10.09.2023 | 1. SŽNL
Kamere v Velesovem in Radomljah

S tekmo v Ljubljani se začel 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Olimpija je bila s 7:0 boljša od Krima, Sara Makovec je dosegla tri gole. Ostale tri tekme bodo v nedeljo, ko bosta na sporedu tudi dva prenosa. Kamere Planet TV-ja bodo v Velesovem, kamere NZS-ja pa v Radomljah.

SŽNL, 5. krog, 8.9.
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Krim 7:0
 (5:0)
1:0 Milović (11./11-m), 2:0 Milović (14.), 3:0 Makovec (35.), 4:0 Makovec (41./11-m), 5:0 Makovec (44.), 6:0 Bratuša (76.), 7:0 Knego (90.)

10.9.
WFC Drava Ptuj – ŽNK Ljubljana (10.00)
ŽNK Cerklje – Primorje Gaia Naturelle (11.00) (prenos na Planet TV2)
ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Gažon (16.30) (spletni prenos na Nzs.si)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 18
Sara Makovec (ŽNK Olimpija Ljubljana) 9
Špela Kolbl (ŽNK Mura Nona) 8
Neli Hofman (ŽNK Mura Nona) 8
Noelle Vilčnik (ŽNK Mura Nona) 8

Pohvala dekletom

Prva tekma v nedeljo se bo pričela ob 10. uri. Na Ptuj prihaja Ljubljana. To bo tekma 4. in 8. ekipe lige. „Pričakujem dinamično in kombinatorno tekmo z veliko priložnostmi, ki upam, da jih bomo dobro izkoristile. Seveda nasprotnikov ne podcenjujemo, ampak vem, da s puncami dobro treniramo in da si ne želimo drugega kot zmage!“ v taboru ŽNK Ljubljane ambicij ne manjka, v imenu soigralk pa obračun na Ptuju napoveduje Zala Petrič. Ljubljančanke imajo v tej sezoni po dve zmagi in poraza.

Ptujčanke so novinke v ligi, so pri eni točki. „Dobro smo, pohvala dekletom, ki so pridne in zelo prizadevne na treningu. Resnično si zaslužijo vse pohvale. Udeležba na treningu je izvrstna,“ pravi trener Ptujčank Sandi Bauer. „Nihče ni pričakoval, da bomo vzeli točko v tej sezoni, pa smo jo. To je motiv za naprej. V ekipo se po poškodbi vrača Ines Krajnc, kar pomeni, da bomo za 30 odstotkov boljši. Manjkali bosta Neža Forštnarič in Lana Curman, obe sta poškodovani, na golu bo Maša Šibila,“ nadaljuje Bauer, ki še doda: „Ljubljana je favorit, mi se bomo postavili odločno in hoteli igrati. Vsaka tekma je za naš nova šola. Igralke delajo napake, a sem vesel, da jih ne ponavljajo.“

Komu prva zmaga?

V Radomljah, tam bodo kamere NZS-ja, bo pri ŽNK Radomlje Medex gostovala zasedba ŽNK Gažona. Radomljanke so pri dveh točkah, Gažon pri eni zmagi in treh točkah.

ŽNK Gažon se nadeja, da sestavi ekipo, ki bi lahko danes parirala Radomljankam. „Počitnic je konec, imamo ekipo, ki premore študentke, zato smo skupaj le ob petkih, šest igralk med tednom trenira po Sloveniji. Zato na tem mestu hvala NK Interblock, trenerju Krima, očetu Nadin Ferk in ekipi Buj, ki nam omogočajo, da naredijo naša dekleta trening tudi med tednom,“ je trener Gažona Robert Zirnstein izrekel javno zahvalo vsem, ki pomagajo pri obalni nogometni zgodbi.

„Radomlje spoštujemo in točka bi bila velik uspeh. Predvsem si želim, da odigrano borbeno. Igrali bomo na umetni travi, tega nismo vajeni, niti igre na prvo žogo. Jasno pa nam je: veliko bomo morali teči in biti borbeni,“ zaključi Zirnstein.

