17.09.2023 | 1. SŽNL
Kamere v Ajdovščini, na Kodeljevem pod reflektorji

Prva tekma 6. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla zmago ŽNK Muri Nona. V nedeljo še tekme Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00), ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00) in Krim – ŽNK Cerklje (20.00).

SŽNL, 6. krog, 16.9.
ŽNK Nona Mura – ŽNK Olimpija Ljubljana 1:0 (0:0)
0:1 Vilčnik (71.)

17.9.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00) (prenos na Planet TV-ju)
ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00)
Krim – ŽNK Cerklje (20.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 18
Sara Makovec (ŽNK Olimpija Ljubljana) 9
Noelle Vilčnik (ŽNK Mura Nona) 9
Špela Kolbl (ŽNK Mura Nona) 8
Neli Hofman (ŽNK Mura Nona) 8

Peterica Radomljank v dresu Ajdovk

Pred kamerami Planet TV-ja pa bo tekma v Vipavski dolini, ko pri Primorje Gaia Naturelle ob 16. uri gostuje ŽNK Radomlje Medex. Ajdovke na tekmo prihajajo po točki proti Cerkljam, Radomljanke pa po izdatni zmagi proti ŽNK Gažonu. „Po tekmi s Cerkljami smo bili le delno zadovoljni s prikazanim, zato želimo v tekmi z Radomljami pokazati še več. Kljub temu da so Radomljanke pred sezono izgubile nekatere nosilke igre, so še vedno zelo dobra ekipa. Če se bodo dekleta držala navodil in oddelale po svojih najboljših močeh, verjamemo, da se z gostjami lahko enakovredno kosamo. Gremo odločno v tekmo z željo, da točke ostanejo doma,“ odločno tekmo napove domači trener Luka Kompara.

„Že na prejšnjih tekmah smo pokazale, da je naš sistem igre učinkovit, da prihajamo v priložnosti in jih nasprotniku ne puščamo. Proti Gažonu smo igro še bolje razvile, ker smo hitro zadele in to nam je omogočilo tudi malo bolj sproščeno igro v nadaljevanju tekme. Verjamem, da nam bo tudi tokrat lažje, če čimprej povedemo, cilj je jasno tudi, da ne prejmemo gola. Se pa zavedamo, da ima Primorje dobro ekipo in jih ne smemo podcenjevati. Verjamem pa v našo ekipo, da smo sposobno domov pripeljati tri točke,“ o tekmi za klubsko spletno stran razmišlja vratarka Nuša Vidrih.

Barve Primorja v letošnji sezoni brani peterica nekdanjih Radomljank, Tija in Taja VrhovnikAjda KličićMonika Stjepanović in Daša Dolenšek.

Vlogo favoritinj prepuščajo gostjam

V Kopru sledi derbi novincev. ŽNK Gažon gosti WFC Dravo Ptuj. Primorski ligaš je pri treh točkah, Ptujčanke pri eni, oboji pa so z velikim elanom vstopili v člansko tekmovanje.

„Smo v igri za nove tri točke, pred nami je nov nasprotnik. Veselimo se vsake tekme, tudi nedeljske. Dekleta so cel teden trdo in dobro delale. Del tega bi radi v nedeljo realizirali na terenu. Definitivno pa vlogo favoritinj prepuščamo gostjam, v svoji sredi imajo tudi igralke z mednarodnimi izkušnjami. Ekipa s Ptuja je tudi dosti starejša od nas, se pa bomo vnovič borili po najboljših močeh,“ napove Robert Zirnstein, trener ekipe ŽNK Gažon. Svojo računico imajo tudi Ptujčanke, ki jih vodi trener Sandi Bauer.

Željne dokazovanja

V svoji 17. medsebojni tekmi v članski konkurenci se bosta nocoj ob 20. uri na Kodeljevem pomerila domači ŽNK Krim in ŽNK Cerklje. Gorenjke so pri osmih točkah, kar jih uvršča na 4. mesto prvenstvene lestvice, krimovke na prvo točko še čakajo.

„Po porazu z Muro smo dobro odreagirali in odigrali korektno tekmo z Olimpijo ter priigrali enega najboljših rezultatov zadnjih let. Sedaj nas čaka domača tekma s Cerkljami. Tekmo že komaj čakamo. Menim, da smo dobro pripravljeni na to tekmo in da nas čaka izenačen obračun na Kodeljevem. Imamo nekaj težav z poškodbami, ampak igralke, ki bodo stekle na teren, so željne igre in dokazovanja,“ pove Žiga Grgasovič, ki vodi ŽNK Krim.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 17.09.2023 | 1. SŽNL
  Prva zmaga Ptujčank, prva točka Krimovk
  Prva tekma 6. kroga, derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je že v soboto prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. Danes so bile na sporedu še tri tekme: ŽNK Radomlje Medex so slavile v Ajdovščini, WFC Drava Ptuj v Kopru, ŽNK Cerklje v Ljubljani. Prosta je bila ŽNK Ljubljana.
 • 16.09.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke ostale v Murski Soboti
  Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
 • 15.09.2023 | 1. SŽNL
  Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
  S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
 • 10.09.2023 | 1. SŽNL
  Radomlje do prve zmage
  Najvišjo zmago kroga je vknjižil ŽNK Radomlje Medex, ki je za prvo zmago sezone z rezultatom 10:0 odpravil ŽNK Gažon. ŽNK Ljubljana je z 9:0 slavila na Ptuju, ŽNK Olimpija Ljubljana s 7:0 doma proti Krimu. V Velesom brez zmagovalca (1:1). Prosta je bila ŽNK Mura Nona.
 • 10.09.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Velesovem in Radomljah
  S tekmo v Ljubljani se začel 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Olimpija je bila s 7:0 boljša od Krima, Sara Makovec je dosegla tri gole. Ostale tri tekme bodo v nedeljo, ko bosta na sporedu tudi dva prenosa. Kamere Planet TV-ja bodo v Velesovem, kamere NZS-ja pa v Radomljah.
 • 09.09.2023 | 1. SŽNL
  Olimpija suvereno do nove zmage
  S tekmo v Ljubljani se začel 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Olimpija je bila s 7:0 boljša od Krima, Sara Makovec je dosegla tri gole. Ostale tri tekme bodo v nedeljo.
 • 08.09.2023 | 1. SŽNL
  Prva v petek, tri v nedeljo
  S tekmo v Ljubljani se danes začenja 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Neporažena ŽNK Olimpija gosti krimovke. Ostale tri tekme bodo v nedeljo.
 • 03.09.2023 | 1. SŽNL
  Vodilni dvojec učinkovit, zmagi za Ljubljano in Cerklje
  Za nami je 4. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni dvojec na prvenstveni lestvici je vknjižil zmago z dvomestnim številom golov, v tekmi pred kamerami je ŽNK Ljubljana odpravila ŽNK Radomlje Medex, ŽNK Cerklje pa s točkami z Obale.
 • 02.09.2023 | 1. SŽNL
  Prenos iz Ljubljane, generalka prvakinj
  V nedeljo je na sporedu 4. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. V spletnem prenosu obračun ŽNK Ljubljane in ŽNK Radomelj Medex, ob tem še tri tekme ŽNK Mura Nona – ŽNK Krim, Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Gažon – ŽNK Cerklje.

DELI NA