05.11.2022 | 1. SŽNL
Kamere v Radomljah in Ljubljani

Pred reprezentančnim premorom je v nedeljo na sporedu 10. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje, ki prinaša tekme v Radomljah, Bratoncih in Ljubljani. Vključno z dvema prenosoma – iz Radomelj in Ljubljane.

SŽNL, 10. krog, 6.11.
ŽNK Radomlje Medex – Primorje Gaia Naturelle (10.30) (prenos na Planet TV2)
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Ptuj (14.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Cerklje (14.00)
Krim – ŽNK Ljubljana (15.00)

Oslabljene v Radomlje

Tokratni krog se bo ob 10.30 začel v Radomljah, kjer bodo domačinke lovile 6. ligaško zmago sezone. V goste pa jim ne prihajajo le Ajdovke, ekipa Primorje Gaia Naturelle, ampak tudi kamere Planet TV2, kjer bodo ljubitelji nogometa lahko spremljali obračun.

Radomljanke imajo tudi v tej sezoni pozitivno bilanco z Ajdovkami, od njih so bile boljše tako v ligi kot v pokalu. Kljub temu z vso resnostjo in zavzetostjo pričakujejo tekmo s hčerami burje.

„Primorje je ekipa, ki se zna kakovostno braniti, Ajdovke pa so sposobne tudi dobro zadržati žogo ter si ustvariti nevarne priložnosti. Tekme se moramo lotiti resno in zavzeto ter veliko, predvsem pa odločno napadati, s ciljem, da čimprej povedemo. Hkrati moramo ohranjati zbranost v obrambi in paziti predvsem na protinapade Primorja,“ v pogovoru za klubsko spletno stran opozarja Sara Gradišek. „Zagotovo je televizijski prenos dodatna motivacija, saj se zavedamo, da na ta način ženski nogomet doseže precej več ljudi. Menim, da si vse igralke želimo predstaviti ženski nogomet kot celoto v čimboljši luči in dokazati, kako zelo se razvija ne le reprezentančni, temveč tudi slovenski klubski nogomet,“ pa Sara Gradišek izpostavi dobre plati spletnih prenosov.

„Z ekipo Radomelj smo se letos dvakrat že pomerili. Enkrat v pokalu, drugič v prvenstvu. Šlo je za dve povsem različni tekmi. Na pokalni tekmi, v kateri smo zaigrali v popolni postavi, smo se lahko kosali z nasprotnicami, v prvenstveni tekmi, na kateri smo igrali zelo oslabljeni, pa je bila zgodba obratna. Žal se tudi jutri na gostovanje podajamo precej zdesetkani, kljub temu pa pričakujem, da bomo dali vse od sebe in poizkusili biti kar se da konkurenčni,“ pa kljub težavam pri sestavi ekipe trener Ajdovk Jan Polanc ne meče puške v koruzo.

Po 15. zmago

Prenos tekme, le da tokrat na spletu (nzs.si) pa nas čaka tri ure in pol po začetku tekme v Radomljah. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo v Ljubljani, kjer Olimpija gosti ŽNK Cerklje. Domačinke, vodi jih trener Zlatko Gabor, želijo upravičiti vlogo favoritinj in priti do 15. zaporedne zmage v prav toliko tekmah, kjer so zmajčice v gorenjsko mrežo pospravile 104 žoge, prejele pa štiri gole.

Izkoristiti vsako tekmo

Takisto ob 14. uri pa se bo začela tudi tekma v Bratoncih, kjer bodo Pomurke gostile Ptujčanke. „Dobro smo, vse igralke trenirajo in so pripravljene na nedeljsko tekmo,“ javljanje s prekmurske ravnice začne trener prvakinj Amir Karič. „Želim si, da pokažemo pravi odnos in odigramo, kot se spodobi. V ekipi bo nekaj menjav, da minute dobijo tudi punce, ki so dosedaj igrala manj. To so tekme, ko lahko v praksi preizkusimo stvari, ki jih delamo na treningu. Predvsem si želim videti sproščenost pri kombinatoriki in agresivnost na tekmečevi tretjini. To bo tekma, ko bi rad videl, da se punce zavedajo, da lahko nekaj naredijo – tudi tisto, kar morda ne bi znale,“ Amir Karič o namenu tekme s Ptujčankami.

