02.12.2019 | Futsal AA
Kapetan se veseli vsake tekme v dresu Slovenije

Reprezentančni futsal teden začenjajo članski reprezentanti, ki so se včeraj zbrali v Laškem, danes in jutri pa se bodo na dveh tekmah, v Laškem in Mariboru, pomerili z Italijo. Omenjeni tekmi z Italijo pa sta posvečeni kapetanu Igorju Osredkarju, ki je oktobra postavil nov mejnik – 150 nastopov za Slovenijo.

Torkovo tekmo iz Maribora boste lahko spremljali tudi v neposrednem prenos na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

Prijateljski tekmi:

Laško, Dvorana Tri lilije, 2.12.
Slovenija – Italija (19.00)

Maribor, Dvorana Tabor, 3.12.
Slovenija – Italija (19.00) (videoprenos na www.nzs.si)

Medsebojne tekme Slovenije in Italije:
Italija – Slovenija 2:0 (22.3. 2002)
Italija – Slovenija 2:1 (17.02. 2003) (Džafić)
Italija – Slovenija 2:3 (5.11. 2004) (Melink, Zorč 2)
Italija – Slovenija 7:0 (6.11. 2004)
Slovenija – Italija 0:2 (27.02. 2011)
Slovenija – Italija 3:2 (29.1. 2014) (Vrhovec, Osredkar, Čujec)
Slovenija – Italija 1:4 (6.12. 2016) (Fetić)
Slovenija – Italija 1:2 (7.12. 2016) (Čujec)
Slovenija – Italija 2:1 (3.2. 2018) (Osredkar 2)

Slovenija:
Matej Fideršek (Makarska HRV), Igor Osredkar (Makarska HRV), Jeremy Bukovec (AS Buldog TNT ITA), Rok Mordej (FK Dobovec), Klemen Duščak (FK Dobovec), Alen Fetić (FK Dobovec), Damir Puškar (FK Dobovec), Žiga Čeh (FK Dobovec), Teo Turk (FK Dobovec), Denis Totoškovič (FK Dobovec), Žan Koren (KMN Oplast Kobarid), Nik Zajc (Pordenone Calcio A5 ITA), Benjamin Tušar (Pordenone Calcio A5 ITA), Tjaž Lovrenčič (US Saint Pagano ITA), Nejc Berzelak (FK Siliko)

Ko zasliši himno

„Lepo se je spet priti na zbor reprezentance. Imamo nekaj težav s sestavo. A ne glede na vse, dali bomo vse od sebe, pred nami sta močni tekmi. Veselim se, ker igramo doma pred našimi navijači,“ uvodoma pove Osredkar, ki je velik patriot in domoljub, igranje za Slovenijo pa mu predstavlja vse in še nekaj več.

„Vsak tekme reprezentance se tako veselim! Ko slišim himno, me vse še bolj podžge. Enostavno uživam v dresu Slovenije,“ pojasnjuje Osredkar, ki je vesel, da se je oktobrski prvi del kvalifikacij za SP 2020 tako dobro razpletel. Ne pozabimo: Slovenija je v Skopju slavila v kvalifikacijski skupini in si izborila boljše izhodišče kot npr. Ukrajina, ki je Sloveniji gledala v hrbet.

V pričakovanju kvalifikacij

„Moramo biti povsem zadovoljni, naredili smo tisto, kar smo potiho pričakovali. Odigrali smo dobro, nekaj detajlov pa moramo pred naslednjim delom kvalifikacij še popraviti,“ opozarja Osredkar, ki ob tem spomni na kvaliteto, ki jo ima ta reprezentanca. „Vsi vemo, da ni bilo zborov, a smo spet v Skopju dokazali, da zmoremo in znamo manjko skupnih treningov nadomestiti z veliko željo, srčnostjo, borbenostjo in znanjem, ki ga imamo. Verjamem, da bo januarja spet tako,“ pa kapetan že pogleduje v januar in elitni del kvalifikacij – Slovenija igra v Brnu proti Češki, Kazahstanu in Romuniji. „Skupina je taka, da lahko vsak vsakogar premaga, morda Kazahstan s svojimi Brazilci malce odstopa. A tudi Kazahstan ni nepremagljiv! Štela bo vsaka tekma,“ je jasen Osredkar, ki ne skriva, da bi rad s to generacijo na svetovno prvenstvo! Ob tem pa ne pozablja, da ta generacija ob sebi kali mlade, ki bodo v prihodnje prevzeli vajeti v svoje roke, že danes je jasno, da bodo stopili v velike čevlje.

