10.09.2023 | 1. SŽNL
Kamere v Velesovem in Radomljah

S tekmo v Ljubljani se začel 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Olimpija je bila s 7:0 boljša od Krima, Sara Makovec je dosegla tri gole. Ostale tri tekme bodo v nedeljo, ko bosta na sporedu tudi dva prenosa. Kamere Planet TV-ja bodo v Velesovem, kamere NZS-ja pa v Radomljah.

SŽNL, 5. krog, 8.9.
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Krim 7:0
 (5:0)
1:0 Milović (11./11-m), 2:0 Milović (14.), 3:0 Makovec (35.), 4:0 Makovec (41./11-m), 5:0 Makovec (44.), 6:0 Bratuša (76.), 7:0 Knego (90.)

10.9.
WFC Drava Ptuj – ŽNK Ljubljana (10.00)
ŽNK Cerklje – Primorje Gaia Naturelle (11.00) (prenos na Planet TV2)
ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Gažon (16.30) (spletni prenos na Nzs.si)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 18
Sara Makovec (ŽNK Olimpija Ljubljana) 9
Špela Kolbl (ŽNK Mura Nona) 8
Neli Hofman (ŽNK Mura Nona) 8
Noelle Vilčnik (ŽNK Mura Nona) 8

Pohvala dekletom

Prva tekma v nedeljo se bo pričela ob 10. uri. Na Ptuj prihaja Ljubljana. To bo tekma 4. in 8. ekipe lige. „Pričakujem dinamično in kombinatorno tekmo z veliko priložnostmi, ki upam, da jih bomo dobro izkoristile. Seveda nasprotnikov ne podcenjujemo, ampak vem, da s puncami dobro treniramo in da si ne želimo drugega kot zmage!“ v taboru ŽNK Ljubljane ambicij ne manjka, v imenu soigralk pa obračun na Ptuju napoveduje Zala Petrič. Ljubljančanke imajo v tej sezoni po dve zmagi in poraza.

Ptujčanke so novinke v ligi, so pri eni točki. „Dobro smo, pohvala dekletom, ki so pridne in zelo prizadevne na treningu. Resnično si zaslužijo vse pohvale. Udeležba na treningu je izvrstna,“ pravi trener Ptujčank Sandi Bauer. „Nihče ni pričakoval, da bomo vzeli točko v tej sezoni, pa smo jo. To je motiv za naprej. V ekipo se po poškodbi vrača Ines Krajnc, kar pomeni, da bomo za 30 odstotkov boljši. Manjkali bosta Neža Forštnarič in Lana Curman, obe sta poškodovani, na golu bo Maša Šibila,“ nadaljuje Bauer, ki še doda: „Ljubljana je favorit, mi se bomo postavili odločno in hoteli igrati. Vsaka tekma je za naš nova šola. Igralke delajo napake, a sem vesel, da jih ne ponavljajo.“

Komu prva zmaga?

V Radomljah, tam bodo kamere NZS-ja, bo pri ŽNK Radomlje Medex gostovala zasedba ŽNK Gažona. Radomljanke so pri dveh točkah, Gažon pri eni zmagi in treh točkah.

ŽNK Gažon se nadeja, da sestavi ekipo, ki bi lahko danes parirala Radomljankam. „Počitnic je konec, imamo ekipo, ki premore študentke, zato smo skupaj le ob petkih, šest igralk med tednom trenira po Sloveniji. Zato na tem mestu hvala NK Interblock, trenerju Krima, očetu Nadin Ferk in ekipi Buj, ki nam omogočajo, da naredijo naša dekleta trening tudi med tednom,“ je trener Gažona Robert Zirnstein izrekel javno zahvalo vsem, ki pomagajo pri obalni nogometni zgodbi.

„Radomlje spoštujemo in točka bi bila velik uspeh. Predvsem si želim, da odigrano borbeno. Igrali bomo na umetni travi, tega nismo vajeni, niti igre na prvo žogo. Jasno pa nam je: veliko bomo morali teči in biti borbeni,“ zaključi Zirnstein.

„Verjamem, da tudi tekma z Gažonom ne bo lahka. Načrt, da dobimo srečanje, je v osnovi enostaven, biti moramo povsem osredotočene v obrambi in v zaključku napada,“ za spletno stran tekmo proti Primorkam napove Jona Javorič. „Res je, ekipa je mlada, vendar tega ne smemo izkoriščati kot izgovor. Želimo konkurirati najmočnejšim ekipam v državnem prvenstvu in si priboriti čim višje mesto na ligaški lestvici,“ odločnosti Radomljankam ne manjka.

