19.08.2021 | 2. SNL
Kamere v Novem mestu in Rogaški Slatini

Pred drugoligaši je že četrti krog prvenstva. Pred kamerami Sportkluba ga bosta odprli ekipi Krke in Brežic, v soboto pa boste lahko v prenosu na spletni strani NZS spremljali črno-beli dvoboj Rogaške in Bilj. Vodilni Triglav gostuje pri nekdanjem trenerju Damjanu Gajserju.

Pred drugoligaši je že četrti krog prvenstva. Pred kamerami Sportkluba ga bosta odprli ekipi Krke in Brežic, v soboto pa boste lahko v prenosu na spletni strani NZS spremljali črno-beli dvoboj Rogaške in Bilj. Vodilni Triglav gostuje pri nekdanjem trenerju Damjanu Gajserju.

Petek, ob 18.00: KRKA - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Mihael Antič
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Četrti krog 2. SNL bosta z lokalnim obračunom odprli ekipi Krke in Brežic. Novo mesto in Brežice loči dobre pol ure vožnje, povezuje pa ju tudi dejstvo, da je Rok Zorko, zdajšnji trener Krke, še v minuli sezoni sedel na klopi brežiškega drugoligaša. Bo to dodatni motiv? Tekmeca sta se v drugoligaški konkurenci srečala že desetkrat, kar polovica tekem pa se je končala z delitvijo točk. Z remijem so z gostovanja v Biljah vrnili tudi Novomeščani, ki so v treh krogih vknjižili že tri različne rezultate. Dolenjci so po zmagi v Velenju tesno izgubili s Triglavom. Posavci na drugi strani še čakajo na prvo zmago sezone, četa Željka Mitrakovića pa se bo na Portovalu pobirala po porazu z Gorico.

 

Sobota, ob 17.00: ROGAŠKA - VITANEST BILJE
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

V soboto si boste lahko na spletni strani Nogometne zveze Slovenije ogledali obračun Rogaške in Bilj. Kluba, ki prisegata na črno-belo barvno kombinacijo, se pred četrtim krogom prvenstva nahajata v vrhu spodnjega doma lestvice. Deveti Biljenci so nabrali štiri točke, eno več od Slatinčanov, ki so enajsti. Primorski izkupiček bi lahko bil še precej bogatejši, če v izdihljajih sosedskega dvoboja z Gorico ne bi zapravili prednosti in na koncu ostali tudi brez točke. Je pa četi Dominika Beršnjaka v prejšnjem krogu uspelo izničiti zaostanek, saj je Krka ob polčasu vodila z dvema goloma prednosti. Je to okrepilo samozavest Biljencev? Slatinčani bodo celili rane po porazu v Kranju, na domači zelenici pa so pred dnevi že ugnali Velenjčane.

 

Sobota, ob 17.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Samo Veselič
Prepoved igranja: /

Zanimivega spopada se lahko nadejamo tudi na prekmurski ravnici. Beltinci, ki so se po dveh remijih veselili zmage v Šaleški dolini, pričakujejo vodilne Kranjčane. Gorenjci v treh krogih še edini niso oddali točke, po Gorici in Krki so premagali še Rogaško. Lahko nalet "orlov" zaustavijo "žuto-plavi"? Domači strateg Damjan Gajser dobro pozna večino zdajšnjih članov Triglava, saj je do jesenske prekinitve lanskega prvenstva sedel na kranjski klopi. Štajercu v soboto prav gotovo ne bo manjkalo motiva, da z zdajšnji varovanci prekriža načrte Kranjčanov, ki so to poletje zadržali večino mladih upov. Kdo bo dobil spopad dveh mladih zasedb?

 

Sobota, ob 17.00: JADRAN DEKANI - RUDAR VELENJE
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: /

V slovenski Istri se bosta v sobotnem popoldnevu udarili ekipi, ki po treh krogih na svojem računu še nimata zmage. Še več, Rudar je edini med šestnajsterico klubov brez točk, Dekančani so z dvema remijema pri dveh. Primorci so se ob domačem porazu z Dravo s točko vrnili z gostovanja v Dobu in Ajdovščini. Bodo "pesjani" uspešnejši na drugi domači preizkušnji? Sobotna nasprotnika se bosta v Dekanih pomerila prvič, v lanski sezoni pa so srečanje v Velenju z golom Naceta Koprivnika dobili "knapi". Slednji je po odhodu Leona Črnčiča oblekel dres s številko deset, pred tekmo z Jadranom pa je v slačilnici pozdravil novega vratarja. Rudarju se je pridružil dvajsetletni Karlo Žiger, ki ga je zeleno-črnim posodil kar londonski Chelsea.