Pomagal bo

„Trenirajo z nami in se učijo. Slovenija glede na vložek ni futsal velesila, po rezultatih pa smo to zagotovo! Na mladih je, da nam sledijo, da se učijo, da vlagajo vase in se odrekajo. To je recept za uspeh,“ navrže Osredkar, ki pravi, da me tekmami ne dela razlik – pa naj bi bo prva reprezentančna ali pa 100. „Upam, da bom še naprej zdrav in pripravljen. Dokler bom lahko, bom pomagal reprezentanci!“ sklene Igi.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 12.05.2020 | Futsal AA
  Najboljše futsal ekipe prihodnje leto v Litvi
  Zavoljo pandemije je bila tudi Fifa, svetovna nogometna zveza, primorana v spremembo datumov tekmovanj na najvišji ravni.
 • 07.05.2020 | Futsal AA
  Hozjan se seli v Napoli
  „Prepričale so me je ekipa, organiziranost in visoke ambicije kluba. V naslednji sezoni je cilj osvojiti prvenstvo in pokal, v naslednjih letih hočejo postati italijanski prvaki v prvi ligi,“ je Nejc pojasnil razloge, da je sinoči sklenil pogodbo.
 • 26.03.2020 | Futsal AA
  Vesel, ker se lahko uči od Damirja Puškarja
  V letošnji sezoni se je prvič na tuje podal tudi 24-letni vratar slovenske reprezentance Tjaž Lovrenčič, ki uspešno igra v 2. italijanski ligi. Tjaž je član kluba U.S. Saints Pagnano, ki v svoji skupini 2. lige zaseda 8. mesto v 14-članskem tekmovanju.
 • 23.03.2020 | Futsal AA
  V minulem letu na tuje in v dres Slovenije
  „Mislim, da je bil odhod v Italijo prava odločitev,“ se danes Jeremy Bukovec ozira v poletje, ko je s pomočjo Kristjana Čujca prišel do kluba na Apeninskem polotoku. Prav Čujec je bil tisti, ki je obvestil Jeremyja, da se Italijani zanimajo zanj.
 • 20.03.2020 | Futsal AA
  Prilagodili tudi futsal koledar
  Evropska nogometna zveza Uefa je danes obelodanila, da so do nadaljnjega odpovedana vsa mednarodne futsal aktivnosti. Odpoved je Uefin odgovor na dogajanje okoli koronavirusa, ki je botroval prekinitvi državnih prvenstev.
 • 01.03.2020 | Futsal AA
  Nagrade za Tanjo, Jeremyja in Kristjana
  Nagrade je podelila sta podelila Stanko Glažar, podpredsednik NZS, ter Vlado Močnik,  član izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije in tehnični koordinator futsal reprezentanc.
 • 05.02.2020 | Futsal AA
  Obžalujejo zapravljeno priložnost na Češkem
  "Kake bodo spremembe v kadru, je težko reči. Glave se morajo ohladiti, starejši so pokazali, da so kakovostni in da se mladi lahko veliko od njih naučijo. Bo pa od njih odvisno, ali bodo nadaljevali ali ne. Puškar pa je eden od zlate generacije skupaj s še petimi, šestimi, ki so reprezentanco pripeljali na to raven," je nadaljeval Dobovičnik,
 • 05.02.2020 | Futsal AA
  Oslabljena Slovenija brez svetovnega prvenstva
  Slovenska futsal reprezentanca je elitni krog kvalifikacij v Brnu končala z neodločenim izidom ter tako ne bo nastopila na zaključnem turnirju v Litvi. Po porazih z 1:3 proti Češki in 3:4 proti Kazahstanu so naši reprezentanti igrali z Romuni 4:4 (1:2).
 • 05.02.2020 | Futsal AA
  Dokler obstaja možnost
  „Stanje je zapleteno. Zavedamo se, da smo dolžniki, še posebej zaradi prve tekme, kjer so Čehi pokazali svoje kvalitete, mi pa jih nismo. Dokler obstaja le en odstotek možnosti, se bomo borili,“ napoveduje Žiga Čeh, ki je s soigralci pod taktirko selektorja Andreja Dobovičnika preučil konkurenco.
 • 04.02.2020 | Futsal AA
  Dober trening hrabri pred tekmo z Romuni
  Po dveh krogih Slovenija točke še nima, a jo dovolj visoka zmaga proti Romuniji (dva gola ali več) in zmaga Čehov proti Kazahstanu pelje v dodatne kvalifikacije.

DELI NA