„Verjamem, da tudi tekma z Gažonom ne bo lahka. Načrt, da dobimo srečanje, je v osnovi enostaven, biti moramo povsem osredotočene v obrambi in v zaključku napada,“ za spletno stran tekmo proti Primorkam napove Jona Javorič. „Res je, ekipa je mlada, vendar tega ne smemo izkoriščati kot izgovor. Želimo konkurirati najmočnejšim ekipam v državnem prvenstvu in si priboriti čim višje mesto na ligaški lestvici,“ odločnosti Radomljankam ne manjka.

Dvakrat zapored 0:0

Dobra tekma se obeta v Velesovem, kjer bo pred kamerami Planet TV-ja (2. program) domači ŽNK Cerklje gostil ajdovsko ekipo Primorje Gaia Naturelle. „Na Gorenjsko odhajamo z željo po dobri nogometni predstavi in novih treh točkah. Tekme s Cerkljami so v zadnjem času zelo izenačene, kar pomeni, da lahko izid odloči vsak najmanjši padec koncentracije. Vemo, da bo za končni uspeh potrebno garati skozi celotno srečanje, na nas pa je, da ostanemo zbrani in motivirani ter dodobra izkoristimo kvalitete, ki jih naša ekipa premore,“ napoveduje ajdovski strateg Jan Polanc, ki se veseli tekme na Gorenjskem, kjer niti članske ekipe v rokah drži trener Primož Štrajhar. Gledalci se nadejajo tudi golov. Zadnji dve medsebojni tekmi sta se končali z rezultatom 0:0. Današnja tekma bo 19. po vrsti.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 17.09.2023 | 1. SŽNL
  Prva zmaga Ptujčank, prva točka Krimovk
  Prva tekma 6. kroga, derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je že v soboto prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. Danes so bile na sporedu še tri tekme: ŽNK Radomlje Medex so slavile v Ajdovščini, WFC Drava Ptuj v Kopru, ŽNK Cerklje v Ljubljani. Prosta je bila ŽNK Ljubljana.
 • 17.09.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Ajdovščini, na Kodeljevem pod reflektorji
  Prva tekma 6. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla zmago ŽNK Muri Nona. V nedeljo še tekme Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00), ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00) in Krim – ŽNK Cerklje (20.00).
 • 16.09.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke ostale v Murski Soboti
  Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
 • 15.09.2023 | 1. SŽNL
  Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
  S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
 • 10.09.2023 | 1. SŽNL
  Radomlje do prve zmage
  Najvišjo zmago kroga je vknjižil ŽNK Radomlje Medex, ki je za prvo zmago sezone z rezultatom 10:0 odpravil ŽNK Gažon. ŽNK Ljubljana je z 9:0 slavila na Ptuju, ŽNK Olimpija Ljubljana s 7:0 doma proti Krimu. V Velesom brez zmagovalca (1:1). Prosta je bila ŽNK Mura Nona.
 • 09.09.2023 | 1. SŽNL
  Olimpija suvereno do nove zmage
  S tekmo v Ljubljani se začel 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Olimpija je bila s 7:0 boljša od Krima, Sara Makovec je dosegla tri gole. Ostale tri tekme bodo v nedeljo.
 • 08.09.2023 | 1. SŽNL
  Prva v petek, tri v nedeljo
  S tekmo v Ljubljani se danes začenja 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Neporažena ŽNK Olimpija gosti krimovke. Ostale tri tekme bodo v nedeljo.
 • 03.09.2023 | 1. SŽNL
  Vodilni dvojec učinkovit, zmagi za Ljubljano in Cerklje
  Za nami je 4. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni dvojec na prvenstveni lestvici je vknjižil zmago z dvomestnim številom golov, v tekmi pred kamerami je ŽNK Ljubljana odpravila ŽNK Radomlje Medex, ŽNK Cerklje pa s točkami z Obale.
 • 02.09.2023 | 1. SŽNL
  Prenos iz Ljubljane, generalka prvakinj
  V nedeljo je na sporedu 4. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. V spletnem prenosu obračun ŽNK Ljubljane in ŽNK Radomelj Medex, ob tem še tri tekme ŽNK Mura Nona – ŽNK Krim, Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Gažon – ŽNK Cerklje.

DELI NA