 

Sobota, ob 17.00: NAFTA 1903 - PRIMORJE
Sodnik: Blaž Kos
Prepoved igranja: /

V Prekmurju bosta v sobotnem popoldnevu odigrani dve tekmi, Nafta bo pod lendavskimi griči gostila ajdovsko Primorje. "Sinovi burje" so po treh krogih prvenstva še neporaženi, po uvodni zmagi nad Rogaško so remizirali z Beltinci in Jadranom. Lendavčani so naziv neporažene ekipe izgubili že v drugem krogu, ko jih je s preobratom presenetil Dob. Modri so se tako prejšnji konec tedna znesli nad ptujsko Dravo, ki so ji nasuli kar šest zadetkov. V soboto bodo popravljali vtis na domači zelenici, saj so na svojem igrišču iz dveh tekem izvlekli zgolj točko. Lendavčani so lani že našli recept, kako premagati rdeče-črni, bodo uspešni tudi na drugi medsebojni tekmi v 2. SNL?

 

Sobota, ob 17.00: KRŠKO - ILIRIJA 1911
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: /

Napovednik sobotnih tekem zaključujemo s tekmo na zelenici Stadiona Matija Gubec. V posavski prestolnici bosta prvo zmago letošnje sezone napadli ekipi Krškega in Ilirije. Krčani so po novi poletni prenovi remizirali z Nafto in Fužinarjem, v prejšnjem krogu pa so jim Dobljani nasuli kar sedem zadetkov. Zeleni iz Krškega imajo že v soboto priložnost, da popravijo vtis in z zmago potrdijo, da so imeli prejšnji konec tedna zgolj slabši dan. A tudi pri Iliriji imajo svoje načrte, Ljubljančani pa ravno tako lovijo prvi komplet točk. Zeleno-beli iz Šiške so po povratku med drugoligaše izgubili v Biljah in Črni, na domači zelenici pa so za zdaj edino točko osvojili v obračunu z Brežicami.

 

Nedelja, ob 17.00: GORICA - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Amel Begič
Prepoved igranja: David Kašnik

Goričani bodo po dveh zaporednih zmagah pred domačimi gledalci napadli še neporažene Ravenčane. Korošci so se po dveh remijih v Posavju razveselili prve zmage, v Črni na Koroškem so na kolena spravili ljubljansko Ilirijo. Fužinarju sta zmago zagotovila Jakov Katuša in Matej Potokar, ravenški drugoligaš pa se je na lestvici povzpel na peto mesto. Dve poziciji višje najdemo Gorico, ki je po tesnem porazu v Kranju slavila še drugič zapored. Preobrat v sosedskem derbiju z Bljami je četi Mirana Srebrniča dal dodatne samozavesti, ki so jo na svoji koži občutili Brežičani. Primorci so na petkovem gostovanju že v prvem polčasu zabili tri zadetke in zmago potrdili še pred odmorom. Kdo bo boljši v Novi Gorici?

 

Nedelja, ob 17.00: ROLTEK DOB - DRAVA PTUJ
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: /

V nedeljo se bosta srečala tudi kluba, ki sta v prejšnjem krogu doživela različno usodo. Dobljani so napolnili mrežo Krškega, Drava pa je v dvoboju z Nafto pred svojimi gledalci prejela pol ducata zadetkov. Ptujčane očitno tudi v Dobu ne čaka nič kaj lahka naloga, bi pa lahko "kurenti" v četrtem krogu zaigrali z novim vratarjem. Dravi se je namreč pridružil Uroš Poljanec, ki je nazadnje igral na Hrvaškem. Dobljani ob nekaj izkušenejših možeh prisegajo na mladost, med takšnimi nogometaši pa nase opozarjata Tristan Ciglar in Filip Nikola Ostojić. Dvojec je pred dobrim tednom potrdil zmago "roletarjev", v dresu katerih blesti tudi Denis Petrovič. Izkušeni napadalec je na treh tekmah zabil že štirikrat.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.
  • 14.03.2024 | 2. SNL
    Drugoligaši v zadnjo tretjino prvenstva, kamere v Lendavi in Slovenski Bistrici
    S petkovo tekmo Krke in Ilirije se pričenja zadnja tretjina 2. SNL. Derbi 21. kroga bodo odigrali nogometaši Nafte in Primorja, obračun vodilne in tretje ekipe pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba. Kamera NZS bo v Slovenski Bistrici, kjer bodo gostovali Kranjčani.

DELI NA