04.03.2018 | Pokal Terme Olimia
Kdo bo na vrhu nasledil Mariborčane

Litija desetič ali Dobovec MB-Monting prvič; to je vprašanje, ki si ga danes pred finalom pokala Terme Olimia zastavljajo ljubitelji futsala. Obračun bo na sporedu v Podčetrtku ob 19. uri, vstopnice so na voljo na spletni strani www.eventim.si, Petrolovih bencinskih servisih, prodajalnah Eventima in v uradni trgovini NZS v Ljubljani. Prav tako pa bo možno do vstopnic uro pred tekmo na blagajni v dvorani v Podčetrtku. Število vstopnic za posamezno tekmo je omejeno (440), zato velja pohiteti z nakupom.

Futsal pokal Terme Olimia, finale, 4.3.
FC Litija – Dobovec MB-Monting (19.00) (prenos na Sportklubu)

polfinale, 3.3.
KMN Bronx Škofije – FC Litija 4:5
 (2:1)
0:1 Turk (5.), 1:1 Zajc (10.), 2:1 Zajc (19.), 2:2 Turk (21.), 2:3 Fetić (22.), 3:3 Zajc (28.), 4:3 Radišković (29.), 4:4 Ručna (32.), 4:5 Fetić (40.)

Dobovec MB-Monting – Siliko Rem Power 7:0 (2:0)
1:0 Čujec (3.), 2:0 Majić (14.), 3:0 Mordej (24.), 4:0 Grbić (29.), 5:0 Marot (31.), 6:0 Marot (36.), 7:0 Končan (39./ag)

Več o pokalu Terme Olimia:

:: V FINALU POKALA TERME OLIMIA LITIJA IN DOBOVEC

:: ŠTIRJE V LOV NA NASLOV, V NEDELJO TUDI ZLATA ŽOGA

:: Z LOVORIKO BI SI RADI ČESTITALI ZA KLUBSKI JUBILEJ

:: S TAKTIČNIMI RAZLIČICAMI PONAGAJATI DOBOVCU

:: Z AMBICIOZNOSTJO NIMAJO TEŽAV

:: PONOSNI NA KOMPLIMENT MILETA SIMEUNOVIČA

:: ZVEZDNIŠKA ZASEDBA NA FINALNEM TURNIRJU POKALA TERME

:: NA VOLJO VSTOPNICE ZA POKAL TERME OLIMIA

:: OBVESTILO TEKMOVALNEGA SEKTORJA (023-17)

Vodilni ekipi 1. SFL

Za vse tiste, ki boste ostali doma, pa poziv, da preklopite na Sportklub, ki bo prenašal obračun dveh v tem hipu najboljših ekip v Sloveniji. Za naslov se merita vodilni ekipi 1. SFL. Litijani so imeli nekaj več dela v polfinalu, kjer so dobrih 17 sekund pred koncem tekme strli odpor KMN Bronxa, za 5:4 je zadel Alen Fetić. Dobovec je bil s 7:0 boljši od Silika Rem Power.

Ekipi sta se letos pomerili dvakrat v 1. SFL; oboji so slavili na domačem terenu. V Rogaški Slatini je bilo 8:2, v Litiji pa 4:2. A trenerja, tako Damir Pertič in Kutjim Morina, temu ne dajeta pretirane pozornosti. Iz obračunov želita izvleči nauke, jim prenesti na igralce, pogled pa usmeriti na prvo naslednjo tekmo. To je današnji finale.

Kvalitetna priprava

„Čim boljše se je treba pripraviti na ta finale. Prepričan sem, da smo se na zadnji medsebojni tekmi dovolj naučili, da bomo to znali danes uporabiti. Vemo, da nas čaka odličen tekmec, ki je dobra ekipa z dobrimi igralci. Imamo veliko željo, imamo velik motiv. Vem, da bomo imeli bučno podporo naših navijačev, ki nas podpirajo celo sezono. Naredili bomo vse, da pridemo do tega zgodovinskega prvega pokalnega naslova,“ pravi Kujtim Morina, trener Dobovca MB-Monting. Hrvaški strateg se zaveda, da ne bo lahko. Še vedno ga malce boli tisti poraz v prvenstvu, ki je Dobovcu vzel tudi prvo mesto po rednem delu 1. SFL.

Hladna glava in vroče srce

„Na tisti tekmi je Litija precej bolj agresivna. Z našimi napakami smo jim dovolili, da so dosegali lahke zadetke. Slabo smo reagirali na njihov presing. Danes mora biti boljše,“ opozarja svoje igralce. „Naredili bomo vse, da osvojimo ta pokal. Ne smemo pa si sami ustvarjati pritiska zaradi dogodkov iz preteklosti. Vemo, kaj zmoremo, v pripravi na tekmo ne menjamo nič, tudi tekme se bomo lotili tako, kot smo delali dosedaj. Dovolj smo zreli, da se obračuna lotimo s hladno glavo in vročim srcem. Pri tem moramo biti pametni: naj nas tekma ne ponese, naj ne bo napak ali nepotrebnih izključitev,“ še doda trener Morina.

Pozorno so drugi polfinale spremljali tudi v litijskem taboru. „Finale je tu. Tak obračun smo si želeli. Hoteli smo, da bi proti Dobovcu igrali za naslov. Vem, da je pred nami prav praznik futsala,“ razmišlja trener Damir Pertič. „Tega pa vam ne bom povedal ali razkril,“ nam odvrne, ko ga pobaramo o tem, kako se bodo lotili konkurence. „V glavi že imam par situacij in načinov, kako bomo igrali. Zagotovo pa vem, da bo tekma izvrstna in zanimiva. Odločala pa bo dnevna forma,“ nadaljuje Pertič, ki se nadeja, da bo tudi tokrat polna dvorana.