„Gremo k vodilni ekipi in upamo, da prejmemo čim manj zadetkov, ki še dodatno odvzamejo voljo našim igralkam. Poškodovala nam se je še ena igralka, tako da bomo s težavo sestavili ekipo,“ priznava Uroš Šmigoc, trener Ptujčank.

Po nove izkušnje

Ob 15. uri pa bodo na teren, tekma bo na Kodeljevem, stopile nogometašice Krima in ŽNK Ljubljane, ki so v tej tekmi absolutne favoritinje.

„V nedeljo na domačem terenu zdesetkani pričakujemo ekipo Ljubljane, kar nekaj ključnih igralk bo na jutrišnji tekmi odsotnih, bo pa to vseeno priložnost za dokazovanje za katero drugo igralko. Drugače pa pričakujemo izredno težkih 90 minut, v katerih je želja, da si tudi sami priigramo kakšno zrelo priložnost in napredujemo glede na predhodne tekme. Menim, da naša mlada ekipa počasi, vendar vztrajno napreduje,“ k napovedi svoje doda še trener krimovk Žiga Grgasovič.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 19.03.2023 | 1. SŽNL
  Olimpija boljša od Krima
  Nogometašice ŽNK Olimpija Ljubljana so na gostovanju pri Krimu upravičile vlogo favoritinj. S 14:0 so varovanke trenerja Zlatka Gaborja premagale krimovke. Po štiri gole sta za zmago prispevali Daša Dolenšek in Ana Milović.
 • 19.03.2023 | 1. SŽNL
  Za konec 13. kroga dvojni program v Ljubljani
  Današnja nedelja prinaša dvojni ligaški program v Ljubljani. S tekmama ŽNK Krim – ŽNK Olimpija Ljubljana (15.00) in ŽNK Ljubljana – ŽNK Ptuj (15.00) se bo sklenil 13. krog Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje.
 • 18.03.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke na Gorenjsko
  Končana je še 2. tekma 13. kroga Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Primorsko-gorenjski obračun v Ajdovščini je pripadel gostjam (1:4). Tekmo so ljubitelji nogometa spremljali v neposrednem prenosu na Planet TV-ju.
 • 17.03.2023 | 1. SŽNL
  Derbi pred kamerami Planet TV-ja
  V Ajdovščini se bosta na mestnem stadionu pomerili domače Primorje Gaia Naturelle in ŽNK Cerklje, tudi z neposrednim televizijskim prenosom na Planet TV-ju.
 • 11.03.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke v Mursko Soboto
  ŽNK Mura Nona je s 3:2 dobila uvodno tekmo nadaljevanja sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Varovanke trenerja Amirja Kariča so z goli Kaje Korošec, Špele Rozmarič in Anje Eferl prišle do novih treh točk. Ostale tekme 13. kroga prihodnji vikend.
 • 10.03.2023 | 1. SŽNL
  Prva spomladanska pred kamerami v Radomljah
  Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo jutri, v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga, odprle spomladanski del sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. To bo tekma prve in tretje ekipe lige. Ostale tekme 18.3. in 19.3.
 • 08.03.2023 | 1. SŽNL
  V soboto nogometašice začenjajo spomladanski del
  Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga odprle spomladanski del sezone v ženski nogometni ligi. V tekmovanju, ki nosi ime Triglav Zdravje, po prvem delu sezone vodijo prav nogometašice Mure None, ki so po 12 krogih stoodstotne.
 • 02.03.2023 | 1. SŽNL
  Še ena tekma jih loči do začetka spomladanskega dela
  S potekom priprav na spomladanski del sezone Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje so zadovoljni tudi v taboru ekipe Primorje Gaia Naturelle.
 • 27.02.2023 | 1. SŽNL
  S tremi novinkami v pomlad, klonile proti Dunajčankam
  ŽNK Olimpija Ljubljana odigrala drugo mednarodno pripravljalno tekmo proti ekipi Austria Wien. Avstrijske predstavnice so bile boljše z rezultatom 3:1, gol za Olimpijo je dosegla Manja Rogan.
 • 27.02.2023 | 1. SŽNL
  Po zmagi proti vodilni ekipi na priprave v Rovinj
  red tem pa so se varovanke trenerja Amirja Karića pomerile z ekipo St. Pölten, vodilno ekipo avstrijske lige in udeleženko lige prvakinj. Murašice so se izkazale in v močnem sneženju s tremi goli Anje Eferl slavile zmago z 3:2. Mateje Zver ni bilo v postavi avstrijske ekipe.

DELI NA