17.09.2023 | 1. SŽNL
Kamere v Ajdovščini, na Kodeljevem pod reflektorji

Prva tekma 6. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla zmago ŽNK Muri Nona. V nedeljo še tekme Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00), ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00) in Krim – ŽNK Cerklje (20.00).

SŽNL, 6. krog, 16.9.
ŽNK Nona Mura – ŽNK Olimpija Ljubljana 1:0 (0:0)
0:1 Vilčnik (71.)

17.9.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00) (prenos na Planet TV-ju)
ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00)
Krim – ŽNK Cerklje (20.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 18
Sara Makovec (ŽNK Olimpija Ljubljana) 9
Noelle Vilčnik (ŽNK Mura Nona) 9
Špela Kolbl (ŽNK Mura Nona) 8
Neli Hofman (ŽNK Mura Nona) 8

Peterica Radomljank v dresu Ajdovk

Pred kamerami Planet TV-ja pa bo tekma v Vipavski dolini, ko pri Primorje Gaia Naturelle ob 16. uri gostuje ŽNK Radomlje Medex. Ajdovke na tekmo prihajajo po točki proti Cerkljam, Radomljanke pa po izdatni zmagi proti ŽNK Gažonu. „Po tekmi s Cerkljami smo bili le delno zadovoljni s prikazanim, zato želimo v tekmi z Radomljami pokazati še več. Kljub temu da so Radomljanke pred sezono izgubile nekatere nosilke igre, so še vedno zelo dobra ekipa. Če se bodo dekleta držala navodil in oddelale po svojih najboljših močeh, verjamemo, da se z gostjami lahko enakovredno kosamo. Gremo odločno v tekmo z željo, da točke ostanejo doma,“ odločno tekmo napove domači trener Luka Kompara.

„Že na prejšnjih tekmah smo pokazale, da je naš sistem igre učinkovit, da prihajamo v priložnosti in jih nasprotniku ne puščamo. Proti Gažonu smo igro še bolje razvile, ker smo hitro zadele in to nam je omogočilo tudi malo bolj sproščeno igro v nadaljevanju tekme. Verjamem, da nam bo tudi tokrat lažje, če čimprej povedemo, cilj je jasno tudi, da ne prejmemo gola. Se pa zavedamo, da ima Primorje dobro ekipo in jih ne smemo podcenjevati. Verjamem pa v našo ekipo, da smo sposobno domov pripeljati tri točke,“ o tekmi za klubsko spletno stran razmišlja vratarka Nuša Vidrih.

Barve Primorja v letošnji sezoni brani peterica nekdanjih Radomljank, Tija in Taja VrhovnikAjda KličićMonika Stjepanović in Daša Dolenšek.

Vlogo favoritinj prepuščajo gostjam

V Kopru sledi derbi novincev. ŽNK Gažon gosti WFC Dravo Ptuj. Primorski ligaš je pri treh točkah, Ptujčanke pri eni, oboji pa so z velikim elanom vstopili v člansko tekmovanje.

„Smo v igri za nove tri točke, pred nami je nov nasprotnik. Veselimo se vsake tekme, tudi nedeljske. Dekleta so cel teden trdo in dobro delale. Del tega bi radi v nedeljo realizirali na terenu. Definitivno pa vlogo favoritinj prepuščamo gostjam, v svoji sredi imajo tudi igralke z mednarodnimi izkušnjami. Ekipa s Ptuja je tudi dosti starejša od nas, se pa bomo vnovič borili po najboljših močeh,“ napove Robert Zirnstein, trener ekipe ŽNK Gažon. Svojo računico imajo tudi Ptujčanke, ki jih vodi trener Sandi Bauer.

Željne dokazovanja

V svoji 17. medsebojni tekmi v članski konkurenci se bosta nocoj ob 20. uri na Kodeljevem pomerila domači ŽNK Krim in ŽNK Cerklje. Gorenjke so pri osmih točkah, kar jih uvršča na 4. mesto prvenstvene lestvice, krimovke na prvo točko še čakajo.