„V finalu bi dal rahlo prednost Litiji, saj je ohranila jedro ekipe, pa tudi način dela. Damir Pertič je na trenerskem stolčku nadomestil svojega prijatelja Tomislava Horvata, gojita isti sistem, Tekma pa bo izjemna,“ pa napove Mitja Jontez, trener KMN Sevnica.

Stalna tekmeca

Kaj pravi zgodovina zadnjih let v pokalu? Leta 2012 sta Litija in Dobovec igrala finale v Kobaridu, 3:1 je bilo za Litijo. Pred petimi leti sta se ekipi udarili za finale, boljši je bil Dobovec Trgovine Jager (5:6), a je potem klonil proti Bronxom. Leto za tem je Litija v polfinalu z 10:8 odpravila Dobovec. Leta 20015 Litije ni bilo na finalnem turnirju, Dobovec je bil poražen v finalu (Oplast, 11:7). Pred dvema letoma je Dobovec izgubil finale proti Proen Mariboru (0:3), lani pa je Dobovec obstal v četrtfinalu (Maribor je bil boljši).

Od leta 2013

Letos poteka že 23. sezona pokalnega tekmovanja (lani je bil najboljši Maribor Proen).

V dosedanjih dvaindvajsetih sezonah je naslov devetkrat pristal v Litiji, po trikrat sta slavila Oplast in Puntar, po dvakrat mariborski Luvin in FutureNet, po enkrat celjski Pelikani (Maxi klub), KMN Gorica in Bronx Škofije. Od leta 2011 je sponzor pokala NZS podjetje Terme Olimia, Podčetrtek pa od leta 2013 redno gosti finalne turnirje pokalnega tekmovanja. 

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 03.03.2019 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec MB Monting prvak pokala Terme Olimia
  Zmagovalci letošnje izvedbe pokalnega tekmovanja Terme Olimia so igralci Dobovca MB Monting. V finalu zaključnega turnirja pokala Term Olimia so danes v Podčetrtku premagali FutureNet Maribor s 3:1 (0:0). Za Dobovec je to drugi pokalni naslov, najboljši je bil tudi lani.
 • 03.03.2019 | Pokal Terme Olimia
  Tiho in skromno so čakali priložnost za pokalni naslov
  V Podčetrtku je bil v nedeljo zvečer pred skoraj 500 gledalci okronan novi stari pokalni prvak Dobovec MB Monting.
 • 03.03.2019 | Pokal Terme Olimia
  Maribor tretjič ali Dobovec drugič
  Pred nami je sklepno dejanje 24. sezone pokalnega tekmovanja v futsalu pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Nocoj ob 19.15 se bosta za prvaka pokala Terme Olimia v Podčetrtku pomerila Dobovec MB Monting in FutureNet Maribor. Prenos tekme bo na Sportklubu.
 • 02.03.2019 | Pokal Terme Olimia
  Mariborčani v Podčetrtku ne poznajo poraza
  FutureNet Maribor se je s prepričljivo zmago s 6:0 pridružil Dobovcu MB Monting v finalu pokala Terme Olimia. Mariborčani so opravili s Primorci, za nameček pa so ostali nepremagani na zaključnih turnirjih pokala Terme Olimia.
 • 02.03.2019 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec s sedmico v finale
  Dobovec MB Monting je prvi finalist pokala Terme Olimia. Branilec naslova je bil v prvem polfinalu pred 300 gledalci s 7:1 boljši od Litije. Po dva gola sta k zmagi dodala Klemen Duščak in Alen Fetić.
 • 02.03.2019 | Pokal Terme Olimia
  V Podčetrtku vse pripravljeno za futsal spektakel
  V Podčetrtku bo danes in jutri potekal finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer se bodo za 24. pokalno lovoriko v zgodovini pomerili branilec naslova Dobovec MB Monting, FutureNet Maribor, FC Litija in KMN Bronx Škofije.
 • 01.03.2019 | Pokal Terme Olimia
  Z lepimi spomini na dvorano, kjer le osvajajo
  „Bronx premore ekipo izkušenih igralcev, ki so že dolgo skupaj. Največ pozornosti pa bo treba nameniti Niku Zajcu,“ Matej Fideršek opozarja na sposobnosti prvega strelca 1. SFL.
 • 01.03.2019 | Pokal Terme Olimia
  Na klop Dobovca po naslove, ne pa po 2. mesta
  Polfinale bo na sporedu v spletnem prenosu na www.futsal.si, finale pa na Sportklubu. Na tem mestu pa tudi poziv vsem gledalcem, da pridejo v dvorano pravočasno (odprta bo 75 minut pred prvo tekmo dneva, tudi vstopnina).
 • 28.02.2019 | Pokal Terme Olimia
  V Podčetrtek ne na izlet, ampak po presenečenje
  Anže Širok je zavoljo zdravstvenih težav že sklenil sezono, poškodovan je tudi Staš Kazič, za nameček se je v tabor Litijanov prikradla še gripa. Pertič „ne joka“ in pravi, da bodo pripravljeni pričakali domačine. Z njimi so v tej sezoni odigrali tri tekme – 1:6, 1:6 in 1:3 – vse v korist Dobovca.
 • 26.02.2019 | Pokal Terme Olimia
  V Podčetrtek po presenečenje, ne pa po minute na bazenu
  V nedeljo bo minilo šest let, odkar je ekipa KMN Bronx Škofije osvojila prvi pokalni naslov. V finalu so bili škofjoti boljši od Dobovca. Obe ekipi sta tudi letos v polfinalu pokala Terme Olimia, oboji računajo na bučno podporo na turnirju. Bronxi se merijo za vstop v finale s FutureNet Maribor, Dobovec pa z Litijo.

DELI NA