.

Pristavil je, da igralci vedo, kako naj se obnašajo, da pa "moraš biti nor, če v tem poklicu ne spoštuješ imena, kot je Cristiano Ronaldo".

Dodal je, da igralcem rad da svobodo, a hkrati zahteva tudi popolno odgovornost. Proti Portugalcem je poudaril še en vidik, in sicer ta, da bo treba proti ekipi, ki je dobila vseh 11 tekem pod vodstvom Roberta Martineza z razliko v danih in prejetih zadetkih 41:4, znati trpeti v obrambi. "To je posebna kakovost posameznika in ekipe," je še povedal in zaključil, da upa, da bo tekma z obeh strani kakovostna, da ne bo poškodb in da bodo dobili kakšen odgovor na številna vprašanja pred EP.

Vezist Adam Gnezda Čerin je takisto poudaril, da jih v torek čaka lepa tekma. "Velika tekma, ki se je veselimo. Najprej zaradi velikega tekmeca, pa zaradi polnih Stožic in tudi nove zelenice na stadionu," je začel Gnezda Čerin.

Dodal je, da so bile priprave na ta obračun takšne kot ponavadi. "Portugalce smo analizirali, imajo zvezdnike, ki jim pač moraš posvetiti določeno pozornost glede na njihovo kakovost. Ampak gremo na tekmo tako kot na vsako. S stoodstotno koncentracijo, disciplino in žrtvovanjem v obrambi. Reakcija na treningih po tekmi z Malto je bila dobra, ekipa se zaveda, da moramo biti boljši. Portugalska je takšna ekipa, ki kaznuje vsako malenkost," je povedal.

Priznal je, da bo čast igrati proti takšnemu asu, kot je Cristiano Ronaldo. "Ampak Portugalska ni le Ronaldo, moramo biti pripravljeni tudi na druge nevarnosti."

To bo prva medsebojna tekma teh dveh ekip. Portugalci so sedmi na lestvici Mednarodne nogometne zveze, Slovenci pa 55.

Tekst: MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 13.05.2024 | A
  Šeškovemu strelskemu pohodu ni videti konca
  En mesec pred prvim srečanjem Slovenije na evropskem prvenstvu Benjamin Šeško stopnjuje svojo strelsko formo v Bundesligi, kjer je dosegel že svoj šesti zaporedni zadetek. Med strelce se je znova vpisal tudi Žan Vipotnik. Stojanović do nove asistence.
 • 07.05.2024 | A
  Šeško nadaljuje z odlično strelsko formo
  Minuli konec tedna so bili slovenski reprezentanti znova na delu v klubskih tekmovanjih. Benjamin Šeško je v Bundesligi dosegel svoj peti zaporedni in skupno dvanajsti zadetek, v francoski Ligue 2 pa se je z novo asistenco izkazal Žan Vipotnik.
 • 30.04.2024 | A
  Pred Eurom v dobri strelski formi
  V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
 • 23.04.2024 | A
  Šeško in Žugelj znova med strelci
  Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
 • 18.04.2024 | A
  Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
  Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
 • 16.04.2024 | A
  Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
  Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
 • 16.04.2024 | A
  Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
  Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
 • 09.04.2024 | A
  Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
  Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
 • 26.03.2024 | A
  Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
  Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
 • 26.03.2024 | A
  Slovenija danes s Portugalsko
  Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.

DELI NA