„Po porazu z Muro smo dobro odreagirali in odigrali korektno tekmo z Olimpijo ter priigrali enega najboljših rezultatov zadnjih let. Sedaj nas čaka domača tekma s Cerkljami. Tekmo že komaj čakamo. Menim, da smo dobro pripravljeni na to tekmo in da nas čaka izenačen obračun na Kodeljevem. Imamo nekaj težav z poškodbami, ampak igralke, ki bodo stekle na teren, so željne igre in dokazovanja,“ pove Žiga Grgasovič, ki vodi ŽNK Krim.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 26.11.2023 | 1. SŽNL
  Mura bo prezimila na vrhu, za konec še dva prenosa
  Vodilna ŽNK Mura Nona je z 8:0 slavila zmago proti Krimu, ŽNK Olimpija Ljubljana je bila s 7:2 boljša od Primorja Gaia Naturelle, ŽNK Cerklje so z 2:1 odpravile ŽNK Gažon. Proste so bile nogometašice WFC Drave Ptuj.
 • 26.11.2023 | 1. SŽNL
  Za konec jeseni še dva prenosa
  Uvodoma nas danes čaka tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ob 11. uri se začne televizijski prenos na Planet TV2. Temu sledita tekmi v Ljubljani: ob 13. uri se bo pričel obračun ŽNK Olimpija Ljubljana – Primorje Gaia Naturelle, uro za tem pa še Krim – ŽNK Mura Nona. Ob 19. uri nas čaka še spletni prenos, v njem pa tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana.
 • 23.11.2023 | 1. SŽNL
  Olimpija z zmago iz Radomelj
  Četrtek je postregel s preloženo tekmo 9. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Olimpija je gostovala v Radomljah in pred kamerami Nogometne zveze Slovenije vknjižila zmago (5:0).
 • 23.11.2023 | 1. SŽNL
  Radomlje in Olimpija v spletnem prenosu
  V 9. krogu Ženske nogometne lige Triglav Zdravje so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Ljubljana, ŽNK Mura Nona in Primorje Gaia Naturelle. Danes pa je ob 13.30 pred kamerami Nogometne zveze Slovenije, prenos bo na spletni strani Nzs.si, še obračun ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 19.11.2023 | 1. SŽNL
  Ljubljana rešila domačo čast, tri tekme gostjam
  V 12. krogu Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je vodilna ŽNK Mura Nona z 9:1 premagala Primorje Gaia Naturelle, ŽNK Olimpija v gosteh z 10:0 ŽNK Gažon, ŽNK Ljubljana pa doma s 7:0 ŽNK Cerklje. Pred kamerami Planet TV-ja so Radomlje Medex z golom v 84. minuti porazile WFC Dravo Ptuj.
 • 19.11.2023 | 1. SŽNL
  Kamere na Ptuju, za točke še v Kopru, Ljubljani in Ajdovščini
  Še dva kroga sta ostala nogometašicam v jesenskem delu Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Tokratni 12. krog prinaša tekme v Ajdovščini, v Ljubljani, na Ptuju in v Kopru. Prosta je ekipa ŽNK Krim.
 • 13.11.2023 | 1. SŽNL
  Prva zmaga krimovk
  Krimovke so povedle v 45. minuti, takrat je bila uspešna Neža Trost. Tudi nadaljevanje je bilo v znamenju domačink: Natalia Blagojević je v 55. minuti povišala na 2:0, Ema Erman pa je v 60. minuti postavila končni rezultat 3:0.
 • 05.11.2023 | 1. SŽNL
  Do zmag ŽNK Mura, Primorje in ŽNK Cerklje
  Od sobote do nedelje potekal 11. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. V nedeljo so se zmag veselile ŽNK Mura Nona, Primorje Gaia Naturelle in ŽNK Cerklje.
 • 05.11.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Velesovem
  Z ljubljanskim mestnim derbijem se je v soboto začel 11. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. V nedeljo pa so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – WFC Drava Ptuj, ŽNK Mura Nona – ŽNK Gažon in Krim – Primorje Gaia Naturelle.
 • 04.11.2023 | 1. SŽNL
  Mestni derbi Ljubljani
  To je bila sploh prva ligaška zmaga Ljubljane proti Olimpiji, ki je od 15.8. 2021 nanizala osem zaporednih zmag, danes pa so se prvič veselile mestne tekmice ekipa ŽNK Ljubljana.

DELI NA