Dvakrat zapored 0:0

Dobra tekma se obeta v Velesovem, kjer bo pred kamerami Planet TV-ja (2. program) domači ŽNK Cerklje gostil ajdovsko ekipo Primorje Gaia Naturelle. „Na Gorenjsko odhajamo z željo po dobri nogometni predstavi in novih treh točkah. Tekme s Cerkljami so v zadnjem času zelo izenačene, kar pomeni, da lahko izid odloči vsak najmanjši padec koncentracije. Vemo, da bo za končni uspeh potrebno garati skozi celotno srečanje, na nas pa je, da ostanemo zbrani in motivirani ter dodobra izkoristimo kvalitete, ki jih naša ekipa premore,“ napoveduje ajdovski strateg Jan Polanc, ki se veseli tekme na Gorenjskem, kjer niti članske ekipe v rokah drži trener Primož Štrajhar. Gledalci se nadejajo tudi golov. Zadnji dve medsebojni tekmi sta se končali z rezultatom 0:0. Današnja tekma bo 19. po vrsti.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 26.11.2023 | 1. SŽNL
  Mura bo prezimila na vrhu, za konec še dva prenosa
  Vodilna ŽNK Mura Nona je z 8:0 slavila zmago proti Krimu, ŽNK Olimpija Ljubljana je bila s 7:2 boljša od Primorja Gaia Naturelle, ŽNK Cerklje so z 2:1 odpravile ŽNK Gažon. Proste so bile nogometašice WFC Drave Ptuj.
 • 26.11.2023 | 1. SŽNL
  Za konec jeseni še dva prenosa
  Uvodoma nas danes čaka tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ob 11. uri se začne televizijski prenos na Planet TV2. Temu sledita tekmi v Ljubljani: ob 13. uri se bo pričel obračun ŽNK Olimpija Ljubljana – Primorje Gaia Naturelle, uro za tem pa še Krim – ŽNK Mura Nona. Ob 19. uri nas čaka še spletni prenos, v njem pa tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana.
 • 23.11.2023 | 1. SŽNL
  Olimpija z zmago iz Radomelj
  Četrtek je postregel s preloženo tekmo 9. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Olimpija je gostovala v Radomljah in pred kamerami Nogometne zveze Slovenije vknjižila zmago (5:0).
 • 23.11.2023 | 1. SŽNL
  Radomlje in Olimpija v spletnem prenosu
  V 9. krogu Ženske nogometne lige Triglav Zdravje so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Ljubljana, ŽNK Mura Nona in Primorje Gaia Naturelle. Danes pa je ob 13.30 pred kamerami Nogometne zveze Slovenije, prenos bo na spletni strani Nzs.si, še obračun ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 19.11.2023 | 1. SŽNL
  Ljubljana rešila domačo čast, tri tekme gostjam
  V 12. krogu Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je vodilna ŽNK Mura Nona z 9:1 premagala Primorje Gaia Naturelle, ŽNK Olimpija v gosteh z 10:0 ŽNK Gažon, ŽNK Ljubljana pa doma s 7:0 ŽNK Cerklje. Pred kamerami Planet TV-ja so Radomlje Medex z golom v 84. minuti porazile WFC Dravo Ptuj.
 • 19.11.2023 | 1. SŽNL
  Kamere na Ptuju, za točke še v Kopru, Ljubljani in Ajdovščini
  Še dva kroga sta ostala nogometašicam v jesenskem delu Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Tokratni 12. krog prinaša tekme v Ajdovščini, v Ljubljani, na Ptuju in v Kopru. Prosta je ekipa ŽNK Krim.
 • 13.11.2023 | 1. SŽNL
  Prva zmaga krimovk
  Krimovke so povedle v 45. minuti, takrat je bila uspešna Neža Trost. Tudi nadaljevanje je bilo v znamenju domačink: Natalia Blagojević je v 55. minuti povišala na 2:0, Ema Erman pa je v 60. minuti postavila končni rezultat 3:0.
 • 05.11.2023 | 1. SŽNL
  Do zmag ŽNK Mura, Primorje in ŽNK Cerklje
  Od sobote do nedelje potekal 11. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. V nedeljo so se zmag veselile ŽNK Mura Nona, Primorje Gaia Naturelle in ŽNK Cerklje.
 • 05.11.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Velesovem
  Z ljubljanskim mestnim derbijem se je v soboto začel 11. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. V nedeljo pa so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – WFC Drava Ptuj, ŽNK Mura Nona – ŽNK Gažon in Krim – Primorje Gaia Naturelle.
 • 04.11.2023 | 1. SŽNL
  Mestni derbi Ljubljani
  To je bila sploh prva ligaška zmaga Ljubljane proti Olimpiji, ki je od 15.8. 2021 nanizala osem zaporednih zmag, danes pa so se prvič veselile mestne tekmice ekipa ŽNK Ljubljana.

DELI NA