08.04.2013 | U15
Kavčičevi igrali, ostali zadevali

Člani slovenskih mlajših reprezentančnih selekcij so imeli tudi ta konec tedna veliko dela. Številni so igrali pomembno vlogo v Prvi ligi Telekom Slovenije, nekateri pa blestijo tudi v tujih ligah.

Reprezentanca Slovenije U21 je imela v ognju kar osem nogometašev, ki so v barvah sedmih različnih klubov bili težke bitke 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Nobenemu sicer ni uspelo zabiti zadetka, kar pa ne zmanjša pomembne vloge na zelenicah. Domžale so kot edine imele dva predstavnika v Marku Kovjeniću in Eriku Janži, ki je igral proti nekdanjemu klubu iz Murske Sobote. Nič manj ni bil motiviran Matic Črnic, ki je v dresu Aluminija nastopil proti Mariboru, sicer aktualnemu delodajalcu. Nejc Praprotnik in Marko Kovjenič sta nastopa popestrila z rumenim kartonom, medtem ko sta se Nemanja Mitrović in Denis Klinar edina veselila zmag svojih klubov. Prvi vratar reprezentance Tomaža Kavčiča je ta konec tedna počival. Jan Oblak si je na pokalni tekmi sredi prejšnjega tedna proti Portu, prislužil rdeči karton, tako da je moral izpustiti prvenstveni obračun z Vitorio iz Setubala.

Izmed reprezentantov, ki so lani nastopali v selekcijio do 19 let, prepoznamo pet nogometašev, ki so igrali v Prvi ligi Telekom Slovenije. Dva predstavnika Domžal in Celja ter enega Triglava. Rudi Požeg Vancaš se je na tekmi z Muro 05 vpisal v statistične podatke z rumenim kartonom, Aleks Pihler pa je odigral zgolj prvi polčas. Prvo ime je bil Žiga Smrtnik, ki je s »hat-trickom« močno pripomogel k visoki zmagi mladinske ekipe Kopra nad Muro 05. Smrtnik je sicer celotno srečanje v Prvi ligi Telekom Slovenije proti Celju presedel na klopi za rezervne nogometaše. Edini aktivni drugoligaš je bil v tem vikendu Marko Zalaznik, ki pa ni uspel preprečiti poraza Radomelj pri Krki.

Tudi selekcija U18, ki jo vodi Miloš Kostič, ima nekaj zelo zanimivih posameznikov, ki iz tedna v teden opozarjajo na svojo kakovost. Domen Črnigoj je postal že skorajda standardni nogometaš udarne enajsterice Kopra, ki je sicer poimensko zelo kakovostna. Primorec je na tekmi proti Celju v Prvi ligi Telekom Slovenije na igrišču preživel celotno tekmo. Njegov kolega iz mladinske ekipe Kopra, Alen Kranjc, je ob zmagi nad Muro 05 prispeval dva zadetka. Nase pa je z rdečim kartonom opozoril tudi Rok Pirc iz Interblocka, ki je v najmočnejši mladinski ligi remiziral z Jadranom iz Dekanov. Trenutno je eden najbolj vročih Kostičevih varovancev Maks Barišič, ki igra v sosednji Cataniji za tamkajšnjo mladinsko ekipo-primavero. Barišič je ta konec tedna na igrišču preživel celotno srečanje in po dolgem času ostal brez doseženega zadetka. Pred tem ja namreč na štirih zaporednih tekmah nasprotnikom nasul kar šest golov in se z dvanajstimi zadetki v skupnem seštevku, prebil na četrto mesto lestvice strelcev skupine C.

Pri slovenski kadetski reprezentanci pod vodstvom Boruta Jarca sta največ pokazala Luka Gajič iz Interblocka in Nik Mršič iz Kopra. Prvi je zadel na tekmi mladinske lige proti Jadranu iz Dekanov, drugi pa je pomagal kadetski ekipi pri še eni zmagi v Murski Soboti.

Tekst: MKo
Foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA